Bar
-
Każdy potrzebuje takiego miejsca, w którym może coś zjeść, zagrać w pokera, odpocząć od wszechobecnego skwaru lub po prostu napi**dolić się jak szpadel. Właśnie do tego służy bar!
Odpowiednik Czatu. -
Kuba1001
Witam wszystkich i z góry mówię, że to nie koniec, ale w ciągu następnych dni najpewniej pojawi się nieco nowych organizacji, NPC i tematów, obecnie nie mam na takowe siły, choć kilka pomysłów by się znalazło. Wszystko też powiększy się w miarę rozwoju tempa rozgrywki oraz wdrażania przeze mnie nowych pomysłów, jak tereny nadmorskie, morskie potwory, piractwo i te sprawy, ale to się jeszcze zobaczy, najpierw zapoznajcie się z tym, co już macie.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Bulwa:
Powstali tutaj, w Oskad. I nie, nie zrobisz, bo Sfora to Wilkołaki, a ja nie wiem jak można przemienić kupkę kości w Wilkołaka.
Ether:
Autorskie, po części inspirowałem się Głębinowymi Gnomami z Trylogii Mrocznego Elfa, zwłaszcza części Wygnanie, ale i tak wziąłem stamtąd niewiele.
Golem zbudowany z kamienia to zwyczajna skorupa, która dostaje jakąś broń białą w łapę i leci na pałę przed siebie, byleby zabić jakiegoś wroga.
Żywiołak Ziemi jest bardziej inteligentny, może się uczyć, władać Magią Ziemi i ogółem jest lepszy. -
-
-
-
Kuba1001
Fisto:
Żyją maksymalnie ćwierć wieku, dalej się nie da, bo umierają ze starości. Jednakże rzadko kto dożywa takiego podeszłego wieku i ginie, mając około dwieście lat. Jednak wojownicy giną najczęściej po przeżyciu wieku, w końcu są wojownikami, a tacy nigdy nie żyją długo. Teraz jasne?
Bulwa:
Upadły to jedno, Wilkołak to coś innego, właśnie to mi cały czas nie pasuje, więc nie ma czegoś takiego, jak Upadły‐Wilkołak lub Nieumarły‐Wilkołak (pomijając w ogóle fakt, że Nieumarli nie są nawet rasą… Tak, wiem że może być człowiek‐Wilkołak, Amaksjanin‐Wilkołak i tak dalej, ale czemu Upadły‐Wilkołak już nie? Ano, bo nie ma jak, niby gdzie piesek ma się wgryźć, żeby podziałało?). -
-
-
Fisto
Kuba1001 pisze:Fisto:
Żyją maksymalnie ćwierć wieku, dalej się nie da, bo umierają ze starości. Jednakże rzadko kto dożywa takiego podeszłego wieku i ginie, mając około dwieście lat. Jednak wojownicy giną najczęściej po przeżyciu wieku, w końcu są wojownikami, a tacy nigdy nie żyją długo. Teraz jasne?Nie. Wiek to sto lat. Ćwierć wieku to 25. 200>100>25. Czuję się zagubiony.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
KebabowyLaptop pisze:Jak się nazywa tutejsza waluta?
Nie mam głowy do waluty, pierowtnie miały być typowo hamerykańskie dolary i centy, ale uznałem, że to się nie nadaje, więc postawiłem na klasyczny system monetarny:
Jedna sztuka złota to dziesięć srebrników.
Jeden srebrnik to sto miedziaków.
Jakby co, to podstawową walutą jest miedziak, dla bogatszych srebrnik, nieliczni mają dostęp do złotników. -
Degant321
Kuba1001 pisze:Nie mam głowy do waluty, pierowtnie miały być typowo hamerykańskie dolary i centy, ale uznałem, że to się nie nadaje, więc postawiłem na klasyczny system monetarny:
Jedna sztuka złota to dziesięć srebrników.
Jeden srebrnik to sto miedziaków.
Jakby co, to podstawową walutą jest miedziak, dla bogatszych srebrnik, nieliczni mają dostęp do złotników.I prawilnie