Karta Postaci
-
-
Zeromus
Imię: Mateus
Nazwisko: Palamecia
Rasa: człowiek
Pseudonim: ‐
Charakter: arogancki, inteligentny, lubi manipulować innymi. Traktuje swoich przeciwników uprzejmie, ale szybko zaczyna ich nazywać insektami lub robakami. Resztę zdradze podczas gry.
Towarzysz: brak
Majątek + nieruchomości: 4000 sztuk złota, mały pałac
Historia: Urodzony w szlacheckiej rodzinie cały czas wychowywał się w luksusie, co zrodziło u niego arogancję i pogardę względem zwykłych ludzi. Po ukończeniu nauk w szkole magii zaczął studiować sztuki wojenne, aby móc się starać o rolę w królewskiej armii, lecz pomimo wpływów ojca nie miał szans na wysokie stanowisko, więc wybrał inną drogę do osiągnięcia swojego celu, a mianowicie nade wszystko pragnął władzy. Aktualnie postanowił poczekać na zmiany, aby łatwiej było mu coś osiągnąć.
Umiejętności:
‐ manipulowanie innymi
‐ magia błyskawic poziom podstawowy
‐ magia ognia poziom podstawowy
Wady:
‐ nie jest skuteczny w walce w zwarciu
‐ przez arogancję często niedocenia przeciwnika
Specyfikacje:
Rodzina: ojciec ‐ bogaty szlachcic (więcej informacji wyjaśnię później)
Zawód: mag, strateg
Ekwipunek: różdżka, pare eliksirów, dwie księgi magiczne
Wygląd:
Ubranie: ^ -
-
-
Konto usunięte
Twoja postać jest człowiekiem i ma dwadzieścia lat? Jakim cudem opanowała w tym wieku trzy magie z czego dwie w stopniu zaawansowanym? To nielogiczne nawet dla kogoś komu rozdarto duszę i pochodzi z innego wymiaru. A do tego wprowadzenia postaci z innego wymiaru do Elarid, niech Kuba się wypowiada.
Dla mnie całość jest nielogiczna. Nie wiem jakim cudem dwudziestolatek, który w przeszłości musiał mieć oczywiście mniej lat ‐ był imperatorem i władał jakimiś tam ziemiami. Nie wyjaśniłeś tego. No i Ci cali bogowie, którzy go wygnali. Twoja postać jest aż tak potężna, że trzeba było ingerencji bogów, aby go wygnać? Nie wiem też co oznacza brak rodziny w przypadku gry człowiekiem. Rozumiem, że może nie żyć, ale brak ‐ definitywny brak? Jest klonem czy może eksperymentem alchemicznym?
Historia sama w sobie też wypadałaby poprawy, uzupełnienie jej o te kilka zdań byłoby spójniejsze. -
Kuba1001
Patrzę na Nieprzeczytane. Widzę Kartę Postaci. Myślę: Ktoś machnął jakąś postać i nie będę musiał poprawiać za dużo. Czytam post Looty. Czytam kartę. Bul i rzal.
- Historia zupełnie nie pasuje. Żadna z postaci nie może mieć jakiegokolwiek kontaktu z bogami. Pogańscy bogowie to zwykły mit, a Pradawni siedzą u siebie i mają śmiertelników gdzieś.
- Który raz muszę mówić, że można znać maksymalnie dwa rodzaje Magii i to tylko jeden na poziomie zaawansowanym?
- Przemiany postaci? Żeś kurde opisał. Nie mam bladego pojęcia o co Ci chodzi i jak ma to być.
- Raczej niczym byś nie władał. Verden jest już na stałe podzielone, Nirgald to pustynia kontrolowana przez dwa państwa, a reszta to tereny koczowników. Karal"Akes to mroźne zadupie. Proste? Proste.
- Mając dwadzieścia lat mógłbyś, co najmniej, opanować podstawy jednej Magii. Podstawy, ku*wa.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-