Nowy Asgard
-
-
-
-
-
-
-
Andrzej_Duda
-Moja matka po prostu była. Nigdy nie wnikałam w to jak powstała. Ona po prostu była i jest, choć chciałabym żeby jej nie było. To tak jak wnikanie w to jak powstał wszechświat. Istnieje Jeden Nad Wszystkimi, prawie absolutnie omnipotentna istota. Ale co było przed nim? Kto go stworzył? Znaczy… Czemu Duszy? To dlatego, że reprezentuje ona świadomość istot żyjących, spektrum moralności, a także grzechy, uczynki… No i ma własne zaświaty. Licho tam mają, to już u Allaha lepiej.
-
-
Andrzej_Duda
-Vergis… Ja po prostu… Vergis… Ja po prostu jej nienawidzę. Nienawidzę jej za to kim jest i za to co zrobiła. Wysłała mojego młodszego brata na drugi koniec wszechświata, bo się bała, że ją zuzurpuje. Jest najbardziej dwulicową, fałszywą i obłudną osobą jaką znam. Nawet jeśli na codzień próbuje zachować pozory bycia normalną. Vergis… Może kiedyś dokończę Ci to mówić… Nie chcę się tutaj przed tobą rozkleić na dobre.
-
-
-
Andrzej_Duda
Vergis:
-… Tak. Poproszę.
Czarna:
-Mogę powiedzieć, że jest to fakt. Nawet moja moc sensory-odbiornika wykrywa, że coś się… Źle dzieje w mniej widzialnym świecie. I tym razem to nie są wygłupy Agamotto… Ani Thanos. - odpowiedziała Perła, wyfazowując rekina z nogi Czarnej i wrzucając go do wody otaczającej Nowy Asgard.
Niebieska Zjebełka:
Spinel chętnie się ośmieszy
By Perełką wzrok nacieszyć
Choćby miała skoczyć z mostu
Dla Perełki to zrobi po prostu -
-
-
-
-
-
-
-