Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
Każdy sen w tej sytuacji będzie dobry. Spróbował zasnąć.
No cóż, najlepszy byłby taki na łóżku i wśród czystej pościeli. Arrow powoli zaczyna usypiać.
Oddał się objęciom Morfeusza. Po złożeniu przysięgi przez Żarówę, że ta odseparuje się od jego życia, myślał o śnie jakby spokojniej.
No cóż, skoro dealu dotrzymała, to może teraz też dotrzyma słowa?
Musi, bo inaczej Arriwo będzie zły. Oddychał spokojnie, starając się zasnąć.
A zły Arrow z toporem zagłady to nie przelewki. Arrow nareszcie zasnął.
Spał.
Arrow jest we śnie w tym miejscu. Widzi na brzegu brodatego starca. //Takiego jak na zdjęciu. //
Nie mówiąc nic, podszedł do brzegu.
Starzec się nie odwrócił. Tylko spojrzał krótko na Arrowa i wróci do patrzenia przed siebie.
Arrow usiadł na brzegu, także wpatrując się przed siebie.
Mężczyzna usiadł obok Arrowa, nie przerywając obserwacji morza.
Ciężki dzień? - Spytał Arrow, spoglądając przed siebie.
-Nie cięższy niż twój. - odpowiedział spokojnie.
Mój nie był ciężki. - Odpowiedział, patrząc przed siebie: - Tylko nieco zawiódł oczekiwania rozpieszczonego bachora. -
-Nie rozpieszczonego… Ja na twoim miejscu robił bym to samo co ty.
Naprawdę? - Spojrzał na niego, zdziwiony: - Bo jak na razie, jedyna dobra decyzja jaką podjąłem to rzucenie tego wszystkiego w cholerę. -
-Tak. Czasami trzeba po prostu zrobić coś takiego i… Uwolnić się od tego wszystkiego. Na jakiś czas, oczywiście.
Na jakiś czas? - Znów spojrzał na niego, to na swoją dłoń, na której widniały kilkudniowe już ślady cięć z szopy: - Ja nie mam do czego wracać. -
-Zawsze jest do czego wrócić. Wieczne uciekanie od problemów zamiast zmierzenie się z nimi cię kiedyś zniszczy.