Czat
-
-
-
-
-
-
Vader0PL
Po prostu spójrz na mnie.
Kumple mają u mnie lepiej.
Dręczę tych, których nie lubię.
Znikam na spore okresy czasu bez wyjaśnień.
Jestem rasistą, ksenofobem, seksistą, homofobem, antysemistą i nekrofilem.
Prowadzę długą i nudną akcję, by tym samym zabić ciekawy punkt kulminacyjny.Skoro ja mogę, to tym bardziej reszta.
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Vader:
Nie.
Naczelny:
Nie przypominam sobie żadnej postaci Vadera lub Bilolusa, która byłaby zwyczajnie tak głupia i zrobiona na odpie**ol, zwłaszcza mam tu na myśli ten śmieszny stosunek zalet do wad, brak ekwipunku poza listem, początkowy brak imienia i historię. Handluj z tym.
Tak w skrócie to wiadomość opiewała na to, że usuwam cię z kontaktów, ponieważ mam dość twojego trucia dupy, wkuwiania, bólu dupy i wylewania tam potoków gówna, rzygowin oraz toksycznych odpadów, w których to Bilolus jest chjowy, jego postaci też, Vader jest chjowy, jego postaci też, Oskad jest chjowy, Elarid jest ch*jowy i tak dalej. -
-
Naczelny
Sprawdź Duuma Vadera albo postać o imieniu bodajże Kazimierz Bilolusa.
Nie napisałem, że Vader jest chjowy.
Nie napisałem, że Bilolus jest chjowy.
Mam wrażenie że ktoś ma ból dupy tylko dlatego, że te karty pisałem ja nie koncentrując się na samych kartach. Ktoś mi wypomina jaka postać jest chjowa ale wad nie poda.
Podałem kontrargument na zarzut Kuby odnośnie Milicjanta i jego sposobu zachowań. Napisałem mu że gdyby przestrzegać charakterów to prosty Baron nie zostałby jednym z najlepszych władców Krasnoludów w historii Elarid.
Wyje**ł mnie.
Może to i dobrze, że usunąłeś mnie z kontaktów, bo jeśli któryś z nas popełni błąd argumentacyjny to można go łatwo zagiąć. Jest publiczność. Ja mam czas na dyskusje. Vadera niektóre postacie są chjowe. Sprawdź sobie, cóżeś wtedy zaakceptował. A wlepienie mi bana czepianie się różnych rzeczy w sposób konstruktywny to oznaka spie**olenia. Jakiś Xavier Wassi ma historię na kilka wersetów i umiejętności więcej niż wad. No ku*wa. -
-
-
Vader0PL
Vader0PL pisze:Imię: Xavier
Nazwisko: Waasi
Rasa: Człowiek
Pseudonim: Gad
Charakter: cierpliwy, uparty, odważny, tajemniczy, chce osiągnąć sukces, wykonuje polecenia, elegancki.
Towarzysz: Wąż, dokładniej Zaskroniec Zwyczajny
Majątek + nieruchomości: wspólnie z Pustelnikiem: gospodarstwo i zagroda konna, 1500 sztuk złota.
Historia: Wychowywał się bez rodziny. Od 9 roku życia był wychowywany i szkolony w myślistwie, od 18 roku życia mieszka z Pustelnikiem, dzięki czemu wiele się od niego nauczył. Nie spotkało go przez ten okres nic nadzwyczajnego. Teraz również mieszka z zielarzem i pomaga mu w obowiązkach gospodarczych.
Umiejętności: strzelanie z łuku, tropienie, magia cienia, magia dymu, znajomość podstawowego zastosowania ziół, gotowanie, jazda konna
Wady: Lekka choroba morska, strach przed demonami.
Specyfikacje:lekki ‘‘kobieciarz’’
Rodzina: Sierota, jednak traktuje Pustelnika jak ojca.
Zawód: myśliwy, uczeń zielarza i uczonego (o tym przy następnej postaci)
Ekwipunek: Łuk, kołczan, strzały, ser, chleb, woda pitna, ziarna kawy, zestaw ziół, dwa kubki i dzbanek do parzenia herbaty/kawy, dziennik i pióro, nóż do rzucania i sztylet. Ubranie.
Wygląd:
zapodaj.net/20777a9e9891b.jpg.html
(Tu patrzmy na ubiór i maskę, nie na broń).
Ubranie: Dwa płaszcze z kapturem:jeden do polowania( czarny) i jeden na specjalne okazje (fioletowy), czarno‐fioletowa maska, zbroja w całości zrobiona ze skóry cielęcej z fioletowymi wgłębieniami, trzy chusty/wstążki: dwie niebieskie i jedna fioletowa.Imię: Abuyin
Nazwisko: ibn Djadir ibn Omar Kalid ben Hadji al Sharidi
Charakter: różny, raz miły, raz wredny, raz współczuje, raz pogarsza sytuację
Towarzysz: Wiewiórka
Majątek + nieruchomości: dywany, dużo dywanów, no i jeszcze mały piętrowy budynek z drewna, złoty ziemniak (pamiątka po rodzinie, nie śmiać się).
