Karta postaci
-
-
Brodacz
[Imię i nazwisko]: Timothy ,Tim" Norris.(Nie, nie jest spokrewniony z Chuckiem)
[Wiek]: 32 lata.
[Płeć]: Męska.[Osobowość]: Kiedyś bardzo zabiegany, teraz nieco mniej jednak nadal brak mu czasu, kochający ojciec ze złamanym przez byłą żonę sercem.
[Nawyki]: Pstrykanie palcami, drapanie po brodzie.
[Słabości]: Brak umiejętności tańca, w bardzo trudnych sytuacjach ucieczka do butelki, blondynki(jak jeszcze się nie ożenił, ale i tak jest po rozwodzie).
[Silne strony]: Punktualność, planowanie, iluzja.
[Zdolności]: Wygłaszanie pięknych przemówień, stwarzanie odpowiedniej atmosfery[Dla dociekliwych]: Tim pracował w cyrku jako iluzjonista, do czasu gdy nie ożenił się ze swoją starą przyjaciółką ze szkoły Alice Ripley i nie urodziła im się córka, której dali na imię Rosanna(Toto Reference), czyli do jakiegoś 25 roku życia, wtedy aby nie być wiecznie w trasie został iluzjonistą telewizyjnym, ale jego show odbywało się jednak co tydzień, więc jego żona uznała, że ma dość wystąpiła o rozwód i zabrała córkę, jednak Tim nie został pozbawiony praw rodzicielskich, dzięki czemu mógł odwiedzać córkę. Obecnie, czyli gdy Timothy ma 32 lata jego 7 letnia córka ciężko zachorowała, a on chce jej pomóc, jednak jego show się kończy, bo zarabia on coraz mniej. Postanowił więc skorzystać ze swojej wiedzy i gadżetów scenicznych aby pieniądze na leczenie ukraść, bo większość zarobków wcześniej wydawał na głupoty i teraz żałuje. Skonstruował on sobie również hełm w kształcie żarówki korzystając z technologi luster weneckich, ale pokrył go czymś jeszcze żeby nie było tego tak łatwo stłuc. Przybrał on bardzo mało oryginalny pseudonim Artysta, jednak nazwał się po łacinie, czyli Artifex . Do jego gadżetów zaliczają się, buty do latania, zasłona dymna, wyrzutnie skompresowanego powietrza(podobnie jak u Prowlera), które ma ukryte pod rękawami kostiumu, a także kulki, które może rozrzucić aby ludzie się przewrócili, gaz łzawiący i gaz obezwładniający oraz lina. Potrafi także zapalić swoją żarówkę na głowie.Do stroju nosi najczęściej jeszcze skórzane rękawiczki i posługuje się modulatorem głosu.
(Wiem taki trochę Mysterio, ale z innymi motywami i w ogóle)[Stabilność psychiczna]: W miarę.
[Ulubione rzeczy]: przeglądanie internetu, wymyślanie gadżetów, spotkania z córką. -
-
-
-
-
Historyjka
[Imię i nazwisko:] - Snow White Pearl.
Śnieżnobiała Perła. Śnieżka. Snow White.
[Wiek:] - 1 409 lat zaledwie.
[Płeć:] - Zaimki żeńskie.[Orientacja seksualna:] - Sama nie wie.
Jeszcze nigdy nie była w nikim zakochana.
[Gatunek:] - Perełka.
[Motyw piosenki:]
https://youtu.be/HiykWsWJVRo{Stan psychologiczny:} Stabilna.
[Osobowość:] - Nieco melancholijna.
Bezczelna, egoistyczna i narcystyczna.
Potrafi jednak się zachowywać jak trzeba.
Zależy od tego, kim jest jej rozmówca.
Pogodna i z wielkim poczuciem humoru.
Jeśli kogoś polubi - oddana przyjaciółka.
[Nawyki:] - Nazywanie siebie najlepszą z Pereł i nieco zbyt częste przeglądanie się w lustrze. Do tego ocenia innych po okładce.
[Słabości:] - Nie rozpoznaje fałszywości.
[Silne strony:] - Zaradna i pracowita.
Piękna, zdolna i czarująca w swej istocie.
Pomimo próżności ciężko jej nie lubić.
