Czat
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Ja pie**olę… Zamknąć wszyscy mordy w tej chwili, to nie jest zasrana piaskownica albo inny kanał czy rynsztok, jak chcecie się tak bawić, to nie tutaj, bo nie mam już cierpliwości…
Ether:
Oba państwa sąsiadują ze sobą i z Plugawymi Ziemiami, może kiedyś pyknie jakaś lepsza mapka (Rafael, taś taś).
Koczownicy są koczownikami, jak nazwa wskazuje, nie mają “swoich” ziemi, wędrują po Plugawych Ziemiach, Morzu Wydm, Gez, Slavonii i terytoriach niezależnych (pustyniach, które nie są nikomu potrzebne).
W obu krajach dominują ludzie, ale znajdą się tam też przedstawiciele innych ras, najwięcej w Slavonii, bo to państwo stricte handlowe.
Odpowiadając na pytania z drugiego postu:
Stworzę Ci coś na potrzeby startu, a zaczniesz sam, miałem to zrobić, ale nie sądziłem, że się tak szybko uwiniesz.
Z rasami to już mówiłem.
Niewolnictwo jest w Gez społecznie akceptowalne, ale nie tak jak w Slavonii, o handel samymi niewolnikami też trudniej. No i w Gez niewolnik prędzej uzyska wolność niż w Slavonii.
Nie wiem, może sobie ich opis przeczytaj? Wtedy pytaj, jeśli coś będzie niejasne.
Można tam mieszkać, tak samo jak w wioskach otoczonych fortyfikacjami, ale tak robi się tylko z większymi miastami lub wioskami, miejscami przez które przechodzą szlaki handlowe, oazy i tak dalej. Zresztą, więcej będziesz mieć w opisie tej lokacji.
Co najwyżej jakiś gambeson, kolczy kaptur, lekki hełm czy skórzany kaftan, w czymś innym najlepiej byś się z walki wyeliminował sam, na przykład przez przegrzanie.
Rafael:
Aż mi się Zakon Sebiksów przypomniał…
Wszyscy biorący udział w tej gównoburzy:
Jak już mówiłem, stulić się, albo wejdę do pewnego tematu, w którym już dawno nie byłem… A nie, chwila, i tak muszę tam teraz wejść… -
-
Ether
Co do ziem, chodziło mi o sąsiadowanie z Verden
(Gdzie mieszkają orkowie? Bo z NJ wychodzi, że w Nirgaldzie)
O rasach nie pisałeś. Chyba. Nie mogę znaleźć, a szukałem. :c
Jeśli mógłbyś, od ras wszystko zależy…
O zbroi już sam pomyślałem, przepraszam, zapomniałem usunąć
Tak jak Benegarem chcę iść w budowanie, a Vath’em w walkę ‐ jaki najbardziej op budynek mogę sobie wpisać? Zależy mi zwłaszcza na czymś przygranicznym. -
-
Rafael_Rexwent
Rafael_Rexwent pisze:OFICJALNA PROPOZYCJA NOWEJ ORGANIZACJI:
Zakon Sebixisów Zagłady
Historia tego zakonu sięga pamiętnej bitwy o Koros – Major, podczas której przebywający w twierdzy zagorzali kibice sportowi o rozgrzanych sercach, twardych pięściach i pustych głowach odseparowani od kibiców z innych miast, a więc pozbawieni możliwości radosnego bicia się po mordach przy akompaniamencie pięknych sportowych przyśpiewek, postanowili się zjednoczyć przeciwko tym, którzy akurat się nawinęli. Czyli przeciwko oblegającym pod wodzą Shadow Hammera. Wkurzeni kibice postanowili wspólnie im w#%@^$ i jak doszło do wielkiej bitwy to ruszyli do ataku. Pod wodzą największego dresa, Sebixisa dzielnie zaszarżowali na wrogie szeregi wołając bojowy hymn „Shadow, Shadow ty sk%#(^^%!”, który zdemoralizował szeregi Opętanych i spowodował ich porażkę. Przynajmniej tak twierdzą sami kibice. Na cześć tego wydarzenia powstał Zakon Sebixisów Zagłady, jednakże szybko doszło do schizmy i teraz każde miasto ma swój odłam tego Zakonu i znana jest panująca między nimi wrogość, która przejawia się dramatycznymi bitwami podczas wszelakich zawodów sportowych w rodzaju wyścigów rydwanów, jedzeniu na czas (Hobbici), piciu alkoholu (Krasnoludy), czy wyciąganiu przyrodzenia z wody. Niemniej każdy z członków tego Zakonu odznacza się trzema rzeczami – bezgraniczną wiarą w Sebixisa I, charakterystycznym ubiorem (niektóre szaty Sebixisów Zagłady są nawet magicznie zaklęte!) i niezwykle bogatym zasobem słownictwa.Nadal tego nie dodałeś…
-
Kuba1001
Wiewiur:
Chyba by wypadło.
Ether:
Z Verden? Tylko Slavonia.
Gnieżdżą się wszędzie, najwięcej jest ich w swoim Księstwie w Verden bądź na Plugawych Ziemiach, gdzie obecnie rezyduje Horda.
Pisałem, Jezuuuu:
W obu krajach dominują ludzie, ale znajdą się tam też przedstawiciele innych ras, najwięcej w Slavonii, bo to państwo stricte handlowe.
Wybierz coś sobie.
Nie rozumiem ostatniego pytania… W sensie, że coś na własność? -
-
-
Ether
m8, pytałem o plany na fabułę…
Inaczej, gdzie mam zacząć?
Jest tuż po bitwie, w której otrzymałem szlachectwo? (ale to było jedno z większych zwycięstw Gez, dlatego nie wiem czy mogę), a jeśli jest później, to wolę mieć jakieś włości.
Nieważne, strzelę sobie zwykłą wioskę w głębi kraju. Czekaj… wioskę na pustyni…? No i ma to być głównie baza wypadowa, nie znam się za bardzo… ile potrzeba gospodarstw, aby spokojnie wykarmić takowe + ok. 50 wojaczych gęb? -