Dyplomacja
-
Wszystkie oficjalne pakty, ktore musza zostac ogloszone na koniec tury. Bez tego jednostki nie moga poruszac sie po terenach sojuszniczych.
-
//czeka na Trójprzymierze/Trójporozumienie 2.0//
-
Sułtan Imperium Osmańskiego, a także kalif wiary sunnickiej, proponuje caru rosyjskiemu pakt o nieagresji na okres pięciu tur. @Rafael-Rexwent
-
theslowestfootintheeast Soviet Dust Pandemia Arsyntia Metro 2035 Zorze Onaliah last edited by theslowestfootintheeast
Cesarz Austrii i Król Węgier proponuje Królestwu Włoch pakt o nieagresji na czas pięciu tur, a także proponuje cesarzowi Niemiec sojusz. @Aronimus
// Prosz, może będziesz miał powoli powstające Trójprzymierze // -
Król Włoch zgadza się na pakt o nieagresji
-
@Luther Car się zgadza.
-
// Zdałem sobie strawę, że federacja może być zarówno republiką jak i monarchią. //
Prezydent Federacji Bałkańskiej proponuje Austro-Węgrom pakt o nieagresję na czas pięciu tur. -
Cesarz Austrii i Król Węgier zgadza się na pakt o nieagresji.
-
Sułtan Imperium Osmańskiego wysyła ultimatum do prezydenta Federacji Bałkańskiej o oddanie pod turecką władzę Bułgarii. Odmowa może skończyć się nieprzyjemnościami, w tym, możliwym użyciem wojska. @Rudy_
-
@Rudy_ //
-
// Coś przeczuwam, że niedługo odbędzie się poważny konflikt na Bałkanach. //
-
//Zależy, co zrobi Rudy.
-
Federacjia Bałkańska nie odda swoich ziem, do których ma pełne prawo. Dodatkowo prezent zapewnia, że jest przeciwny tej wojnie, lecz będzie bronił Federacji przed każdą wrogą armią.
//@Luther, to zaczynamy zabawę? //
-
// Oho. To będzie ciekawe. Ja tymczasem modlę się o to, żeby moje wojska nie obskoczyły zbytniego wpierdzielu przez ruch wojsk, który zrobiłem. //
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Sułtan Imperium Osmańskiego, prosi o zajęcie swojego stanowiska ws. Bułgarii inne mocarstwa europejskie.
-
// A ja mam przeczucie że nie powinien był wybierać państwa pomiędzy Rosją i Niemcami.
-
//@Rudy_ Chcę rozwiązać to pokojowo i dyplomatycznie
-
//Zajmijcie stanowiska w konflikcie bułgarskim, chyba, że wybieracie neutralność.
-
Cesarz Austrii i Król Węgier zachowuje w tym konflikcie neutralność.
-
Prezydent Federacji Bułgarskiej informuję inne państwa, że to Sułtan pragnie zająć ziemię Federacji do których nie posiada żadnych praw.
// @Luther akurat to dla mnie korzystniejsza jest walka. W innym wypadku jedynie tracę, więc bez jakiejkolwiek propozycji tego nie rozwiążemy dyplomatycznie.
-
Sułtan pragnie zauważyć, że Bułgaria była pod rządami tureckimi z krótkimi przerwami od 1396 do 1908 roku. @Rudy_
-
//Gdzie jest stolica Federacji Bałkańskiej?//
-
//Nie ma stolic.
-
//A narodowość dominująca w FD?//
-
//Tu tylko się lejesz, a dyplomacja ogranicza się do sojuszy, tyle. Ta otoczka jest tylko po to, aby były kraje, nazwy i ich ukształtowanie. Tyle.
-
//@Rudy_ Jaką “propozycję” masz na myśli?
-
// Tobie zależy na Bułgarii, więc to ty powinieneś mnie przekonać. Możemy pójść na sytuację win-win i zrobić wymianę. //
-
// Okej, to będzie ciekawe. //
-
// To co, kolego @Aronimus , będzie sojusz między II Rzeszą Niemiecką a Austro-Węgrami? //
-
Niestety - Sojusz z Austrii na razie nie leży w interesie Niemiec.
//wybacz że tak długo -
// Spoko, i tak raczej nic by z tego sojuszu nie było. //
-
Co Niemcy powiedzą na sojusz?
-
To byłby nad wyraz egzotyczny sojusz… bacząc na położenie Wielkiej Brytanii, nie posiadamy konfliktujących się interesów - zgadzamy się.
-
Co Włochy powiedzą na sojusz na 5 tur?
-
Skandynawia proponuje carowi Rosji pakt o nieagresji na cztery następne tury. @Rafael-Rexwent
-
@Sad-Cat I’m sorry, little one.
Odmawiam. -
// To będzie boleć. //
-
//Coraz bardziej żałuję wyboru tego państwa ://
-
theslowestfootintheeast Soviet Dust Pandemia Arsyntia Metro 2035 Zorze Onaliah last edited by theslowestfootintheeast
This post is deleted! -
@Wiewiur Musimy niestety odmówić z przyczyn własnych
Proponujemy Królestwu Hiszpanii pakt o nieagresji na 7 tur
-
Skandynawia proponuje sojusz na pięć tur Cesarstwu Austro-Węgierskiemu @theslowestfootintheeast
-
Hmm…
A chuj, niech stracę, Cesarz Austrii i Król Węgier zgadza się na sojusz ze Skandynawią. -
Rosja proponuje sojusz militarny Niemcom.
-
Cesarz Austrii i Król Węgier proponuje Królestwu Włoch przedłużenie paktu o nieagresji do 10 tur. @ItsNothing
-
Królestwo Hiszpanii przyjmuje pakt o nieagresji
-
@theslowestfootintheeast Przyjmujemy propozycję
-
//A Kebabom nikt żadnych propozycji nie składa :p//