Karta Postaci
-
-
Kuba1001
Charakter opisz lepiej albo przedstaw w grze. Jeśli chodzi o ubiór bądź wygląd, to też musisz się bardziej postarać, ewentualnie poszukać jakiejś porządnej grafiki. Do ekwipunku wypadałoby dopisać jakiś kołczan i zapas strzał, jeśli nie chcesz każdego napotkanego oponenta uderzać łukiem po głowie. Gwarantuję też, że śmierć z głodu lub pragnienia to jedna z najgorszych i najbardziej żałosnych w tej grupie, żeby jej uniknąć polecam dopisać sobie do ekwipunku jakiś prowiant i wodę. Nie mam żadnych obiekcji co do amuletu, ale chciałbym wiedzieć, skąd go ma (wiem, że od matki, ale w jakich okolicznościach ona go zdobyła?).
Na sam koniec zostaje najważniejsze, czyli krótka i raczej nieciekawa historia oraz wiek: Elfy żyją dłużej niż ludzie, proponuję podnieść jego wiek, na przykład poprzez dopisanie zera do każdej liczby w wieku i historii. Takie drobnostki jak interpunkcja czy to, że jego wadą jest niski wzrost, a według wyglądu mierzy sobie metr osiemdziesiąt, co nie jest tak niewielkim wzrostem jak an Elfa i realia średniowiecza, już pomijam. -
-
-
-
-
-
-
-
Attero
bandikadi pisze:Mam nadzieję,że będzie sięto dynamiczniej i przyjemniej czytało,Mam także pytanie,czy mógłby mnie ktoś wprowadzić w świat Elard i ogólnie PBFów?To mój pierwszy i chciałbym wszystko ogarnąć już na początku,z góry dziękuje.
Dude. Jeśli piszesz z peceta, to tak dłuuuugi klawisz na samym dole klawiatury, dokładnie po środku zrobi Ci odstępy między wyrazami.
Używaj tego częściej, a wszyscy będą zadowoleni i z parą zdrowych oczu. -
-
StinkyWhiskey
bandikadi pisze:Mam nadzieję,że będzie sięto dynamiczniej i przyjemniej czytało,Mam także pytanie,czy mógłby mnie ktoś wprowadzić w świat Elard i ogólnie PBFów?To mój pierwszy i chciałbym wszystko ogarnąć już na początku,z góry dziękuje.
Tutaj masz najważniejsze informacje. Przeczytaj przypięte tematy, które przynajmniej wydają się ważne i słuchaj się regulaminu
Nie pamiętam ile tam stron jest, ale jak chcesz zacząć w temacie to przeczytaj te ostatnie 5 stron, żeby nie było, że wjeżdżasz sobie spokojnie na koniku do miasta w którym 2 strony wcześniej wybuchła krwawa bitwa, która dalej się toczy
Resztę masz w przypiętych tematach; o rasach, o świecie, o magii
A jak chcesz poznać graczy to zapraszam na czat, na którym aktualnie znajdziesz kotleta z pasztetem -
-
-
-
-
aliquis
Imię: Alice
Nazwisko: Białoskrzydła
Rasa: drow
Pseudonim: ‐
Charakterukarzę w grze.
Towarzysz: ‐
Majątek + nieruchomości: ‐
Historia:
Alice przyszła na świat w jednym z potężniejszych rodów swojej rasy, niestety jej ojcem był kto inny niż planowano. Dziewczyna była niepotrzebna, do tego z takim defektem jak albinizm. Aby uniknąć skandalu świat miał nigdy nie dowiedzieć się o istnieniu Alice. Kiedy tylko osiągnęła odpowiedni wiek wysłano ją do szkoły w Flyoaen.
Tam odnalazła się w nauce, ale nie wśród uczniów. Przecież do tej pory jej jedynymi przyjaciółmi były książki i stara służąca. Alice była uznawana za dziwadło, ale z czasem oswoiła się z obecnością ludzi i zdołała nawiązać relacje interpersonalne.
Skończyła szkołę na wydziale magi światła zdobywając nazwisko Białoskrzydła.
Przez pewien okres czasu pracowała w akademii jako bibliotekarka i zdobywała równolegle kolejne tytuły naukowe.
Po skończeniu swojego portfolio pracowała czynnie jako mag światła, oraz przynależała do gildii. Po uzbieraniu kwoty dostatecznej, by rozpocząć studia magii leczenia, postanowiła wrócić do Akademii.
W drodze powrotnej zdarzył się jednak pewien incydent, który znacząco utrudni jej życie.
Dojeżdżając wieczorem do Kasuss myślała już tylko o dotarciu do gospody. Po całym dniu u siodle bolały ją mięśnie, o których istnieniu nie miała dotąd pojęcia. Wszystko stało się tak szybko…
Nagle z lasu wypadło jakieś zwierzę płosząc jej konia. Przerażone stworzenie stanęło na tylnych nogach pozbywając się ciężaru jeźdźca. Silne uderzenie głową w ziemię. Ciemność i jakieś głosy dookoła jej. Wtedy wszystko stało się jasne ‐ to nie był zwykły wypadek, została napadnięta. Po tym odkryciu paradoksalnie nastąpiła ciemność.
Umiejętności:
‐ Alice włada magią światła na poziomie zaawansowanym. Posługuje się także językiem pradawnych.
‐ Sprawnie włada mieczem i mniejszymi ostrzami.
Szermierka była obowiązkowym przedmiotem podczas nauki magii światła, ale to mniejsze ostrza i skrytobójstwo były jej ulubionymi formami walki bez użycia magii. Niestety w tych kwestiach ma jeszcze dużo do doskonalenia. Poziom: podstawa/zaawansowanie (mmm… B1 XD)
Wady:
‐ Nigdy nie przeszła kursu pozwalającego jej na rozpoczęcie nauczania.
‐ Z powodu albinizmu jest nadwrażliwa na światło.
‐ Nie potrafi pływać, a przynajmniej nie miała jeszcze okazji.
Specyfikacje: Albinizm.
Zawód: Chwilowo brak.
Ekwipunek: ‐
Wygląd:
Alice ma przeciętny jak na drowa wzrost.
Na bladej twarzy o ostrych rysach osadzone są zbyt duże, czerwone oczy i jeszcze większy, rzymski nos. Białe jak u wszystkich drowów włosy sięgają jej obojczyków.
Ubranie:
Jej ulubionym kolorem jest czerń. Dlatego zarówno spodnie, jak i prosty płaszcz były tego koloru. Tamtego dnia miała na sobie też białą, lnianą koszulę. -
Kuba1001
Bandikandi (czy jakoś tak):
Było pisać wyraźniej, że poprawione. Powiedz tylko, w pobliżu jakiego miasta ma ten domek i to by było na tyle.
Aliquis:
Specyficzny sposób na rozpoczęcie rozgrywki, ale niech będzie. Chciałbym tylko, żebyś opis znajomości Magii i władania bronią białą był lepiej opisany, żebym miał się do czego odnieść w rozgrywce (mistrzowski, zaawansowany, podstawowy i tak dalej). -
-