Wyspa Krakatau {ZIEMIA}
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
korobov
Schowała harfę do swojego klejnotu. Wstała i ukłoniła się lekko.
-Przepraszam za tą… Erę ciszy… Może teraz przedstawię siebie i swoich towarzyszy. Jestem Czarna. Mówcie mi po prostu czarna. A to są moi towarzysze z wyspy - pokazując chronologicznie, jak się pojawili.
-Lewek, Kwarc, perła i Ametyst. Czarną perłę chyba już znacie, ale ona przyleciała z wami, także… - Powiedziała z lekkim uśmiechem.
-A, Steven… Mógłbyś przedstawić nam swoje towarzyszki? -
Andrzej_Duda
Steven wstał i podszedł do swoich przyjaciółek. Wpierw, do Granat.
-To jest Granat! Fuzja Rubinu i Szafiru, którego ten Rubin miał chronić, uciekli od Niebieskiego Diamentu i znaleźli moją mamę!
Po tym podszedł do Ametyst.
-A to jest Ametyst! Wyinkubowała się z Pierwotnego Przedszkola niższa niż inne Ametysty i dołączyła do mojej mamy!
Wszystko to mówił wesoło i entuzjastycznie. -
korobov
Spojrzała się dokładnie na Granat, po czym przerzuciła wzrok na Ametyst. Jeszcze raz spojrzała się na granat.
-Nie sądziłam, że jeszcze zobaczę Granaty… A co do pochodzenia… - Po czym odwróciła się do swoich.
-Lewek przypłynął tu kilka miesięcy temu na pniu jakiegoś drzewa. Kwarc i Perła zostały zrobione przeze mnie… W sumie wczoraj. A Perydot to… Już inna historia. Ale ty, granat, pewnie wiesz, co? - Powiedziała, po czym spojrzała się na granat lekko się uśmiechając. -
-
korobov
Uśmiechnęła się.
-Nie wiem, co zrobiły diamenty, jednak… Chcę przeprosić. Nie byłam w stanie im przeszkodzić. - Po czym podeszła do ametyst.
-Ametyst… Ametyst ametyst… Niepokorny duch, skłonność do walki jak kwarcowate… A mimo to widzę, że jednak masz coś z innych klejnotów? Wyjątkowość diamentów? Diamenty powstają pod wysokim ciśnieniem i temperaturą z węgla. Jednego z pospolitszych pierwiastków. Czy jesteśmy rzadkie? Na swojej drodze spotkałam z conajmniej 9 planet będącyh wielkimi diamentami! Ale planety z ametystu nie widziałam nigdy. -
-
-
-
-