Czat
-
-
-
-
Konto usunięte
Marmolady to stan życia.
Niski stan życia. (Papa bill nie bij)
Tak się nazywał pewien PBF strategiczny, który u pewnych graczy jest tematem tabu. Był on dość prosty i łatwy, a zarazem bardzo dobrze się tam bawiło. Można powiedzieć, że jako PBF było to gówno, lecz jako zabawa było to złoto.
Pape nie bij, Kuba nie bij. -
-
opliko95
maxmaxi123 pisze:Czemu martwe? Porzucił czy nikt nie grał?
Raczej bo nikt nie grał, ale ogólnie teraz są usunięte.
Ale naprawdę nie jestem pewien co do karczmy: nie ma w web archive wystarczająco danych bym mógł potwierdzić że była pierwsza. Ale nie znam niczego innego z 2012 (moje konto powstało później niż karczma…) -
opliko95
(A nie. to nie jest usunięte. Stary PBF Kuby: www.grupy.jeja.pl/3816,star‐wars‐empire‐at‐war‐sily.html )
-
-
-
-
-
-
-
-
Vader0PL
opliko95 pisze:Na pewno opis grupy wskazuje na pbf’a. Szczególnie zdanie “W grupie jest GM, i to on decyduje o obecnej rozgrywce.”.
Ta, mogłem sprawdzić. Jest to najciekawszy przypadek starszej grupy. Brak moderatora, właściciel usunął konto, tylko kilka osób posiada członkostwo. Nawet nie pamiętam, kiedy zgłosiłem tam kandydaturę…
-
Kuba1001
Jak już mówimy o starych PBF’ach to nie zapominajmy o Schronie.
Poza tym: Masło zrobił nowe konto albo ktoś skutecznie się pod niego podszywa.
Co do mich starych PBF’ów: Nie usunąłem żadnego, było kilka, które oddałem innym użytkownikom i to oni je usunęli. Obecnie na Jeja, poza Elarid, jest siedem moich PBF’ów: Sześć martwych (trzy o Gwiezdnych Wojnach, jeden to strategia i fantastyka naukowa w jednym, kolejny to Decyzja, a następny to był mój pierwszy PBF, który dostałem od Vładzia). Poza nimi były też cztery, które oddałem innym osobom, dwa zostały usunięte, a dwa zmarły. Obecnie jest jeszcze jeden, ciągle jest w fazie przygotowań, a sam cierpię na brak weny, by dokończyć lokacje, bo w sumie tylko tego brakuje ;‐;
W głowie świta mi tez pomysł na kolejną grupę, rzecz jasna zajmę się nią po ukończeniu prac nad tamtą. -
-
-
-