Karta Postaci
-
-
Kuba1001
No a myślałeś, że jak się to skończy? Trujesz mi dupę praktycznie cały czas, gdy obaj jesteśmy aktywni, masz gdzieś moje sugestie co do tego, że nie będę akceptować Kart, którymi nie grasz, olewasz to, co każę Ci poprawić, robisz postaci na odpie**ol, byleby tylko zrobić ich więcej niż Vader… No i jak Cię tu nie ukarać, hm?
-
-
-
-
-
-
Rafael_Rexwent
Kuba1001 pisze:Prościej Ci tego nie wytłumaczę:
Zmieniasz wyspę na tereny przybrzeżne na kontynencie, bo mamy tutaj tylko <u>dwie</u>: Pierwsza była niezamieszkana w czasach, gdy żyła Twoja postać, a obecnie mieszkają tam Krasnoludy, zaś druga zamieszkują Nagowie i Wróżkowie, którzy nie lubią obcych.Czego tu nie rozumiesz?
-
-
-
-
Kuba1001
Naczelny:
Akcept.
No, wreszcie skończyliśmy, co nie? Nie, nie żartowałem, i na Twoje nowe Karty nawet okiem nie rzucę, dopóki nie zaczniesz grać tym, co masz.
Ether:
No fajne, ale co rozumiesz przez to “gospodarstwo,” hm? Do reszty Karty nie mam zastrzeżeń, chociaż ta Magia Wody na pustyni brzmi dość abstrakcyjnie, nie sądzisz? -
-
-
Ether
Szlak handlowy ‐ suabo, bo państwo biedne to i dochody marne.
Granica ‐ to wioska, nie fort, więc słabo, bo zrabują.
Oaza ‐ no tutaj można coś hodować, ale też pewnie suabo?Szlak. Mogę dodać sobie dworek na wzór szlacheckich? Bo nie za bardzo kojarzę, jak jako pan wioski miałbym mieszkać…
Pewnie i tak z tego nie skorzystam, ale lubię takie szczegóły.
Na pewno przeczytałeś kartę dokładnie? Bo zrobiłem wszędzie trochę zmian. -
Kuba1001
Przeczytałem i nie mam uwag, okej?
Możesz dodać sobie dworek, proponuję w jego obrębie dać jakąś zabudowę dla wojaków i poddanych, karawanseraj, skoro to w pobliżu szlaku, jakieś inne budynki i wszystko otoczyć jakimiś zabezpieczeniami (o piaskowiec jest łatwiej niż drewno, tak tylko nadmienię).
Ewentualnie zrób to jakoś po swojemu. -
-
-
Vader0PL
Imię Grutillon
Nazwisko Flav
Rasa Drow
Pseudonim Flak
Charakter W grze szukajcie, szlachetni panowie.
Wiek 312 lat
Towarzysz Flak jest częścią oddziału Porucznika Vunddersa, który liczy 50 Drowów. Hołoty i niewolników się nie liczy.
Majątek + nieruchomości Wypłacany żołd i 100 złotych monet.
Historia Grutillon Flav to jeden z tych nadgorliwych żołnierzy Drowów, z których pijani najemnicy się śmieją przy stoliku. Świadkiem jednej takie właśnie dyskusji o głupocie i bezużyteczności Drowów był Flak, który jako 72‐latek zgłębiał techniki Magii Barier. Chociaż początkowo ignorował pijaków, to w końcu nie wytrzymał i ich zaatakował, boleśnie raniąc wszystkich, którzy źle powiedzieli o jego rasie i wierze, jaką wyznawał. Zwrócił tym uwagę swojego ludzkiego znajomego, który zaproponował mu, żeby po uzyskaniu mistrzostwa w magii dołączył do armii swego państwa. Zdenerwowany Grutillon zgodził się, a po kolejnych siedemdziesięciu latach dołączył do armii, gdzie to też wiernie służył swojemu państwu, ignorując skarby i awanse.
Raz, podczas krótkiej wyprawy u Elfów jego oddział został zaatakowany, lecz Mistrz Magii Barier zdążył uratować swoich przed Entami i Jednorożcami. W ten sposób również (będąc ciągle pod barierą) przedostali się za granicę. Dzień później wyruszył ponownie w tę samą okolicę, lecz ze wsparciem wielu najemników i kolejnego oddziału Drowów. Okazało się, że był tam obóz wojskowy Elfów, z którego to transportowali wykupioną broń i surowce dalej. Drowy przeprowadziły skuteczny atak, który przyniósł im trochę łupów, a na dodatek zakłócili dostawę nabytego uzbrojenia dla Elfów na kilka dni. Tylko na tyle, gdyż tydzień później Elfy przeprowadziły kontratak, w którym zabiły wszystkich Niewolników i Drowów. Oddział z Flavem miał to szczęście, że już został wysłany gdzie indziej, a dokładniej to do Hobbitów, gdzie też się mógł wykazać. Otóż gdy armia Drowów wkroczyła do jednego z posterunków Cesarstwa, to zamknął wszystkich w ogromnej barierze, w ten sposób eliminując szansę ucieczki kogokolwiek.
I trzeba było przyznać, to był dobry ruch: Pochwycili wysokiego rangą żołnierza, a na dodatek zdobyli mapę z zaznaczonymi innymi posterunkami wraz z rozpiską, jaki dowódca jest i gdzie. Jeniec próbował spalić mapę, którą stworzył z niewiadomych przyczyn, lecz to się oczywiście nie udało, a ta mapa była cennym łupem dla dalszych podbojów.
Koniec końców Flav trafił na front z Krasnoludami, których to szczerze nienawidził ‐ zapijaczeni, brudni i głupi. Tam też to przydzielony został Vunddersowi do jednego z tych oddziałów, które mają pilnować tyłów i okolicy, by z zasadzki atakować wsparcie dla walczących i uwięzionych Krasnoludów w Forcie Kvatch.
Umiejętności Mistrzowska Magia Barier, Świetnie radzi sobie w walce jataganami. Świetne zdolności tropicielskie.
Wady Inna magia odpada ze względu na wysoki poziom zaawansowania Magii Barier. Podobnie jest z inną bronią (do walki bezpośredniej i dystansowej) gdyż Flav nigdy nie był tym zainteresowany. Jeżeli w walce przypadnie mu znany wróg, to nie odpuści tak długo, aż ktoś go siłą odciągnie, lub zginie.
Specyfikacje Bezpłodny
Zawód Żołnierz Drowów, 5 z kolei najwyższy stopień w oddziale Porucznika.
Ekwipunek Torba z żywnością i wodą pitną, dwa jatagany, dwa noże w pochwach przy nogach.
Nie pojawi się w grze
Wygląd W chwili tworzenia portretu, który zresztą jest robiony dla wszystkich uczniów, którzy osiągnęli mistrzostwo. Obecnie nie nosi pancerza:
-