Domek Stevena
-
-
Woj2000
Do tego aż niebywałe, że ta niepodważalna perfekcja przeszła w pewnym stopniu na tą organiczną, z natury gorszą, formę. Ale czego można spodziewać się po Diamentach? One wszystko potrafią uczynić lepszym. Dlatego też, w pewien sposób urzeczona jego włosami, zaczyna ,puciać" je bardziej, lecz nadal na tyle delikatnie, by ich jakoś nie uszkodzić.
-
Andrzej_Duda
To dość oczywista kwestia. Diamenty oczywiście potrafią uczynić niemalże perfekcyjnymi nawet istoty organiczne, takie jak ludzie. Twierdzenie inaczej byłoby bezwzględną herezją.
Steven zachichotał.
-Widzę, że bardzo Ci się spodobały moje włosy, Emmy? Podobno mam je po mamie. -powiedział rozweselony. -
Woj2000
-I to jest prawda. Tak perfekcyjne włosy mogłyby pochodzić tylko i wyłącznie od jednego z Diamentów. Wszak to właśnie one i tylko one są idealne w każdym calu. - oznajmiła patetycznie, po czym didała już lżejszym tonem - Ale po co ja to mówię? Przecież sam o tym wiesz. Jesteś po części jednym z nich!
-
-
Woj2000
-Oczywiście, że tak myślę! - odpowiedziała z wyczuwalnym, godnym Niebieskiej Agat ówiącej o swojej Pani, entuzjazmem w głosie - Jesteście perfekcyjnymi, symetrycznymi, jaśniejącymi, lśniącymi, i co najważniejsze, nieomylnymi istotami, które zawsze wiedzą, co jest dobre dla ich poddanych! Nigdy nie popełniacie błędów i zawsze znajdujecie rozwiązanie problemów trapiących praworządne, posłuszne i pasujące do oczekiwań społeczeństwa Klejnoty! Jesteście po prostu… Paniami, których każdy powinien słuchać.
-
Andrzej_Duda
Steven zaskoczony tą wypowiedzią na temat Diamentów, położył się plecami na nogach Szmaragd, tak, żeby twarz mieć skierowaną do góry.
-Emmy… Hmm… Umm… W sumie to nie wiem jak to skomentować. Nie uważam się za idealnego. I… Popełniam błędy. Ostatnio rzadziej, ale wciąż. I wolę, żeby wszyscy najpierw przemyśleli to co mówię, zamiast tępo to robili. Nie wspominając, że nie jestem symetryczny, ani nieomylny…-odpowiedział Steven skonfundowany. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Woj2000
-Ale… czy ,jedzenie" jest organiczne? - zapytała się z lekkim niepokojem w głosie. Szmaragd przecież nie zamierza wchodzić w kontakt z organicznym wytworem. Co prawda Steven jedt wyjątkiem od tego postanowienia, ale jest również Diamentem - mimo swojej niechęci względem tego, Doradczyni musi go darzyć w każdych okolicznościach należytym szacunkiem.