(Błąd?) Możliwość pisania na kategorii grupy pomimo niebycia członkiem grupy
-
(Odwrotny przypadek tego błędu: https://wieloswiat.pl/topic/1324/nie-można-pisać-na-kategorii-mimo-że-jest-się-członkiem-jej-grupy)
Tak więc na jednej z grup, dokładniej Qogliotan, jestem w stanie pisać we wszystkich niezablokowanych tematach w kategorii, jak widać na tym tutaj załączonym obrazku.
I nie byłoby w tym wszystkim nic dziwnego, gdyby nie to, że w ogóle nie jestem członkiem tej grupy. Nie wysyłałem żadnych próśb o przyjęcie do grupy, a mimo to jestem w stanie pisać posty na grupie.
Co ciekawe, nie mogę w ogóle usunąć swoich postów po tym, jak je napisałem.
Zastanawiam się, dlaczego mogę pisać posty na kategorii grupy, do której nie należę i jednocześnie nie mogę usunąć moich wiadomości napisanych na tejże właśnie kategorii?
-
Hmm… W sumie teraz nie wiem dlaczego to tak ustawiłem, ale rzeczywiście dałem tam każdemu zarejestrowanemu uprawnienia do odpowiadania na tematy i edycji postów, ale nie dałem usuwania postów
Już uprawnienia do pisania mają tylko członkowie grupy.
-
Podobnie jest z Kaltgard i Świat w Płomieniach.
-
Już nie powinno tak być - Świat w Płomieniach zmieniłem wcześniej, a Kaltgard teraz.
Problemem jest plugin który tworzy kategorie - przestał przydzielać poprawnie uprawnienia :V Jak będę miał chwilę więcej czasu popracuję nad tym.