Historia: Ciężko zostać wróżbitą, a jeszcze trudniej znawcą różnorakiego tytoniu. Po nauce przeprowadził się do miasta Gilgasz i tam pozostał.
Umiejętności: Wróżenie za pomocą tytoniu, przekonywanie innych do siebie.
Wady: niezbyt radzi sobie w walce czy w pływaniu.
Specyfikacje: kaszel palacza
Rodzina: wuj Miraw, mieszkający gdzieś w Archipelagu Sztormów, czy gdzieś tam…
Zawód: Wróżbita.
Ekwipunek: dywany, fajka i tytoń, luneta, sztylet.
Wygląd:
zapodaj.net/f431616031c7c.jpg.html
Ubranie: Strój typowego mieszkańca tego miasta, dodatkowo dwa pomarańczowe naramienniki.Imię:Borys
Nazwisko: Duum
Rasa: pół człowiek, pół ork
Pseudonim: Karzący
Charakter: bezwzględny, nikczemny, niestabilny psychicznie, inteligentny
Towarzysz: Duży pies, o imieniu Gmot
Majątek + nieruchomości: brak
Historia: Nie wiele wiadomo o jego przyszłości, zabił żonę i dzieci kilka lat temu, od tego czasu często zabija.
Umiejętności: Walczyć, strzelać z kuszy, zabijać, miażdżyć, unikać sprawiedliwości. Magia mutacji i alchemia
Wady: skory do bitki, nie przepada za górami, nie lubi jazdy konno, nie ufa nikomu.
Specyfikacje: choroba psychiczna, dość pokaźna siła
Rodzina: martwa, sam ich pozabijał
Zawód: brak, zabija i rabuje żywych
Ekwipunek: topór, młot, dwa miecze, kusza i bełty do niej. Trochę jedzenia.
Wygląd: zapodaj.net/45b797468f317.jpg.html
Ubranie: średni pancerz.Imię: Jonathan
Nazwisko: Waasi
Rasa: człowiek
Pseudonim: Zmora
Charakter: ‘‘Dowiesz się w swoim czasie’’
Towarzysz: Kobra Królewska.
Majątek + nieruchomości: 50 orków zupełnie mu posłusznych (spokojnie, głupie to jak nie wiem ;‐;) Zamek.
Historia: Brat Xavier’a. Jednak o tym, że są rodzeństwem wie on i (prawdopodobnie) Pustelnik. Posłuszny swojemu Mrocznemu Panu, którego jest uczniem.
Umiejętności: walka przeróżną bronią, bardzo dobry strzelec, potrafi jeździć konno, Magia dymu , zaawansowana magia Mroku
Wady: lekka choroba morska, dręczące koszmary nocne, a co się z tym wiąże często występująca bezsenność. Trzyma się swojego zamku i zazwyczaj nie opuszcza jego granic.
Specyfikacje: Komunikacja umysłowa (rozmowa w głowie) z orkami, potrafi widzieć ich oczami i (rzadziej) kontrolować je.
Rodzina: brat Xavier, który nie wie o istnieniu Jonathana.
Zawód: Władza zamku, uczeń sił zła.
Ekwipunek: Miecz, na wzór katany, łuk i kołczan pełny strzał, ubranie + maska, krótki sztylet, jedzenie, buteleczka wina,
Wygląd: zapodaj.net/7174b7ae8f09d.jpg.html
Ubranie: To, co na obrazku.Imię: Severus
Nazwisko: Slitch
Rasa: człowiek
Pseudonim: Kapitan Gintch
Charakter: ‘‘Dowiesz się w swoim czasie’’
Towarzysz: sokół
Majątek + nieruchomości: statek, model bryg, 2000 złota.
Historia: Studiował w Gilgasz, następnie wykupił stary statek, odnowił go i zaczął służyć jako transporter i szpieg dla bogatszych.
Umiejętności: skradanie, skrytobójstwo, żegluga, dobry strzelec z kuszy…
Wady: jednak z łuku jeden z najgorszych, nie umie jeździć konno, przekupny.
Specyfikacje: Nerwowy tik, polegający na sprawdzaniu, czy ktoś nie stoi za nim.
Rodzina: brat Horacy zajmujący się wytwórnią mebli
Zawód: Szpieg
Ekwipunek: dwa miecze: jeden podobny do szpady, jednak z szerszym ostrzem, kord, ubranie, kapelusz, kusza z 10 bełtami, jedzenie, woda pitna, mapa terenu, dziennik pokładowy, dwa ukryte ostrza.
