Czat
-
-
-
-
Kuba1001
Na chwilę obecną to już wszystko w Bestiariuszu, później może dodam te Szmaragdowe Smoki, o których wspomniałem przy Smokach Cienia. Poza nimi nie planuję nic więcej na chwilę obecną.
Natomiast jeszcze dziś spróbuję dodać dwie nowe mikstury oraz kilka nowych lokacji dla Elfów i Mrocznych Elfów, może trafi się też coś Krasnoludom. -
Kuba1001
Nie mam bladego pojęcia dlaczego mnie to tak bawi:
www.obrazki.jeja.pl/135726,wiesz‐dlaczego‐na‐dworcu‐smierdzi.html -
-
-
-
-
-
-
Konto usunięte
Tak więc tak. Cienie byłyby istotami pierwotnie podległymi demonom. To jest niewolnikami demonów. Trochę wyższe od elfa, kruczoczarne humanoidy, które nieustannie wydają się falować ze względu na naturalne emanowanie magią umysłu. Części z nich udało się przedostać do wymiaru śmiertelników, gdzie poszukują dla siebie miejsca. Lata niewoli sprawiły, że ich kultura z nienawiścią traktuje jakiekolwiek ograniczanie wolności innych. Jedynie część grup posiada prawo, choć i tak jest ono bardzo luźne. Dominujące charaktery cieni to chaotyczny dobry, neutralny oraz chaotyczny neutralny. Są raczej nieufni, ze względu na silny strach przed niewolą, łatwo stracić ich zaufanie. W zasadzie każdy cień znałby magię umysłu na poziomie podstawowym od urodzenia. Inne popularne u nich typy magii to magie:
‐ szaleństwa
‐ cienia
‐ mroku
‐ dźwięku
Jeśli chodzi o magię demonów, to sprawa jest trochę skomplikowana. Z jednej strony znają demony bardzo dobrze, ale z drugiej panicznie się ich boją. Prócz tego, kto chciałby służyć niewolnikowi?
W walce polegają na wysokiej zręczności oraz magii. Za pomocą magii zwodzą przeciwników po czym zasypują gradem uderzeń ich dość ciekawą bronią. Jest to rodzaj metalowego bicza, który składa się z uchwytu z osłoną na dłoń jak przy szabli bądź pałaszu oraz kilku, bądź nawet kilkunastu ostrzy, które rozrywają tkankę, bądź przecinają co słabsze pancerze. (googluj słowo: “urumi”)
-
-
-
-
-
Konto usunięte
Tak żeby jeszcze dodać cieniom oryginalności dodałbym im zamiłowanie do błyskotek i bezwstydność.
EDIT: Dodatkowo jeśli poznają w jakiś sposób magię błyskawic (albowiem stawiam, że u demonów nie mieli z nią zbyt dużego kontaktu) to raczej zdobędzie popularność ze względu na to, że ich bicze słabo sprawdzają się przeciw zbrojom płytowym -
-
-