Logo

Wieloświat

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Użytkownicy
    • Grupy

(Błąd?) Możliwość pisania na kategorii grupy pomimo niebycia członkiem grupy

Sprawy Wieloświata
    błąd rozwiązane
    3
    4
    320
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • theslowestfootintheeast
      theslowestfootintheeast Soviet Dust ostatnio edytowany przez opliko

(Odwrotny przypadek tego błędu: https://wieloswiat.pl/topic/1324/nie-można-pisać-na-kategorii-mimo-że-jest-się-członkiem-jej-grupy)

Tak więc na jednej z grup, dokładniej Qogliotan, jestem w stanie pisać we wszystkich niezablokowanych tematach w kategorii, jak widać na tym tutaj załączonym obrazku.
      b147a086-c340-46de-8641-87db3d99ee9c-image.png
      I nie byłoby w tym wszystkim nic dziwnego, gdyby nie to, że w ogóle nie jestem członkiem tej grupy. Nie wysyłałem żadnych próśb o przyjęcie do grupy, a mimo to jestem w stanie pisać posty na grupie.
      1536aac6-b3c5-404b-a4d8-fad5a34b0aa3-image.png
      9a420003-6ba4-43ae-8d84-ab93f8e47bf0-image.png
      Co ciekawe, nie mogę w ogóle usunąć swoich postów po tym, jak je napisałem.
      372caaf5-5fb7-499e-aa85-e595372eb1c1-image.png

Zastanawiam się, dlaczego mogę pisać posty na kategorii grupy, do której nie należę i jednocześnie nie mogę usunąć moich wiadomości napisanych na tejże właśnie kategorii?

The crime is your foul existence, your sentence is death!

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj
      • opliko
        opliko ostatnio edytowany przez

Hmm… W sumie teraz nie wiem dlaczego to tak ustawiłem, ale rzeczywiście dałem tam każdemu zarejestrowanemu uprawnienia do odpowiadania na tematy i edycji postów, ale nie dałem usuwania postów 😄 Już uprawnienia do pisania mają tylko członkowie grupy.

• ?
          Dawny użytkownik ostatnio edytowany przez

Podobnie jest z Kaltgard i Świat w Płomieniach.

• opliko
            opliko ostatnio edytowany przez

Już nie powinno tak być - Świat w Płomieniach zmieniłem wcześniej, a Kaltgard teraz.
            Problemem jest plugin który tworzy kategorie - przestał przydzielać poprawnie uprawnienia :V Jak będę miał chwilę więcej czasu popracuję nad tym.

• Pierwszy post
              Ostatni post