Czat
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Czas leci, a ja uznałem, że pora tchnąć w grupę nowe życie. Tak więc jeszcze przed wakacjami dodam Aktualizację. Co ona Wam da?
‐ Sporo nowych organizacji.
‐ Lepsze opisy tych już istniejących.
‐ Minimum dwie nowe rasy, może i będzie więcej.
‐ Minimum dwa nowe rodzaje Magii.
‐ Nowe NPC do Galerii Postaci.
‐ Garść nowych wydarzeń.
‐ Nowe lokacje.
‐ Ożywienie postaci graczy zamienionych w NPC, starych tematów i wątków.
‐ Zupełnie nowe wątki.
‐ Nowe potworki do Bestiariusza.
‐ Mikstury i składniki do Kącika Alchemicznego.
‐ Kolejne artefakty dla ich Spisu.
‐ Zupełnie nowa linia fabuły zawierająca wojny, zdrady i sojusze (a w kreowaniu owych wydarzeń część Waszych postaci będzie brać czynny udział).
‐ Dwa zakończenia dla wielkiej bitwy o Heresh, która (niezależnie od wyniku) odmieni losy całego świata.
‐ Nowa, porządnie zrobiona mapa.
Tak, wiem że sporo tego, ale dam sobie radę ze wszystkim. No, może poza mapą, bo jestem plastyczną amebą i nie mam do czegoś takiego cierpliwości, ale i tak się postaram. -
-
-
-
-
Rafael_Rexwent
Lajkować mnie to, bo jest to only tró
www.obrazki.jeja.pl/321127,nie‐przegrasz‐swoim‐panstwem.html -
-
-
Angel_Kubixarius
"… a oto otworzyły się grupy dyskusyjne i wyjechało czterech jeźdźców posępnych na wiernych rumakach. Pierwszy był zakuty w czarną zbroję, zaś jego twarzy nikt nigdy nie ujży, oto był Bilolus,wierny strateg i piastun Serrivy, której znakiem upadku byl brak weny twórczej. Wtórym z jeźdźców był to chytry i zdradziecki, zwinny za razem jak kot jeździec na rumaku kary, ktoremu jeźdźcu imię Lukass, a byl on piastunem wojny i zdrady, piastunem nieudanej reaktywacji Marmolad, a znakiem jej upadku był brak popularności. Trzecim zaś jeźdźcem niosącym zgubę strategom na grupach był Sanskryt, który to piastował pbf nietypowy, bo strategię podziemną, jej upadku znakiem było kumoterstwo, lecz na tym on nie poprzestał. Za sprawą jego upadł rownież PBF Kuby, którego upadkiem była czułość na opinię. Ostatnim zaś z jeźdźców był na koniu bladym, jeździec o czarnych szatach, zza ktorych wydobywaly sie grafitowe skrzydła samego potępienia, ktory klątwą upadków obłożon, a ktorego zhanbione lico zakrywał kaptur, dzierżył on miecz czarny jak atrament, którym odpisów nie dawał im wcale, imie jego Kubix, a upadkiem lenistwo i brak czasu, byl on najgorszym z nich albowiem jak tamci po kolei zbierali drugą trzecią czy czwartą część chwały marmolad, ten potepieniec okryty hańbą nigdy nie doznal nawet krztyny chwały, ale zasłużył sobie na to swym karygodnym tumiwisizmem. A oto gdy czterej jeźdźcy pogrzebali stary świat marmolad otwarły się otchłanie i z nich wyszedł on, sam anioł otchłani, wladcapustego portfela i poddany gabena MASUO ktory mial ostatecznie wyrźnąć wszystkich strategów jeja, lecz Marmolada wysłał swego poslannika i stanął mroczny blokując MASUO i przemówił ’ Daj mi opieczętować starychmarmoladowców, albowiem oni naleźą do mego pana, a oto MASUO zatrzymał się i nie mógł nic uczynić dopuki Mroczny nie opieczetował czoła kaźdemu z dawnych marmoladowiczów. (…) gdy zaś wszyscy zostali policzeni i opieczętowani, wnet nastspił MASUO a z nim jego przeceny na steamie i prośby pożyczki, jednak spam owymi nie dotykal opieczętowanych, gdyż oni naleźeli do Marmolady… ( … ) A oto zabrzmiała piąta trąba i Marmolada lrzyjął wszystkich swoich ludzi do grupy wiekuistej, ale na jeja ci którzy pozostali niepieczętowali nie pamiętali kim on był i wielki gniew marmolady ich dotknie.
…"
Apokalipsa wg pradawnego Bilolusa 20, 10‐30; 34‐38 -
Rafael_Rexwent
A za nimi przybył jeździec piąty,
co to Mistrzem Gry jest niepokornym.
Klepsydra w lewicy, a pióro w prawicy,
to symbole tego co przyszedł z Mgławicy.
Klepsydra ‐ to znak lenistwa jego,
bo Mistrza Gry znajdziesz od niego szybszego.
Pióro ‐ no to co tu być skromnym i skrytym,
talent w nim drzemie nieprzebyty.
Jego jest tytuł najdłuższej karty Elarid,
jednostki do pbfów zawsze odwali.
A potem ‐ weź czytaj co on napisał,
niejeden wtedy odpuścił i głowę zwisał.
Władca Morskich Elfów, Ludzi Gór, Goblinów,
Minotaurów sojusznik, sprzedawca gobelinów.