[Zdolności:] - Cudownie śpiewa i tańczy.
Utalentowana niemal w każdym względzie.
Zawsze wie, jak poprawić komuś nastrój…
Inna sprawa, że nie zawsze chce to zrobić.{Dla dociekliwych:} Zapasowa Perła.
Czyja? Otóż - samej Białej Diament!
Jednak niewiele ma obecnie do robienia.
Będąc zapasową, nawet jej nie widziała.[Stabilność psychiczna:] - Doskonała.
[Ulubione rzeczy:] - Ona sama i luksus.
Śnieżnobiała skóra, czarne niczym heban włosy, biały klejnot i srebrzyste oczy. Sukienka jest również czarnej barwy. Klejnot znajduje się z boku głowy (patrz. rysunek powyżej), połączony koronkową wstążką z ozdobą po drugiej stronie głowy o bliźniaczym wyglądzie i ułożeniu. -
-
Historyjka
Proszę o wykazanie różnicy.
Niestety jestem początkująca w oglądaniu Steven Universe, większości tego co wiem nauczył mnie fandom, obejrzę całość jak będę miała wincyj wolnego, sorka xdEdit.: Btw - zanim o tym nie napisałam to widać było moje braki w wiedzy czy nie są jednak aż takie duże jak mi się zdaje? xd
-
-
MrocznyK
Klejnoty Pierwszej Ery to taki full wypas - mają kompletne moce, przywoływane bronie i standardowe rozmiary (nie licząc defektów)
A Druga to Klejnoty, ale robione bardziej na szybko, bez mocy i przyzywanych broni, najprawdopodobniej niższe, niż standardowo, z racji tego, że na Homeworldzie zaczęły kończyć się surowce potrzebne do tworzenia nowych Klejnotów
z czym Druga Era to chyba czas po śmierci Różowej Diament, skoro w nowych odcinkach, kiedy Steven udał się na Homeworld, zorganizowali bal Ery Trzecieji sądzę, że te Klejnoty Drugiej Ery są defektywne, bo brak im esencji z Różowego Diamentu
ale to tylko moje przemyślenia -
-
-
-
-
-
Toina
[Imię i nazwisko:] - Różowy Petalit
[Wiek:] - 30 000 lat
[Płeć:] - Nie posiada, ale preferuje żeńskie zaimki[Orientacja seksualna:] - Biseksualna
[Gatunek:] - Klejnot
[Motyw piosenki:] -{Stan psychologiczny:} Dobry
[Osobowość:] - Płaczliwa. Bardzo płaczliwa. Potrafi rozpłakać się z byle powodu. Bardzo dziecinna i ciekawska. Łatwowierna i naiwna. Bardzo lubi się przytulać
[Nawyki:] - Mówi do siebie, gdy nikogo przy niej nie ma
[Słabości:] -- Bardzo niski wzrost (Ma tylko 20 cm wysokości)
- Jest bardzo delikatna
- Łatwo ją rozkojarzyć
[Silne strony:] - - Potrafi bardzo cicho się przemieszczać
- Całkiem dobrze śpiewa
- Jest dobrą aktorką
[Zdolności:] - - Jej broń to nożyczki. Są dość ostre, by przecinać metal
- Kontrola roślin
- Może kontrolować zapachy
- Standardowe umiejętności klejnotów
- Może zwinąć się w kulkę, co sprawia, że jest bardziej wytrzymała
{Dla dociekliwych:} Została stworzona dla Różowej Diament, by być czymś w rodzaju zabawki. Bardzo lubiła Różowy Diament. Po jej roztrzaskaniu została zabańkowana i zachowana jako pamiątka.
[Stabilność psychiczna:] - Niska, nawet bardzo niska
[Ulubione rzeczy:] - Róże
-
MrocznyK
mogłaby być w sumie jakąś pamiątką Pąsowej Perły, która była zapasową Perłą Różowej
można uznać, ze ją dostała “w spadku” czy coś i trzyma w swoim wymiarze kieszonkowym
o ile nie masz nic przeciwko ;-;to wcale nie tak, że chciałbym jakkolwiek popisać watek Pąsowej Pe,a Duduś nie dał odpisu -
-