Czat
-
-
-
-
-
bulorwas
Attero pisze:A ja jestem panienka z prowincji na Mazowszu. Boom.
I idk, mi się podobało rok temu, tylko byłam sama. X"D
Udało mi się znaleźć stoisko StarCrafta i ligi legend.Oraz kilka weeb gadżetów, na które hajsu nie było, a był fajny bodypillow z 9S’em. ;‐;
Musiałaś, że chcesz się na śląsk przeprowadzić. Ja polecam Łódź, tanie mieszkania, CZYSTE powietrze, dużo miejscówek, dużo ciekawych ludzi, dużo kin studyjnych i Comiccon. No i mamy nasz piękny żargon, którego nikt ku*wa poza nami nie rozumie. Śmieszne jest to, że większość z tych słów odnosi się do jedzenia, tramwajów i wpie**olu, ale to już szczegół.
-
-
-
gulasz88
bulorwas pisze:Musiałaś, że chcesz się na śląsk przeprowadzić. Ja polecam Łódź, tanie mieszkania, CZYSTE powietrze, dużo miejscówek, dużo ciekawych ludzi, dużo kin studyjnych i Comiccon. No i mamy nasz piękny żargon, którego nikt ku*wa poza nami nie rozumie. Śmieszne jest to, że większość z tych słów odnosi się do jedzenia, tramwajów i wpie**olu, ale to już szczegół.
Poza kinami i żargonem nie ma tu słowa prawdy. Nie przyjeżdżajcie do Łodzi, to jest jak trial piekła który wessie wszystko co w sobie lubicie i wstawi w to miejsce wielkiego, parującego stolca. Powtarzam: Nie przyjeżdżajcie do Łodzi, dla mnie jest już za późno, ale wy macie szanse! Błagam! NIE PRZYJEŻDŻAJCIE DO ŁODZI!
-
-
bulorwas
gulasz88 pisze:Poza kinami i żargonem nie ma tu słowa prawdy. Nie przyjeżdżajcie do Łodzi, to jest jak trial piekła który wessie wszystko co w sobie lubicie i wstawi w to miejsce wielkiego, parującego stolca. Powtarzam: Nie przyjeżdżajcie do Łodzi, dla mnie jest już za późno, ale wy macie szanse! Błagam! NIE PRZYJEŻDŻAJCIE DO ŁODZI!
Ku*wa, wracaj do kołta ze smołą! Populacja nam spada, trza nowych typa sprowadzić, nie ma co wybrzydzać. Jak nie zamierzasz pomagać, to chociaż nie przeszkadzaj, na browary łódzkie 1,50 za pół litra. Wiesz jak ciężko jest nam tu roboli sprowadzać? Ostatnio nawet Ukraińcom się nie chce, bo się boją, wolą wojnę, niż nas!
-
-
bulorwas
Jedna z niewielu piosenek, które lepiej brzmią w polskim coverze.
No i idealnie opisuje życie typowego Łodzianina.
www.youtube.com/watch?v=dkJU2qVrDQU -
Radiotelegrafista
Śląsk jest fajny.
Zapraszam na Oktoberfest organizowany na naszym osiedlu. Kto przyjdzie ubrany w stroju bawarskim, ma alles za darmo, czyli.bierze ile dusza zapragnie.
Jak już przyjedziecie, rozglądajcie się za dwu metrowym ziomkiem w lejderhozach i kapeluszu z piórkiem. Powiedzcie, że jesteście z PBFów, to odpalę wam coś za darmo.
-
bulorwas
Rafael_Rexwent pisze:Nie przyjeżdżajcie do Łodzi, obczajcie jej okolice. Na przykład takie fajne miasto‐basen o nazwie Brzeziny.
Polecam Konstantynów! Teraz wybory, to się ludzie zaczęli napi**dalać, kto to czego nie nakradł. Dzisiaj dostałem “Głos Konstantynowa” cytuję nagłówek: “Kryptogej, Alkoholik i Talib dokonują zamachu na wolność w mieście! Nie pozwól im dość do władzy!”
*Jedyna osoba z bliskiego wschodu z Kanzasie to Turek od Kebabów, który urodził się w Łodzi. -
bulorwas
Radiotelegrafista pisze:Śląsk jest fajny.
Zapraszam na Oktoberfest organizowany na naszym osiedlu. Kto przyjdzie ubrany w stroju bawarskim, ma alles za darmo, czyli.bierze ile dusza zapragnie.
Jak już przyjedziecie, rozglądajcie się za dwu metrowym ziomkiem w lejderhozach i kapeluszu z piórkiem. Powiedzcie, że jesteście z PBFów, to odpalę wam coś za darmo.
Cytując stare łódzkie przysłowie “Jak za darmo to biere”
-
-
gulasz88
Radiotelegrafista pisze:Śląsk jest fajny.
Nie miałem w planach wycieczki do śląska ale no cusz. Taka okazja nie zdarza się codziennie!
-
-
-
gulasz88
Attero pisze:MIESZKAM NA KOMPLETNYM ZADUPIU ZDECYDOWANIE ZA DŁUGO, nie chce się przeprowadzić do jeszcze większej dziury, w dodatku radioaktywnej.
A nie, spokojnie. Łódź nie jest radioaktywna, no może poza rekinią. Jest za to przeklęta i w ciągłej strefie wojny.Czas zatrzymał się tutaj w 1989 i ciągle się cofa. Internet przynoszę sobie w kubłach z Aleksandrowa, dlatego mam problemy z odpisami. .