Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
Steven wygląda na gotowego wybuchnąć ze złości. Chyba zaczęło mu się przypominać wszystko, co negatywne.
Spojrzałą się na niego z przestrachem i lekką trwogą. -Steven, patrz na mnie. Myśl o miłych rzeczach, o miłych.
-O MIŁYCH? MUSZĘ ODWIEDZIĆ MOJĄ CIOTKĘ, KTÓREJ SIĘ BOJĘ. A W DODATKU NAWET NIE PRÓBUJESZ WYSŁUCHAĆ MOICH SUGESTII!
-Słucham Cię Steven. Po prostu słuchania nie oznacza akceptacji ani robienia. A ty nie słuchałeś czasem sugestii innych?
-NIE SŁUCHAŁEM, ALE TERAZ TEGO ŻAŁUJĘ! TY TEŻ NA PEWNO BĘDZIESZ ŻAŁOWAĆ NIE DANIA MI CZERWONEGO DIAMENTU!
-Możliwe… Jednak to będzie przszłośc. Teraz jest teraz. Sami ostrzymy na siebie kij.
Steven westchnął zrezygnowany. -Nie możesz po prostu oddać mi tego głupiego diamentu?-spytał się oklapnięty.
-Powiedziałam, kiedy go oddam, czyż nie?
-Czyli kiedy będzie za późno…
-Nie przetrwałabym 800 milionów lat z apodyktyzmem Białej, gdybym nie była optymistką.
Steven to przemilczał. Po chwili powiedział: -Po prostu kupmy ten marmur…
-Tak… Dobry pomysł… Poszukaj, ile by kosztował bol dwa na dwa na dwa metry.
-Lepiej ty to sprawdź. Ja nie wiem jak szukać takich rzeczy. Może chociaż powiedz, co mam wpisać w wyszukiwarce?
-Nie wiem… Marmur blok cena albo… Sama nie wiem, kopalnie marmuru?
Steven coś wpisał do telefonu. Po chwili powiedział: -5000 dolarów za marmurowy blok najwyższej jakości i prawie całkowicie biały.
-Jamkie są jego rozmiary Steven? - powiedziała z lekką troską.
-No… Jest napisane 30 centrymetrów na 30 centymetrów na 30 centrymetrów. To dobra cena?
-Hmmm… Myślę, że lepij będzie taki mały marmur… Niż taką bryłę… Z resztą będzie poręczniejszy…
-To kupujemy go z tej oferty?
-Ile z dostawą?