Regulamin
-
- Nie ma limitu postaci. Nigdy nie byłem fanem ograniczania graczy i sam robiłem tabuny postaci, więc nikomu tego nie odmówię.
- Brak limitu postaci nie oznacza braku śmiertelności postaci, więc zawsze dobrze przemyśleć swoją decyzję dwa razy.
- Tak jak choćby w Elarid, tutaj też większość wątpliwości rozstrzygam za pomocą rzutu kością.
- Jeśli ktoś uważnie przeczytał choćby opis grupy, to raczej domyśla się, że gra jakimś tam kupcem, podróżnikiem czy inną pierdołą jest możliwa, ale w żadnym wypadku nie satysfakcjonuje ani mnie, ani gracza.
- Regulamin wchodzi w życie z dniem jego publikacji.
- Znajomość Regulaminu jest obowiązkowa.
- Nieznajomość Regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania.
- Wszelkie przejawy spamu, trollingu, GM’owania samego siebie i tym podobnych będą karane z całą surowością. Za każdy wybryk gracz otrzymuje ostrzeżenie, a trzy takie skutkują banem.
- W zależności od rodzaju przewinień, gracz może otrzymać bana na kilka dni, do odwołania lub bezterminowo.
- Obrażanie innych postaci jest możliwe, ale graczy już nie, bo skutkuje to ostrzeżeniami.
- Gdy gracz i/lub jego postać jest nieaktywny minimum trzy dni, to jego postać staje się botem. W zależności od tego, co dokładnie robiła, będzie można wznowić nią potem grę od razu lub zaczekać na mój post, który streści, co się z nią działo przez ten czas.
- Wszelkie przejawy olewania mojej pracy ciepłym i rzęsistym moczem, takie jak nieczytanie opisów tematów, podpiętych tematów informacyjnych czy miast, w których coś się akurat dzieje, będą karane. Może i nie ostrzeżeniem, ale czymś na pewno, choćby zawyżeniem dla danej postaci wskaźnika przy rzucie kością lub jakiegoś serdecznego kowadła, które kowal przypadkiem postanowi zrzucić jej na głupi łeb.
- O wszystkich zmianach będę informować na bieżąco na Czacie.
- To w tym temacie będą pojawiać się informacje o ewentualnych ostrzeżeniach i banach oraz przewinienia, za które gracz takowe otrzymuje.
- Walki postaci jednego gracza przeciwko postaci drugiego będą rozsądzane bezstronnie, podczas takowej obaj gracze opisują działania swojej postaci w sposób ogólnikowy, bylebym mógł odpowiedzieć, a szczegółowy opis ataku, obrony, działania Magią i innych takich pisze na PW, gdzie wszystko porównam, rzucę kością i ujawnię wynik.
- Wszystkie tematy podpięte (z wyjątkiem Karczmy i Sugestii) pełnią funkcję informacyjną i wszelkie zbędne wiadomości będą z nich usuwane, aby zachować przejrzystość. Oczywiście, nie tyczy się to wspomnianych już Karczmy i Sugestii.
- Regulamin jest elastycznym tematem, w miarę rozwoju grupy zawsze mogę o czymś zapomnieć lub będę musiał tu coś dopisać, więc w przyszłości mogą pojawić się nowe punkty, o których oczywiście też będę informować na Czacie i będę stosować się do maksymy, wedle której prawo nie działa wstecz.