Karta Postaci
-
-
-
opliko95
KebabowyLaptop pisze:Pomyłka. To było w innym PBF. Po prostu gracz zabił kogoś korzystając z umiejętności smażenia jajecznicy i przekonał mg że musiał do tego umieć posługiwać się patelnią, którą można wykorzystać jako broń.
Ja to słyszałem jako anegdota z RPG: gracz wziął umiejętność smażenia jajek i wykorzystywał ją do wszystkiego. Walka? Postać umie smażyć jajka, więc zna się na korzystaniu z patelni. Patelnię można wykorzystać jako broń, a więc skoro zna się na korzystaniu z patelni zna się na korzystaniu z broni, czyli umie walczyć. Itp. -
-
Vader0PL
opliko95 pisze:Ja to słyszałem jako anegdota z RPG: gracz wziął umiejętność smażenia jajek i wykorzystywał ją do wszystkiego. Walka? Postać umie smażyć jajka, więc zna się na korzystaniu z patelni. Patelnię można wykorzystać jako broń, a więc skoro zna się na korzystaniu z patelni zna się na korzystaniu z broni, czyli umie walczyć. Itp.
To jest bardzo OP…
Kuba, myślisz o tym samym co ja?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
bulorwas
Imię: Urias
Nazwisko: Formonde
Rasa: Rodowity Wampir.
Pseudonim: Krwawy blask, Stary król, Zapomniany, Stare licho.
Charakter: Ekscentryczny, Chaotyczny.
Towarzysz: Księżna rodu Ridifall Erika będąca jego żoną.
Majątek + nieruchomości: Zamczysko Lodric w którego skarbcu spoczywa ponad 2000 złotych monet.
Historia: By zrozumieć historię Uriasa musimy się cofnąć do czasów gdy uczono się dopiero kontrolować energię magiczną. Królestwa różnych ras dopiero się kształtowały, a świat był dziki i niezbadany. To właśnie w tej dzikości zrodziły się wampiry, synowie nocy i córy krwi. Jednak to nie o tych czasach będziemy mówić. Usłyszycie o wydarzeniach dużo bliższych aktualnemu stanowi rzeczy
Umiejętności (czyli co postać robi najlepiej. Proszę nie przesadzać):
Wady (czyli to, co idzie jej gorzej. Najlepiej dodać kilka mocnych wad lub tyle słabych wad, ile ma się umiejętności):
Specyfikacje (choroby, mutacje, bez przesady, i inne rzeczy, których nie da się upchnąć nigdzie indziej):
Zawód (wędrowny rycerz, łowca potworów, Mag, karczmarz, najemnik, złodziej ‐ możliwości jest na prawdę dużo):
Ekwipunek (Musi wiązać się z zawodem i lepiej nie przesadzać. Warto też mieć możliwość uniesienia ze sobą tego wszystkiego):
Wygląd (opis lub obrazek, ale to pierwsze musi być dość dokładne):
Ubranie (Ca dana postać ma na sobie. Najlepiej jeśli będzie pasować do wyglądu i zawoduWIP
-
-
-
-