Czat
-
Temat do rozmów poza światem gry.
-
Dygnitarzu złoty, kiedy odpisy?
-
Wkrótce.
-
Swoje ostatnie odpisy przeklejajcie z jeja do tematów w których byliście. A wtedy wam odpisze.
-
sprawdzam cos
-
dobra są importowane więc ja wam niedługo odpisze i guess
-
ja to jeszcze nie ogarniam za bardzo xd
-
@Abomination napisał w Czat:
Swoje ostatnie odpisy przeklejajcie z jeja do tematów w których byliście. A wtedy wam odpisze.
A jak mam odpisać, to przekleić ostatni Twój i potem swoją odpowiedź?
-
Już nieważne, przeniesione są wasze odpisy. Możecie już grać. To znaczy jak wam odpisze.
-
Ja widzę tylko chat ;-;
-
ja też, pewnie przenoszenie w toku
-
elo
-
This post is deleted! -
-
-
-
Abomination
Co do państw na południu, które nie zostały wymienione z nazwy w najważniejszych informacjach. Jeśli ktoś chce może przejąć w nich władzę. Ot, stworzyc postać króla i wymyśleć nazwę stolicy i państwa. Takie państwo będzie z dala od wojennej zawieruchy ale będzie dosyć słabe a gra nie będzie łatwa.
-
-
-
-
-
-
-
-
wiewiur500kuba
Dobra, napiszę tu moje pomysły na postać, a Ty napisz czy są możliwe :v
Wilkołak Źródło
Wampir wyższy w którego rodzinie od lat uczyło się Magii Krwi, jednak jego ojciec zginął podczas inwazji zanim zdążył nauczyć tego swego syna i przygarnął go przyjaciel rodziny
Wampir niższy, który po ugryzieniu wymknął się innym wampirom i próbuje przeżyć gdzieś w dziczy, zadowalając się krwią zwierząt. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
wiewiur500kuba
maxmaxi123 pisze:Nie chodzi mu o to, który pomysł Ci się bardziej podoba, tylko czy ten pomysł jest jakkolwiek logiczny i ma rację bytu.
Yup, dałem moje 3 pomysły i chciałem wiedzieć czy nie kłócą się jakkolwiek ze światem przedstawionym, czy takie coś może być, czy nic zgrzyta i tak dalej.
-
-
-
-
-
wiewiur500kuba
Abomination pisze:Ten pierwszy tak mniej, wolałbym żeby ktoś nie znał magii krwi, chociaż trochę.
Drugi pomysł, jest jak najbardziej świetny i ma rację bytu.Nie wiem czy to, że Max odpowiedział za mnie trochę Cię nie skołowało .‐.
Mam pomysł na 3 postacie i nie jestem pewien, czy będzie się to zgadzać ze światem przedstawionym .‐.
Pierwszy z nich to Wilkołak Źródło
Drugi to Wyższy Wampir, w którego rodzie od lat uczono się Magii Krwi i zanim ojciec zdążył go tego nauczyć, zginął w wyprawie. Mogę dać że przez Elfa z Magią światła, który spotkał ojca tego Wampira gdzieś w lesie albo coś. Przygarnął go przyjaciel rodziny i ma za jakiś czas zacząć uczyć go tej magii.
Trzeci pomysł to niższy Wampir, który uciekł zaraz po ukąszeniu i żył w lasach, żywiąc się ludzką krwią czy coś.
O to mi się rozchodzi cały czas, mam nadzieję że teraz da się to zrozumieć .‐. -
-
Abomination
Kuba1001 pisze:Jakie są limity jeśli chodzi o ewentualną armię, włości, niewolników i tego typu przyjemności, gdy robi się Wampira Wyższego?
Wolę, byście sami zdobywali takie rzeczy podczas gry więc trochę będzie limitów. ‘‘Armia’’ złożona z kilkunastu wampirów niższych będzie w porządku na początek, resztę sam możesz sobie rekrutować i przemieniać bądź reanimować martwe ciała ludzi za pomocą nekromancji. Co do włości, możesz mieć w posiadaniu jakąś wioskę/ małe miasteczko ludzi, którym zarządzasz. Niewolników możesz mieć sporo.
-
Abomination
wiewiur500kuba pisze:Nie wiem czy to, że Max odpowiedział za mnie trochę Cię nie skołowało .‐.
Mam pomysł na 3 postacie i nie jestem pewien, czy będzie się to zgadzać ze światem przedstawionym .‐.
Pierwszy z nich to Wilkołak Źródło
Drugi to Wyższy Wampir, w którego rodzie od lat uczono się Magii Krwi i zanim ojciec zdążył go tego nauczyć, zginął w wyprawie. Mogę dać że przez Elfa z Magią światła, który spotkał ojca tego Wampira gdzieś w lesie albo coś. Przygarnął go przyjaciel rodziny i ma za jakiś czas zacząć uczyć go tej magii.
Trzeci pomysł to niższy Wampir, który uciekł zaraz po ukąszeniu i żył w lasach, żywiąc się ludzką krwią czy coś.
O to mi się rozchodzi cały czas, mam nadzieję że teraz da się to zrozumieć .‐.Pierwszy jest w porządku i się zgadza z światem przedstawionym.
Tak samo drugi, lecz moim zdaniem jest zbyt op z magiąkrwi na początek nawet jeśli już rozpoczął naukę, w drobnej ilości.
Trzeci pomysł jest świetny i najlepszy, proponuję ci zrobić właśnie tę postać. -
-
-
-
Historyjka
Abomination pisze:Tak jak Kuba napisał, końcówki są charakterystyczne dla niemieckich i rosyjskich nazwisk, ale możesz nazwisko dać jakiekolwiek chcesz.
Ale to inne pytanie niż to wcześniejsze, dlatego zacytowałam znowu, bo nie dostałam na nie odpowiedzi. Wtedy pytałam ogólnie o nazwiska ‐ i na to dostałam odpowiedź, ale potem zapytałam o nazwiska ze znaczniejszych rodów i tego mi już nie powiedziano. Np.: w Polsce to podobno ‐ski ‐ska. Drugie pytanie dotyczy końcówek odznaczających znaczniejsze rody, nie ogólnie do jakiego kraju podobne są nazwiska. Pytam o to czy są tu jakieś szczególne końcówki dla “szlachty” i jeśli tak to jakie, a odpowiedzi na to nie dostarczyłeś mi ani ty ani Kuba.