Czat
-
Ot, miejsce zwyczajnej wymiany myśli między graczami.
-
-
-
Woj2000
Od razu wspomnę, że póki co musze uporządkować grupę i zrobić inne rzeczy w świecie realnym, więc faktyczną grę rozpocznę jutro bądź pojutrze.
-
WladcaAwarow
Czy będę mógł grać robotem, który obudził się z letargu trwającego kilka milionów lat, a rodzaj tego robota zniszczył swoich twórców?
I ten robot byłby takim nazistą, pragnąłby obudzić swoich współbraci i zniszczyć istoty biologiczne?Mogłbym zrobić coś takiego?
-
-
-
Woj2000
Głównie Ziemia, choć niektórzy mieszkają i żyją w charakterze gastarbeiterów na innych światach Tetrarchii. Niewielki promil może także występować u Skavian w charakterze pomocy naukowej. Jednak nie spodziewaj się ich znaleźć u Chogorytów i Na’ag.
-
-
-
-
-
Woj2000
WladcaAwarow pisze:A mógłbym prosić o więcej informacji o tej rasie?
Zgodnie z obietnicą i moimi wcześniejszymi krokami, informacje się już pojawiły.
-
-
-
Woj2000
W dużym skrócie: dawnych Sumerów odwiedzają kosmity, jeden z nich uznaje, że ludzie są spoko i wciąga ich do swojego państwa. Do tego w międzyczasie w galaktyce są sobie inne mocarstwa: wężowa Sparta, grzybowi kupcy, Mongołowie i robaczy naukowcy. To lore też nie jest specjalnie kompleksowe (żeby nie rzec ,wybrakowane") by zostawić trochę wolności twórczej graczom.
-
Radiotelegrafista
Mam taką ochotę stworzyć tu postać, a nie umiem się zebrać do czytania informacji…
-
Woj2000
Wbrew pozorom nie jest to zbyt skomplikowane. Wystarczy przeczytać o rasach (i narodach u ludzi) oraz zapamiętać, że przy tworzeniu postaci ludzi lepiej korzystać ze starożytnych imion, takich jak Achab, Kserkses czy Sargon. W samym trzonie to zwyczajne science‐fiction, ze wszystkimi swoimi głupotkami i kliszami.
-
-
-
Woj2000
Jakby coś, to przez kilka dni moja już i tak homeopatyczna aktywność się zmniejszy. Tak jakoś wyszło.
-
Degant321
Witam mam pytanie czy mogę wykorzystać ten obrazek jako pancerz dla mojej postaci czy wpierw muszę zrobić z niego sugestię?
-
-
-
Woj2000
Zależy od tego, czy jest powszechnie używany w tym świecie, czy to jednorazowa konstrukcja. Jeśli to pierwsze, to warto dać w sigestii, bo to element lore.
-
-
-
-
Woj2000
Niestety. Najbliżej temu Na’agom z ich ciężką bronią, ale ich Nadegzoenergetyczne Miotacze Kondensatu (NMK) przypominają raczej nieco zmniejszoną balistę strzelającą skupioną prawie w formie plazmy materią.
-
-
-
-
-
Degant321
W sumie, jeśli by się dało to mógłbym zrobić pomniejszą sugestię organizacji najemniczej. Której to nazwa brzmi “Szare Bractwo”, ów organizacja będzie najczęściej wspomagać Federację Handlową ale zadania bierze od każdego.
-
-
-
-
-
-
PanSzakal
Czy mógłbym stworzyć postać przedwiecznej istoty która kiedyś władała galaktyką a teraz budzi się z trwającego 1,2 miliarda lat snu i chce te władzę odzyskać?
-
Degant321
Ok nie wiem czy to żart, bo jeśli to jest to dobry. A jeśli nie jest to możliwe że tak chociaż sam pojęcia nie mam.
-
Woj2000
PanSzakal pisze:Czy mógłbym stworzyć postać przedwiecznej istoty która kiedyś władała galaktyką a teraz budzi się z trwającego 1,2 miliarda lat snu i chce te władzę odzyskać?
Wszystko zależy od specyfikacji tej istoty. Ale to można dogadać prywatnie.
-
Woj2000
Jakby coś, to moja aktywność w najbluższych dniach może być nieco zmniejszona. W każdym razie, dobranoc.
-
Radiotelegrafista
Szczęśliwych, błogosławionych świąt Narodzenia Pańskiego, a także wesołego Sylwestra i przyjemnej pobudki dnia przyszłego życzy wam wszystkim Radiotelegrafista!
-
-
-
-
-
-