Bośnia i Hercegowina
-
//jak zajmę to kobza napisze. A jak nie to też napisze. Elo
-
W Sarajewie doszło do omyłkowej bratobójczej wymiany ognia między paramilitarnymi oddziałami czetników a armią Jugosławii. Nie jest wiadomo czy ktokolwiek zginął.
-
Zjednoczenie Herceg Bośni i Chorwacji! Republika chorwacka w Bośni ogłosiła, że przyłącza się do Chorwacji.
-
MPJ/AKJ
Siły Królewskiej Armii Jugosławii rozpoczęły zajmowanie terytorium Republiki Bośni, na zajętych terytoriach ogłoszono Powstanie Królestwa Jugosławii, rozpoczęto też rekrutację ludności i akcje propagandowe mające pokazać siłę i miłość jaką władza darzy lud. Rozpoczęto też rozbrajanie Sił SRZJ które udało się otoczyć i aresztowania Członków Tej partii. Rozpoczęto też zajmowanie belgradu, żołnierzom JNA rozkazano przejście na stronę AKJ jako prawdziwym obrońcom ziem, wygłoszono przez głośniki długą, poetycką opowieść o bohaterstwie Żołnierzy AKJ którzy na każdym froncie wojny o Zjednoczenie ziem Jugosławii przelewają krew. Zaapelowano do żołnierzy SRZJ do przejścia na stronę Królestwa Jugosławii -
Rząd Jugosławii
Wysłano apel do rządu Chorwacji o zawieszeniu broni i pomocy w tępieniu czetników. Ponadto wysłano 15 samolotów mających na celu ostrzeliwać pozycje czetników. -
Rząd Jugosławii
Armia Jugosławii odkryła w północnej Bośni obóz w którym w nieludzkich warunkach monarchiści przetrzymali muzułmanów. Jest to kolejny argument za walką z MPJ. -
Póki sprawa z atakiem chemicznym się nie rozwiąże, nie możemy podpisać zawieszenia broni.
-
Rząd Jugosławii
A czy chociaż na pomoc w tępieniu czetników możemy liczyć? Im szybciej zakończymy walki tym szybciej będzie można tu wysłać niezależnych detektywów. -
ONZ jest bezstronnicze. Na pewno się tym zajmie śledztwem. Skoro potrzebujecie pomocy, to zgłoście się, by ONZ przysłał korpus pokojowy.
//elon, wiem, że to ty -
//tego już nie mnie ustalać
-
//mam screena : p
-
Rząd Jugosławii
Czy dobrze słyszałem, odmawiacie pomocy Boszniakom? Bośnia przecież wchodzi w skład Waszego państwa. Odmawiając pomocy Boszniakom plujecie im w twarz. -
Odmawiamy pomocy Serbom.
-
W takim razie sami zajmiemy się tą sprawą
-
ONZ ma zamiar wysłać korpus pokojowy na tereny Bośni w celu ochrony ludności cywilnej. Pomocy powinien udzielić Jugosłowiański Czerwony Krzyż i JSP
-
JSP
JSP jest gotowe do wysłania pomocy korpusowi pokojowemu.