Czat
-
-
wiewiur500kuba
Panie Naczelny, może warto podzielić ludzi na dwa typy? Tych co przestrzegają RP i postępują swoją postacią według charakteru który się im nadało i na tych którzy tego rp nie przestrzegają i grają postacią tak jak będzie dla niej najlepiej nie patrząc na ich charakter? W sumie to nawet nie dzielić ludzi ;‐; Bo ja czasami gram tak że przestrzegam charakteru, a raz gram tak by było dla postaci najlepiej.
-
-
-
Naczelny
Celowe udupianie swojej postaci to już nie gra, tylko zabawa. Ale taka perfidna.
Znaczy PBF jest całkowicie swego rodzaju zabawą, ale większa zabawa jest gdy do czegoś dochodzimy, przekraczamy jakieś kolejne wyzwania, nie nudzimy się.
Jeśli chodzi o inteligencję postaci to mało kto przestrzega role‐play. Pisałem że zazwyczaj ludzie tego nie przestrzegają w stopniu bardzo ścisłym, gdyż przełamywanie konkretnych barier i rozwiązywanie kolejnych problemów postaci jak najlepiej wydaje się bardzo ciekawe i satysfakcjonujące.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
maxmaxi123
Gunzi pisze:Cóż, wydaje mi się, że w takich czasach kobiety mają siedzieć na dupie przy dzieciach. Ale no, przeszło mi już, więc raczej zrobię jakiegoś porządnego mężczyznę. :3
Vader zrobił kobiecą żołnierkę, ale nie wiem czy tam gdzie ją zrobił są dopuszczalne takie fenomeny, czy w całym Elarid.
-
-
-
Ether
"Ci wojownicy ze stopów i pustyń są często synonimem zła w niektórych częściach Elarid. Niesłusznie, bowiem mają swój język, obyczaje, a nawet rozwiniętą kulturę. Jednak wszystko to kręci się wokół ciągłej wojaczki. Jeśli nie między sobą, to przeciw innym rasom. Cechą charakterystyczną Orków są ich kły w dolnej szczęce, zielona, brązowa lub czerwona skóra oraz wielka siła. Mogą dożyć nawet jednej setki lat, lecz za starców uważani są ci, którzy przekraczają sześćdziesiąt. Wiąże się to z ich trybem życia, ale też z faktem, że jeśli stary Ork nie zna się na Magii lub nie ma jakiejś szczególnej wiedzy jest po prostu zabijany. "
Gdzie jest napisane, że Orkowie są głupi?
-
Ether
@Gunzi
cache.krop.com/eve‐ventrue‐552a3a791a3bee6.jpg
cache.krop.com/eve‐ventrue‐54776be11914c39.jpgŁadny art jeśli chcesz. :v
-
Naczelny
Ether pisze:"Ci wojownicy ze stopów i pustyń są często synonimem zła w niektórych częściach Elarid. Niesłusznie, bowiem mają swój język, obyczaje, a nawet rozwiniętą kulturę. Jednak wszystko to kręci się wokół ciągłej wojaczki. Jeśli nie między sobą, to przeciw innym rasom. Cechą charakterystyczną Orków są ich kły w dolnej szczęce, zielona, brązowa lub czerwona skóra oraz wielka siła. Mogą dożyć nawet jednej setki lat, lecz za starców uważani są ci, którzy przekraczają sześćdziesiąt. Wiąże się to z ich trybem życia, ale też z faktem, że jeśli stary Ork nie zna się na Magii lub nie ma jakiejś szczególnej wiedzy jest po prostu zabijany. "
Gdzie jest napisane, że Orkowie są głupi?
Kroniki Elarid pisze:Powstała w ten sposób rasa małych i słabych stworów o inteligencji nie ustępującej ludziom. I tak Melkis niezadowolony ze swoich dzieł nazwał je Goblinami, czyli niosącymi hańbę. Zły ukarał Gobliny kolejnymi eksperymentami i stworzył kolejną rasę. Rasę wielkich i silnych wojowników nie wahających się zabijać ludzi. Lecz nie byli tak zmyślni jak Gobliny. Nazwał ich Orkami, czyli okrutnymi.
Gobliny podobno wedle tego mają intelekt podobny do ludzi, a Orkowie nieco mniejszy od Goblinów, więc także nieco mniejszy od Ludzi. Stereotypowo. A Ork Łofcy i Vadera działają jak ludzie.
-