-
Podepnę to jakoś pod charyzmę, żeby ogólnie przydawało się to w większej ilości przypadków.
-
Dodano dwie umiejętności, charyzmę oraz szczęście. Pojawiła się także rozpiska, która ukazuje jak zostać mistrzem w walce bronią, zachęcam do zapoznania się z nią.
-
Ten PBF mi się coraz bardziej podoba.
-
Ten system z punktami skąd zapożyczyłeś?
-
Grając w Mordhau, tam podobnie tworzy się swoje postacie wybierając im bronie, pancerz oraz perki, których tutaj zbytnio nie da się przenieść
-
Dodałem nowy stopień do siły, osłabiłem trochę wcześniejszy największy oraz dodałem całą rubrykę zręczności. Pojawiła się także notka o nowym dostępnym rodzaju magii, a mianowicie arkanach, a także informacja o inwencji twórczej w dziedzinie magii, a konkretnie o możliwości wydania dwóch punktów za naukę magii spoza listy.
-
Kolejny punkt na liście “do zagrania”.
-
Dobrze widzę, że są tylko zalety bez wad? W sensie jedyne co możemy robić, to tylko dodawać sobie punkty do tej dwudziestki, bez możliwości obniżenia ich?
-
Tutaj za wady robią głównie braki wydania w czymś punktu, czyli dla przykładu wydanie punktów na siłę, a nie wydanie ich w zręczność sprawi, że postać będzie atakować mocno, ale niezbyt szybko czy też celnie. No i tak, macie tylko 20 punktów do wydania na szereg umiejętności mniej czy bardziej przydatnych
-
Jako że nie widzę zestawu dwóch mieczy jednoręcznych, będę musiał na nie wydać 4 punkty?
-
Niestety tak, inaczej dual wielding wykorzystałoby się za stałą cenę z dwiema różnymi broniami jak miecz i topór, młot i topór itd.
-
Drobna aktualizacja, Siła oraz Zręczność ponad wszystko kosztują teraz tylko 14 punktów, zamiast 16. Kosztem jednak zwiększyło się mistrzostwo magii, które teraz kosztuje również 14 punktów. W weekend pojawi się też małe urozmaicenie na start rozgrywki, a mianowicie scenariusze, czyli nieco alternatywny bieg historii danego okresu.
-
Jak można było zauważyć, pojawił się pierwszy scenariusz, ale wraz z nim pojawiła się drobna aktualizacja opisująca jak można odnawiać swoją energię jako czarodziej, a ta znajduje się tuż pod ceną punktową stopni magicznych.
-
Scenariusz zakłada tylko i wyłącznie walkę przeciwko Królowi Śmierci czy pozwala też stanąć po jego stronie?
-
Można zostać uczniem jednego z nekromantów, może przy dość długim życiu nawet go zastąpić. Zakłada to, że dana postać posiada najwyżej początkujące umiejętności magii śmierci, a jako że to nie jest nauczana magia i jest tylko w scenariuszu to kosztuje ona 9 punktów.
-
Jak mniemam w pierwszym elfim kraju jest najlepszy uniwerek? I mógłbym zrobić kogoś, kto odkrywa nową magię i się jej uczy?
-
Zależy czy masz pomysł na tę magię czy miałbym tu mieć własny udział. A co do pierwszego pytania, to tak.
-
Mam pomysł. Magia krwi. Na początku testowałby na sobie. Mam nadzieję, że tym razem miałbyś lepszą fabułę na gościa w akademii, albo obecnie lepiej ogarniasz szczegóły i co warto pomijać, bo tak naprawdę chciałbym co najwyżej jeden dzień w pełni, aby wczuć się w postać.
Ale to jak wrócę, obecnie wolę wpierw ogarnąć inne forum. -
Przy tworzeniu własnej magii potrzeba najpierw takiej, która mogłaby być jakkolwiek związana z tą nową, w tym przypadku magię wody.
-
Dobrze wiedzieć, bo chciałem mu dać inną.
-
Jako, że jeszcze się nie zaczęło, dodałem parę informacji do opisu scenariusza.
-
Chyba wiem, przeciwko komu będę walczył :^)
Takie pytanie odnośnie ekwipunku - jeśli chciałbym coś zakupić w trakcie rozgrywki, czym będę musiał zapłacić?
-
Po coś jest ta waluta, można też rozwijać lub nauczyć się nowych umiejętności co zwykle wiąże się z czasem istnienia postaci jak i w niektórych przypadkach zapłatą.
-
Zedytowałem trochę opisy siły oraz zręczności ponad wszystko, by stawały się one lukratywnymi wyborami (Miałem mniej więcej taki zamysł już od początku), ale teraz są oni mniej więcej na równi z mistrzostwem magii.
-
Zdrowia i szczęścia użytkownikom tego PBFa w te święta! Dobrze spędzonych dni, motywacji i wielu pomysłów życzy Radio!