Wygląd: zapodaj.net/d4d618d40d451.jpg.html
Ubranie: to, co na obrazku.Imię: Folgar
Nazwisko: Hunderias
Rasa: Krasnolud
Pseudonim: Piorun.
Charakter: Dowiesz się w swoim czasie.
Towarzysz: Sokół.
Majątek + nieruchomości: 1200 złota.
Historia:
Folgar cztery lata przed rozgrywką wyruszył w podróż po świecie, polując na przeróżne potwory i bandy rozbójników. Szło mu dobrze, nawet bardzo dobrze. Jednakże, przy walce z Zascar’em dwa lata temu poniósł klęskę, niemalże ginąc. Uciekł, a kolejne miesiąca życia spędził ukrywając się w jaskini, wracając do zdrowia.
Rok temu stanął ponownie do walki z jednym z tych Zascarów‐ tym razem wygrał.
Nie ważne jak mocno uderzysz, ja powrócę silniejszy.
Umiejętności: Walka bronią dwuręczną, tropienie, polowanie, strzelanie z kuszy, zna się na kowalstwie i planowaniu oblężeń.
Wady: Najłatwiej jest się z nim zaprzyjaźnić poprzez wspólne zabijanie, nie zna żadnej z dziedzin magii (posiada tylko jedną broń runiczną), lubi popić, nie umie jeździć konno i pływać.
Specyfikacje: Małe uzależnienie od alkoholu.
Rodzina: Żona zmarła pięć lat temu.
Zawód: Najemnik, Łowca Potworów.
Ekwipunek: Zbroja jak na obrazku, mały topór i młotek kowalski, księga potworów, manierka z piwem, trochę jedzenia i wody pitnej. Młot wojenny, który działa jak broń elektryczna (działa jak tym kogoś uderzy, żadnych innych zaklęć ._.).
Wygląd: zapodaj.net/600eeb773064d.jpg.html
Ubranie: To, co na obrazku.Imię: Perun
Nazwisko: Ward
Pseudonim: Elektryk
Charakter: Dowiesz się w swoim czasie.
Towarzysz: Brak
Majątek + nieruchomości: Wieża, oraz 3 000 złota.
Historia: Krótko mówiąc: Jego ojciec został zabity w walce ze strażnikiem we Wiosce Mis.
Perun obiecał sobie, że zniszczy tę wioskę i wybije jej mieszkańców.
Zaczął się szkolić w dziedzinie magii elektryczności. Teraz, właśnie teraz jest gotowy, by się zemścić.
Umiejętności: Magia elektryczności w stopniu zaawansowanym i magia leczenia w stopniu podstawowym. Samouk. Potrafi jeździć konno.
Wersja dłuższa:
Mając lat dziewięć wyruszył z ojcem w podróż‐ jednym z ich przystanków był właśnie Mis.
Ojciec natknął się na pijanych strażników, którzy ze względu na ich pochodzenie zamierzali się pozbyć nieproszonych ich zdaniem gości.
Ojciec walczył, lecz poniósł klęskę‐ Zabity został przez strażnika uzbrojonego w miecz.
Później próbowali się tłumaczyć, że tylko chcieli nastraszyć podróżnych, a wina leży po stronie Ward’a‐ przez co uniknęli kary, a Perun został sam jak palec.
Postanowił się zemścić, a jego zemsta jeszcze bardziej się zapewniła, kiedy odnalazł starą wieżę, pozostawioną na pustkowiach. Było tam wiele ksiąg, z czego wybrał jedną, której uczył się 20 lat‐ Księga Magii Elektryczności.
Własnoręcznie stworzył berło, które było wzmocnieniem jego magii.
Przez kolejne 10 lat obmyślał plan zemsty, szkoląc się w innych dziedzinach i poznając samego siebie.
Dziś jest gotów, by odkupić krew Wardów i znieść w proch Wioskę Mis.
Wady: Nie radzi sobie w walce bezpośredniej, nie umie pływać, nie jest najsilniejszy.
Specyfikacje: Lewe oko ma zielone, by to ukryć chowa to pod maską, którą prawie zawsze nosi na twarzy.
Rodzina: Brak
Zawód: Mag
Ekwipunek: Laska Maga, taka jak na obrazku. Może strzelać piorunami. sztylet, ubranie, jedzenie i woda pitna, wiele książek poświęconych określonym rodzajom magii.
Wygląd: zapodaj.net/9bbc83b026c9d.jpg.html
Ubranie: Takie, jak na obrazku. W grę wchodzą szaty długie do kostek.No, nie były najlepsze. Jednakże z czasem nauczyłem się dopieszczać w większości swe postacie. Nikt nie był idealny na początku, a ty z kolei Naczelny nie ukazujesz rozwoju, a jedynie spadek umiejętności. I za to ci się obrywa.
-