Chat
-
-
-
CzarnyGoniec
Nie mam nic do tego, że Kuba dostałeś państwo i, że nie odmówiłeś.
Ale to nie zmienia faktu, że dostałeś jeśli dobrze liczę 10, a potencjalnie 45 prowincji za darmo.I jeszcze jedno…
Czeaj?
W historii przekazywano kiedyś państwa sobie? Obudziła się we mnie inkwizycja rozszerzonej matury z historii…
GDZIE I KIEDY? W życiu!
Hołd pruski to było coś absolutnie innego. To była zdecydowanie bardziej forma podbicia, niż od tak przekazania. -
-
CzarnyGoniec
A co do przekazywania państw.
Myślę, że jeśli komuś należałaby się za to bura to Izyrze lub Ofcy za pomysł
Lub Vaderowi za zaakceptowanie. Ale tylko wtedy jeśli tego nie ogarnie, ale to czy ogarnie dowiemy się dopiero przy okazji zakończenia PBFa
a wygląda tak jakby ogarniałPrzy czym przez ogarnianie nie rozumiem “nerfienia” tylko “zrobienia tak, żeby było dobrze”. Nerfienie jest jedną z wielu opcji
-
albert1005
CzarnyGoniec pisze:A co do przekazywania państw.
Myślę, że jeśli komuś należałaby się za to bura to Izyrze lub Ofcy za pomysł
Lub Vaderowi za zaakceptowanie. Ale tylko wtedy jeśli tego nie ogarnie, ale to czy ogarnie dowiemy się dopiero przy okazji zakończenia PBFa
a wygląda tak jakby ogarniałPrzy czym przez ogarnianie nie rozumiem “nerfienia” tylko “zrobienia tak, żeby było dobrze”. Nerfienie jest jedną z wielu opcji
Tak bo jak któreś Państwo w historii było zbyt silne, to Bóg nawalał w niego meteorytami …
-
-
Angel_Kubixarius
Kuba1001 pisze:Na przykład Imperium Lechitów.
Wolne Miasto Pompeje
Albo na przykład Europa tóż przez wybuchem plagi…
No o Rzymie ktory rozje**li lechici a ktorych uprzedzil event bandyckich ataków dzikich ludzi z Rusi Halickiej nie wspomniawszy…
Albo o ZSRR
Albo Rzesza z eventem samobojstwa Fuhrera…
To wszystko wola Boga -
-
-
-
-
-
-
-
CzarnyGoniec
"Nadchodzący miesiąc przyniesie wielkie zmiany na arenie międzynarodowej. Będzie jednym z ważniejszych.
- W zależności od obecności niespodziewanych wydarzeń oraz jakości asymilacji Barg Bogmańskich z państwem Pajęczej Królowej scena polityczna ulegnie gwałtownej polaryzacji na osi “Wyznawcy Pajęczej Królowej i sojusznicy ‐ Ich przeciwnicy”, albo też zostanie zachowany względny status quo pod względem statusu mocarstwowego państw. A zgodnie z zasadą równowagi nie będzie to prowokować do powstawania nagłych, globalnych koalicji, co opóźni zderzenie cywilizacji."
- Gibron Huntington, doktor socjologii Uniwersytetu Danhorckiego
-
-
-
-