Logo

Wieloświat

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Użytkownicy
    • Grupy

Regulamin

Świat w Płomieniach
    1
    1
    91
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Kubeł1001
      Kubeł1001 Elarid Mistrz Gry ostatnio edytowany przez

1. Nie ma limitu postaci. Nigdy nie byłem fanem ograniczania graczy i sam robiłem tabuny postaci, więc nikomu tego nie odmówię.
      2. Brak limitu postaci nie oznacza braku śmiertelności postaci, więc zawsze dobrze przemyśleć swoją decyzję dwa razy.
      3. Tak jak choćby w Elarid, tutaj też większość wątpliwości rozstrzygam za pomocą rzutu kością.
      4. Jeśli ktoś uważnie przeczytał choćby opis grupy, to raczej domyśla się, że gra jakimś zwykłym, szarym Kowalskim, który pracuje na kasie w hipermarkecie jest co prawda możliwa, ale nie będzie raczej satysfakcjonować ani mnie, ani gracza.
      5. Regulamin wchodzi w życie z dniem jego publikacji.
      6. Znajomość Regulaminu jest obowiązkowa.
      7. Nieznajomość Regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania.
      8. Wszelkie przejawy spamu, trollingu, GM’owania samego siebie i tym podobnych będą karane z całą surowością. Za każdy wybryk gracz otrzymuje ostrzeżenie, a trzy takie skutkują banem.
      9. W zależności od rodzaju przewinień, gracz może otrzymać bana na kilka dni, do odwołania lub bezterminowo.
      10. Obrażanie innych postaci jest możliwe, ale graczy już nie, bo skutkuje to ostrzeżeniami.
      11. Gdy gracz i/lub jego postać jest nieaktywny minimum trzy dni, to jego postać staje się botem. W zależności od tego, co dokładnie robiła, będzie można wznowić nią potem grę od razu lub zaczekać na mój post, który streści, co się z nią działo przez ten czas.
      12. Wszelkie przejawy olewania mojej pracy ciepłym i rzęsistym moczem, takie jak nieczytanie opisów tematów, podpiętych tematów informacyjnych czy lokacji w których coś się akurat dzieje, będą karane. Może i nie ostrzeżeniem, ale czymś na pewno, choćby zawyżeniem dla danej postaci wskaźnika przy rzucie kością lub zupełnie przypadkowym zrzuceniem jej pianina z siódmego piętra na głupi łeb.
      13. O wszystkich zmianach będę informować na bieżąco na Czacie.
      14. To w tym temacie będą pojawiać się informacje o ewentualnych ostrzeżeniach i banach oraz przewinienia, za które gracz takowe otrzymuje.
      15. Walki postaci jednego gracza przeciwko postaci drugiego będą rozsądzane bezstronnie, podczas takowej obaj gracze opisują działania swojej postaci w sposób ogólnikowy, bylebym mógł odpowiedzieć, a szczegółowy opis ataku, obrony i innych takich pisze na PW, gdzie wszystko porównam, rzucę kością i ujawnię wynik.
      16. Wszystkie tematy podpięte (z wyjątkiem Czatu i Sugestii) pełnią funkcję informacyjną i wszelkie zbędne wiadomości będą z nich usuwane, aby zachować przejrzystość. Oczywiście, nie tyczy się to wspomnianych już Czatu i Sugestii.
      17. Regulamin jest elastycznym tematem, w miarę rozwoju grupy zawsze mogę o czymś zapomnieć lub będę musiał tu coś dopisać, więc w przyszłości mogą pojawić się nowe punkty, o których oczywiście też będę informować na Czacie i będę stosować się do maksymy, wedle której prawo nie działa wstecz.
      18. W przeciwieństwie do wielu innych PBF’ów, tutaj nie zadbałem o każdy aspekt świata przedstawionego. Oznacza to, że gracze mają dużo większą swobodę przy tworzeniu postaci, ale też wymyślaniu nowych lokacji, organizacji, NPC i tak dalej, do czego serdecznie zachęcam. Warto tu też dodać, że jeśli coś będzie trzymać się kupy, to mogę zgodzić się nawet na jakieś pozaziemskie cywilizacje lub wplatanie do historii legend czy mitów z całego świata.
      19. Choć tworząc wszystkich NPC starałem się być jak najbardziej oryginalny, nie zawsze wychodziło, w wypadku superbohaterów ciężko wymyślić coś całkiem nowego, więc będę przymykać oko na podobieństwa postaci graczy i tego, co zaproponują do postaci z Marvela, DC czy innych superbohaterskich uniwersów, ale jednocześnie nie będę akceptować czegoś, co sprowadzi się do wymienienia imienia postaci na inne.
      20. Właściciel i Mistrz Gry to tylko człowiek, też miewa gorsze dni oraz może się pomylić. Jeśli uważacie, że tak jest i gdzieś niesłusznie zareagowałem lub coś pomyliłem, to zwróćcie mi uwagę, jeśli rzeczywiście tak było to się poprawię.
      1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj
      • Przypięto przez  Kubeł1001 Kubeł1001 
      • Zamknięto przez  Kubeł1001 Kubeł1001 
      • Pierwszy post
        Ostatni post