Chat
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Kuba1001 pisze:Wciąż nie mam reszty okrętów, galery są za drogie jak na masówkę z taranem,
Ręce Cesarza są droższe od Twoich Kaznodziejów Cienia choć pełnią tę samą rolę i funkcję, podobnie z Grabieżcami i Łucznikami Grabieżców, którzy nie powinni być drodzy i mieć wycenę jak jednostki najemne (koszt za turę). -
-
-
-
-
-
pan_hejter
Strzelają z arkebuzów a wyceniłeś jak za kolumbryne, zwłaszcza że nie mają żadnej bronii poza nimi. Powinni kosztować maks 2 razy tyle co moi poborowi.
Tak samo tarcziwnicy zwykły ziomek z tylko troche lepszym uzbrojeniem niż zwyklu poborowy i jest 2 razy droższy niż ten strzelający.
A sztyurmacy? O, hell no.
-
bulorwas
pan_hejter pisze:Strzelają z arkebuzów a wyceniłeś jak za kolumbryne, zwłaszcza że nie mają żadnej bronii poza nimi. Powinni kosztować maks 2 razy tyle co moi poborowi.
Tak samo tarcziwnicy zwykły ziomek z tylko troche lepszym uzbrojeniem niż zwyklu poborowy i jest 2 razy droższy niż ten strzelający.
A sztyurmacy? O, hell no.
Jak nie mają? Szabelka i lekki pancerz. Poza tym dodałeś, że mają niezłego cela, więc co ci nie pasuje?
To Osiłki, jedni z silniejszych przedstawicieli chłopstwa, przynajmniej tak napisałeś w opisie, więc skąd wąty? Poza tym cena w złocie jest tylko o 1/3 większa
Jak sama nazwa mówi, to jednostka szturmowa. Na daleki dystans mało użyteczna, na bliski zdolna wystrzałem zabić rycerza w niepełnej zbroi płytowej.
-
pan_hejter
Ty wiesz ile w czasach chłopstwa było osiłków? Pierwszy lepszy rolnik dźwigał pług jak nie było konia.
Tak samo jak moje państwo jest pozbawione kawaleri i musi to sobie rekąpensiwać gryfami. Tyle że gdy kagos za 50 konnych łuczników płaci 450 zł 40 specjalnego i 35 reszty. To ja za ledwie 30 osczepników 800 złota, 70 spec i 50 reszty. Prawie dw razy mniej jednostek, prawie 2 razy drożej.