Czat
-
-
Gunzi
Ether pisze:@Gunzi
cache.krop.com/eve‐ventrue‐552a3a791a3bee6.jpg
cache.krop.com/eve‐ventrue‐54776be11914c39.jpgŁadny art jeśli chcesz. :v
Oh, dziękuję~! Na przyszłość na pewno się przyda~
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Ja pie**olę… Zamknąć wszyscy mordy w tej chwili, to nie jest zasrana piaskownica albo inny kanał czy rynsztok, jak chcecie się tak bawić, to nie tutaj, bo nie mam już cierpliwości…
Ether:
Oba państwa sąsiadują ze sobą i z Plugawymi Ziemiami, może kiedyś pyknie jakaś lepsza mapka (Rafael, taś taś).
Koczownicy są koczownikami, jak nazwa wskazuje, nie mają “swoich” ziemi, wędrują po Plugawych Ziemiach, Morzu Wydm, Gez, Slavonii i terytoriach niezależnych (pustyniach, które nie są nikomu potrzebne).
W obu krajach dominują ludzie, ale znajdą się tam też przedstawiciele innych ras, najwięcej w Slavonii, bo to państwo stricte handlowe.
Odpowiadając na pytania z drugiego postu:
Stworzę Ci coś na potrzeby startu, a zaczniesz sam, miałem to zrobić, ale nie sądziłem, że się tak szybko uwiniesz.
Z rasami to już mówiłem.
Niewolnictwo jest w Gez społecznie akceptowalne, ale nie tak jak w Slavonii, o handel samymi niewolnikami też trudniej. No i w Gez niewolnik prędzej uzyska wolność niż w Slavonii.
Nie wiem, może sobie ich opis przeczytaj? Wtedy pytaj, jeśli coś będzie niejasne.
Można tam mieszkać, tak samo jak w wioskach otoczonych fortyfikacjami, ale tak robi się tylko z większymi miastami lub wioskami, miejscami przez które przechodzą szlaki handlowe, oazy i tak dalej. Zresztą, więcej będziesz mieć w opisie tej lokacji.
Co najwyżej jakiś gambeson, kolczy kaptur, lekki hełm czy skórzany kaftan, w czymś innym najlepiej byś się z walki wyeliminował sam, na przykład przez przegrzanie.
Rafael:
Aż mi się Zakon Sebiksów przypomniał…
Wszyscy biorący udział w tej gównoburzy:
Jak już mówiłem, stulić się, albo wejdę do pewnego tematu, w którym już dawno nie byłem… A nie, chwila, i tak muszę tam teraz wejść… -
-
Ether
Co do ziem, chodziło mi o sąsiadowanie z Verden
(Gdzie mieszkają orkowie? Bo z NJ wychodzi, że w Nirgaldzie)
O rasach nie pisałeś. Chyba. Nie mogę znaleźć, a szukałem. :c
Jeśli mógłbyś, od ras wszystko zależy…
O zbroi już sam pomyślałem, przepraszam, zapomniałem usunąć
Tak jak Benegarem chcę iść w budowanie, a Vath’em w walkę ‐ jaki najbardziej op budynek mogę sobie wpisać? Zależy mi zwłaszcza na czymś przygranicznym. -