Budynek Baxtera [NOWY JORK, ZIEMIA]
-
Brodacz
-Czyli mam Ci pomóc w pomocy sobie tak? Niestety nie wiem ile kamieni obecnie ma ten Thanos, ale pewnie brakuje mu dwóch lub jednego, zrobiliśmy także mały plan, że powiadamiamy drużyny i każda z nich miałaby przy sobie czarodzieja albo dwóch ewentualnie trzech. Magowie wiedzą, Fantastyczna Czwórka to pierwsze nie magiczne istoty, które miałem powiadomić. Też zrobiliście coś takiego? Zawiodło?
-
Andrzej_Duda
-No cóż… Problem polega właśnie na tym, że kiedy my zaczęliśmy działać, to on podobnie jak z tego co słyszę tutaj, miał już prawie wszystkie Kamienie… Nie dobrze, nie dobrze… Jacy są ziemscy magowie? Masz już range Najwyższego Czarodzieja w tym wymiarze? Jeśli nie, to kto nim tutaj jest?
-
-
-
-
-
-
-
Brodacz
-Nasze światy są podobne, ale inne, nigdzie nie znajdziemy idealnego odbicia. Przepraszam za tę refleksję, naszło mnie. Ale wracając skoro siła dwóch postaci i to pewnie z podobnym planem jak my, więc tak jakby zdwojona siła jednej nie dała rady Thanosowi, to naprawdę musimy zabezpieczyć jakoś te kamienie, bądź ten kamień, których nasz Thanos nie ma i pozbawić go broni, wtedy nadal będzie groźny, ale nie aż tak. I czekaj, powiedziałeś Oko Knulla, nie Agamotto?
-
Andrzej_Duda
-Hmm… Myślę, że twój plan jest dość dobry. Nie należy jednak zapominać, że oboje jesteśmy Najwyższymi Czarodziejami naszych wymiarów. Z pewnością możemy trochę… Że tak powiem, zmajstrować coś z rękawicą naszej kochanej śliwki pancernej. I tak, powiedziałem Oko Knulla… Coś nie tak? Ach… No tak. Inne wymiary, a więc mamy artefakty dwóch różnych istot celestialnych.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-