Logo

Wieloświat

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Użytkownicy
    • Grupy

(Błąd?) Możliwość pisania na kategorii grupy pomimo niebycia członkiem grupy

Sprawy Wieloświata
    błąd rozwiązane
    3
    4
    296
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • theslowestfootintheeast
      theslowestfootintheeast Soviet Dust ostatnio edytowany przez opliko

(Odwrotny przypadek tego błędu: https://wieloswiat.pl/topic/1324/nie-można-pisać-na-kategorii-mimo-że-jest-się-członkiem-jej-grupy)

Tak więc na jednej z grup, dokładniej Qogliotan, jestem w stanie pisać we wszystkich niezablokowanych tematach w kategorii, jak widać na tym tutaj załączonym obrazku.
      b147a086-c340-46de-8641-87db3d99ee9c-image.png
      I nie byłoby w tym wszystkim nic dziwnego, gdyby nie to, że w ogóle nie jestem członkiem tej grupy. Nie wysyłałem żadnych próśb o przyjęcie do grupy, a mimo to jestem w stanie pisać posty na grupie.
      1536aac6-b3c5-404b-a4d8-fad5a34b0aa3-image.png
      9a420003-6ba4-43ae-8d84-ab93f8e47bf0-image.png
      Co ciekawe, nie mogę w ogóle usunąć swoich postów po tym, jak je napisałem.
      372caaf5-5fb7-499e-aa85-e595372eb1c1-image.png

Zastanawiam się, dlaczego mogę pisać posty na kategorii grupy, do której nie należę i jednocześnie nie mogę usunąć moich wiadomości napisanych na tejże właśnie kategorii?

One wszystkie nie żyły! Ostatni strzał ustawił akcent na tych wszystkich wydarzeniach, które doprowadziły do tego. Zdjąłem palec ze spusta… i wtedy było po wszystkim.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj
      • opliko
        opliko ostatnio edytowany przez

Hmm… W sumie teraz nie wiem dlaczego to tak ustawiłem, ale rzeczywiście dałem tam każdemu zarejestrowanemu uprawnienia do odpowiadania na tematy i edycji postów, ale nie dałem usuwania postów 😄 Już uprawnienia do pisania mają tylko członkowie grupy.

• ?
          Dawny użytkownik ostatnio edytowany przez

Podobnie jest z Kaltgard i Świat w Płomieniach.

• opliko
            opliko ostatnio edytowany przez

Już nie powinno tak być - Świat w Płomieniach zmieniłem wcześniej, a Kaltgard teraz.
            Problemem jest plugin który tworzy kategorie - przestał przydzielać poprawnie uprawnienia :V Jak będę miał chwilę więcej czasu popracuję nad tym.

• Pierwszy post
              Ostatni post