Wyspa Krakatau {ZIEMIA}
-
-
-
-
-
-
-
korobov
-Dostałam… Utraty pamięci… Na Homeworldzie była Rebelia… Walczyłam z białą o obalenie systemu kast… Była fuzja moja z innymi klejnotami. Biała użyła jakiegoś promienia… Trafił perłę… Wyłamałam się z fuzji… Thorgal był bardziej nabuzowany niż wcześniej… Kolejne co pamiętam to ta wyspa, a wokół mnóstwo lawy…
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andrzej_Duda
-Ależ nie, ja pamiętam wszystko od początku wszechświata do tej sekundy. A więc na początku był Wielki Wybuch. Przy nim powstały zalążki znanego nam wszechświata oraz potężne istoty takie jak ja, Rzeczywistość, Kosmos, Umysł, Dusza i Potęga. Przy okazji stworzyło się wtedy dużo więcej istot wyjątkowo potężnych, na przykład wyznawany ongi przez mieszkańców tej planety Zeus oraz reszta “bogów”. Z czasem przez nadużywanie naszych mocy powstały tysiące alternatywnych rzeczywistości, którymi muszę się zajmować razem z siostrami i dbać aby nie upadły. W pewnym momencie postanowiłyśmy stworzyć rasę na nasze podobieństwo. Tak powstały Klejnoty ery zerowej. Potem poczułyśmy się samotne w naszej omnipotencji i Dusza stworzyła Biały Diament, twoją starszą siostrę. W pewnym momencie, kiedy ona stworzyła już Żółty i Niebieski Diament, zostałaś utworzona ty. Wtedy Homeworld był jeszcze zielony. Postanowiłyśmy się ukryć i patrzeć na to jak rozwija się stworzona przez nas rasa. Niestety Biały Diament nas oszukał i swoimi nowo otrzymanymi mocami uwięził w różnych zakątkach wszechświata, aż do momentu gdy ona została pokonana, a my uwolnione przez pewien Forsteryt. Dalszej części nie ma sensu wyjaśniać, jest zbyt zagmatwana.