Chat
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Kuba1001 pisze:Wciąż nie mam reszty okrętów, galery są za drogie jak na masówkę z taranem,
Ręce Cesarza są droższe od Twoich Kaznodziejów Cienia choć pełnią tę samą rolę i funkcję, podobnie z Grabieżcami i Łucznikami Grabieżców, którzy nie powinni być drodzy i mieć wycenę jak jednostki najemne (koszt za turę). -
-
-
-
-
-
pan_hejter
Strzelają z arkebuzów a wyceniłeś jak za kolumbryne, zwłaszcza że nie mają żadnej bronii poza nimi. Powinni kosztować maks 2 razy tyle co moi poborowi.
Tak samo tarcziwnicy zwykły ziomek z tylko troche lepszym uzbrojeniem niż zwyklu poborowy i jest 2 razy droższy niż ten strzelający.
A sztyurmacy? O, hell no.
-
bulorwas
pan_hejter pisze:Strzelają z arkebuzów a wyceniłeś jak za kolumbryne, zwłaszcza że nie mają żadnej bronii poza nimi. Powinni kosztować maks 2 razy tyle co moi poborowi.
Tak samo tarcziwnicy zwykły ziomek z tylko troche lepszym uzbrojeniem niż zwyklu poborowy i jest 2 razy droższy niż ten strzelający.
A sztyurmacy? O, hell no.
Jak nie mają? Szabelka i lekki pancerz. Poza tym dodałeś, że mają niezłego cela, więc co ci nie pasuje?
To Osiłki, jedni z silniejszych przedstawicieli chłopstwa, przynajmniej tak napisałeś w opisie, więc skąd wąty? Poza tym cena w złocie jest tylko o 1/3 większa
Jak sama nazwa mówi, to jednostka szturmowa. Na daleki dystans mało użyteczna, na bliski zdolna wystrzałem zabić rycerza w niepełnej zbroi płytowej.
-
pan_hejter
Ty wiesz ile w czasach chłopstwa było osiłków? Pierwszy lepszy rolnik dźwigał pług jak nie było konia.
Tak samo jak moje państwo jest pozbawione kawaleri i musi to sobie rekąpensiwać gryfami. Tyle że gdy kagos za 50 konnych łuczników płaci 450 zł 40 specjalnego i 35 reszty. To ja za ledwie 30 osczepników 800 złota, 70 spec i 50 reszty. Prawie dw razy mniej jednostek, prawie 2 razy drożej.
-
bulorwas
pan_hejter pisze:
Tak samo jak moje państwo jest pozbawione kawaleri i musi to sobie rekąpensiwać gryfami. Tyle że gdy kagos za 50 konnych łuczników płaci 450 zł 40 specjalnego i 35 reszty. To ja za ledwie 30 osczepników 800 złota, 70 spec i 50 reszty. Prawie dw razy mniej jednostek, prawie 2 razy drożej.KaszlnięcieDobrze, więc… BO TO KUWA LATA, LATA KUWA W NIEBIOSACH
-
pan_hejter
Tylko że w tym momencie nie mam prawie żadnej taniej alternatywy. Jakikolwiek werbunek, chociażby 30 jednostek zżera całe moje zasoby. Przy aktualnych cenach poborowych, nawet nie opłaca się werbować czegokolwiek poza ciśnięciem samych poborowychm i napieprzaniu na ilość.
Poza tym twoi czarni wojownicy spełniają podobną funkcje co moi szturmacy. (No dobra ci są efektywniejsi w strzelaniu, ale znacznie mniej efektywni w walce wręcz.) a są 2 razy drożsi.
Jestem w stanie osłabić jednostki ale i tak żądam obniżenia cen chociażby tych podstawowych jak arkebuzerzy i szturmacy bo doszliśmy do takiego momentu, że wszelkie moje zalety są po prostu niszczone przez cenę jednostek.
Dlaczego niby jednostki państw z buffami do piechoty kosztują tyle samo co moje, mimo że są o wiele lepsze. A moi strzelcy z kosztują 3 krotnie więcej niż zwykli łucznicy. Mimo, że też staram się wykorzystać swój buff
-
bulorwas
pan_hejter pisze:Tylko że w tym momencie nie mam prawie żadnej taniej alternatywy. Jakikolwiek werbunek, chociażby 30 jednostek zżera całe moje zasoby. Przy aktualnych cenach poborowych, nawet nie opłaca się werbować czegokolwiek poza ciśnięciem samych poborowychm i napieprzaniu na ilość.
Poza tym twoi czarni wojownicy spełniają podobną funkcje co moi szturmacy. (No dobra ci są efektywniejsi w strzelaniu, ale znacznie mniej efektywni w walce wręcz.) a są 2 razy drożsi.
Jestem w stanie osłabić jednostki ale i tak żądam obniżenia cen chociażby tych podstawowych jak arkebuzerzy i szturmacy bo doszliśmy do takiego momentu, że wszelkie moje zalety są po prostu niszczone przez cenę jednostek.
Dlaczego niby jednostki państw z buffami do piechoty kosztują tyle samo co moje, mimo że są o wiele lepsze. A moi strzelcy z kosztują 3 krotnie więcej niż zwykli łucznicy. Mimo, że też staram się wykorzystać swój buff
Zabierz poborowym pistolety skałkowe i po problemie
Co jest twoim zdaniem efektywniejsze? Jednoręczna kusza czy Obrzyn?
No to osłab i cena się zmniejszy
A to dlatego, że mają właśnie Buff. Ty buffa nie masz, masz technologię, a to duża różnica. Twoje państwo (i reszta nazaritów) jest słabsze na początku, by w Midgame osiągnąć szczyt, tak samo jak Technologius w Lategame. Earlygame należy do Ragnarosa. Oczywiście są wyjątki, ale tak wygląda reguła.
-