Logo

Wieloświat

• Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Użytkownicy
    • Grupy

Okręt Czarnej Diament "Duma Floty"

Steven Universe [PBF]
    1
    1
    16
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • Andreas D.
      Andreas D. Mistrz Gry ostatnio edytowany przez

image
      “Duma Floty” jest to bardzo stary, a przez to wyjątkowy okręt należący do Czarnej diament, przez niektórych nazywany wręcz okrętem flagowym Homeworldu. Zbudowany ponad 400 mln. lat temu w stoczniach Homeworldu, ówcześnie był szczytem inżynierii oraz prawdziwą siłą bojową z którą należało się liczyć. Zbudowany przez sporo klejnotów, projektowane przez Forsteryty, Perydoty, Szmaragdy oraz Bizmuty, jest wyjątkowy w swoim rodzaju. Przede wszystkim jest jedynym okrętem Diamentów, na pokładzie którego znajduje się załoga oraz 15 eskadr myśliwskich, a nawet 25 transporterów., służących do desantu. Wyposazony w 170 baterii turbolaserowych i 60 wyrzutni rakiet, nadal jest groźnym przeciwnikiem. Jego kadłub wzmocniony jest Vibranium, a Same tarcze energetyczne potrafią odbić większą część pocisków i strzałów w jego stronę. Podczas wizyty w każdym porcie był modernizowany i naprawiany, a wiele czesći zmieniano. Według ostatnich raportów Perydotów z Stacji Naprawczej Homeworld, z oryginalnego okrętu pozostało 30-40% maszyny, głównie poszycie i część uzbrojenia. Na jego pokładzie znajdują się nawet maszyny kroczące. Zasilaniem zajmuje się 18 reaktorów termojądrowych, w próżni prędkość maksymalna wynosi 18 km/s, a nadświetlnie prędkość okrętu wynosi ponad 200000 prędkośći światła. Od 120 mln lat jest w ukryciu i czeka na dalsze rozkazod Czarnej Diament. Długość wynosi 900 metrów.

"Miałem zamiar tu umieścić interesujący cytat osoby mądrzejszej ode mnie, ale jakoś mi nic do głowy nie wpadło, więc pozdrawiam każdego kto to zobaczy"

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj
      • Pierwszy post
        Ostatni post