Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
Jak się okazało, przewidywania Szmaragd pozostały jedynie przewidywaniami. Ludzie się odwrócili w kierunku dwójki Klejnotów, a jeden z nich zaczął pewnym krokiem iść w ich stronę.
Szmaragd podejrzliwie spojrzała w ich stronę, nie wiedząc, co kombinują. Niemniej, stała pewna siebie. Mogła sprostać takim prymitywom.
Po chwili owy człowiek podszedł do dwójki Klejnotów i obojętnym tonem powiedział: -No i jestem.
Szmaragd zamilkła, zupełnie nie spodziewając się takich słów. Mierzyła człowieka analizującym spojrzeniem.
A człowiek spogląda raz na Lapis raz na Szmaragd spod jakichś przyciemnionych szkiełek na oczach.
Jesteś? - Spytała Szmaragd, pełna podejrzeń.
-Jestem. - odpowiedział spokojnie.
Ale co “jesteś”? - Podniosła brew.
-No jestem i czekam aż się dowiem czego wy w ogóle od nas chcecie. -oznajmił znudzony.
Ah, oczywiście! - Szmaragd przesunęła się, robiąc miejsce dla Lapis: Lapis chciała dotknąć ludzkich włosów. -
Człowiek zrobił zdziwioną minę. -HOLA HOLA HOLA! Ludzkich włosów? Czyli wy jednak nie jesteście ludźmi!
Szmaragd, zdawszy sobie sprawę z tego co zrobiła, tylko wpatrzyła się w dal, wypowiadając pusto: - Gruda. -
Niezręczne milczenie i zdziwione spojrzenie mężczyzny. Po chwili powiedział niepewnie: -A więc… Jesteście z kosmosu?
Szmaragd spojrzała na Lapis, chcąc upewnić się, czy wyjawienie wszystkiego nie będzie wbrew jej kochance.
Lapis jakby wiedziała o co chodzi, pokiwała głową potwierdzająco.
Szmargad skinęła głową, odpowiadając tak Lapis. Po tym, odwróciła się do ludzi: Tak. Jesteśmy z kosmosu. -
Szmargad skinęła głową, odpowiadając tak Lapis. Po tym, odwróciła się do ludzi:
Mężczyzna przymrużył oczy i się spytał: -… Jak się tu dostałyście?
Przeniosłyśmy się za pomocą warpa teleportacyjnego. - Odpowiedziała spokojnie.
-… Czym jest warp?
Urządzenie, które dzięki transfotointempletacji pozwala w krótkim czasie przenieść się o duże odległości. - Wyjaśniła spokojnie.