Chat
-
-
Vader0PL
bulorwas pisze:Ostro zastanawiam się nad opuszczeniem grupy. Miało być wczesne średniowiecze, a tu po paru miesiącach gry pojawia się proch. no ku*wa bez jaj
Znowu ktoś zwiastujący rychły koniec świata. Na tym miejscu to ja bym poczekał najpierw na zyski i straty po zakupie takich jednostek.
-
Rafael_Rexwent
bulorwas pisze:Ostro zastanawiam się nad opuszczeniem grupy. Miało być wczesne średniowiecze, a tu po paru miesiącach gry pojawia się proch. no ku*wa bez jaj
Akurat to jest naturalny odruch ludzi ‐ zawsze chcą czegoś nowego. Czy to dla wygody, czy dla samej sztuki tworzenia. Tak więc badania i nowe technologie to nieodłączny element ludzkiej podświadomości.
-
bulorwas
Vader0PL pisze:Znowu ktoś zwiastujący rychły koniec świata. Na tym miejscu to ja bym poczekał najpierw na zyski i straty po zakupie takich jednostek.
Nie zwiastuję końca świata. Po prostu mówię że zastanawiam się nad opuszczeniem grupy co nie oznacza iż to zrobię, gdyż podoba mi się w większość podpunktów twój styl prowadzenia.
-
CzarnyGoniec
Psychopata_ pisze:Proch był już w Chinach w IX wieku, więc tak w połowie średniowiecza.
Proch Chiński =/= czarny proch Europejski
Znaczy jeśli będzie go używać do petard, albo pseudo‐bomb to spoko. Technologia Chińska
Ale jeśli ktoś zamierza stworzyś skuteczną jednostkę z bronią palną to jest przeskok do XVII/XVIII wieku -
-
CzarnyGoniec
Powiem tak ‐ nie mam nic przeciwko temu, żeby Izyra miała proch, te jej nowoczesne pancerniki czy cokolwiek tego typu. Naprawdę.
Uważam też, że wszystko co jest dotychczas w grze nie psuje klimatu XIV/ XV wiecznej gry
Chciałbym tylko upewnić się, że wiem w co gram żeby się nie okazało nagle, że w mojej głowie gra polega na zupełnie czymś innymOpcja 1
Technologie w tej grze są jak np w Gaes of Troy, Warcraft 2, albo TZAR ‐ ulepszają, wzmacniają jednostki, ale nie robią wielkiego przewrotu i rewolucji. Mogą być jakieś pomocnicze wojska z pseudo‐bombami, czy z lepszymi zbrojamiOpcja 2
Bardziej jak w Civilisation, albo Empire Earth ‐ technologia przede wszystkim i może być tak, że zaraz ktoś zacznie robić serio jednostki z XVIII wieku i jeśli ktoś prześpi technologię to dojdzie do walki czołgi na kawalerię
?Byłem przekonany, że gra to typ pierwszy, Jeśli się pomyliłem chciałbym o tym wiedzieć
-
-
-
-
-
-
-
pan_hejter
Bo ja znam chemie na tyle źe też mogę kazać naukowcom spalić siarke, gaz zmieszać z wodą. Powstały kwas przedestylować. Dodać do saletry potasowej i podgrzać. Następnie płyn znów przedestylować po czym dodać trochę gliceryny i na koniec ziemi okrzemkowej. I te bomby z prochu mogą sobie w dupe wsadzić.
-
-
-
Aronimus
pan_hejter pisze:Bo ja znam chemie na tyle źe też mogę kazać naukowcom spalić siarke, gaz zmieszać z wodą. Powstały kwas przedestylować. Dodać do saletry potasowej i podgrzać. Następnie płyn znów przedestylować po czym dodać trochę gliceryny i na koniec ziemi okrzemkowej. I te bomby z prochu mogą sobie w dupe wsadzić.
Pamiętaj jednak Hejter o jednej z głównych zasad PBF‐ów: Wiedza użytkownika nie jest równa wiedzy postaci… znaczy się w tym wypadku kraju :V
-
-
-