Czat
-
-
-
Rafael_Rexwent
Tak mnie coś naszło:
[youtube]https://youtu.be/tt87isLHfU0?t=2m17s[/youtube] -
opliko95
podpowiedź: do tagu youtube wstawiasz tylko identyfikator filmu (np. YRhq0bP2IRA z www.youtube.com/watch?v=YRhq0bP2IRA)
-
-
-
-
-
-
-
Rafael_Rexwent
Nowy Trailer Rebelsów! Będą bitwy kosmiczne, będzie Maul vs Obi‐Wan, będzie wielka Rebelia i wielkie Imperium! Aż ciary mam
https://youtu.be/upN‐7ALj2OU -
-
Konto usunięte
Rafael_Rexwent pisze:Nowy Trailer Rebelsów! Będą bitwy kosmiczne, będzie Maul vs Obi‐Wan, będzie wielka Rebelia i wielkie Imperium! Aż ciary mam
https://youtu.be/upN‐7ALj2OUJa nie mam nic przeciwko Star Łorsom, ale nie oczekuje zbyt wiele po przeciętnym serialu animowanym wyświetlanym dla młodszej grupy odbiorców. Na krew i epickie bitwy nie mam co liczyć. Do tego te kontrastowe zestawienia, które zawsze mnie irytowały w produkcjach animowanych: dobro i zło, jakby jeden wielki konflikt w Star Łarsach opierał się na tak dziecinnych powodach.
-
-
-
opliko95
Sanskryt pisze:Ja nie mam nic przeciwko Star Łorsom, ale nie oczekuje zbyt wiele po przeciętnym serialu animowanym wyświetlanym dla młodszej grupy odbiorców. Na krew i epickie bitwy nie mam co liczyć. Do tego te kontrastowe zestawienia, które zawsze mnie irytowały w produkcjach animowanych: dobro i zło, jakby jeden wielki konflikt w Star Łarsach opierał się na tak dziecinnych powodach.
Na szczęście poza serialami jest też trochę innych mediów związanych z GW, które już (nawet te kanoniczne) zaczynają sobie radzić z głębią konfliktu (nie ma po prostu “złych” i “dobrych” gdy w konflikcie biorą udział większe ilości ludzi). Np. w “Zaginionych Gwiazdach” część bohaterów uważa że zniszczenie Alderaana było jedynie poświęceniem kilku miliardów istot w obliczu tysięcy razy większych ofiar potencjalnej wojny domowej. Oczywiście ostatecznie wszyscy w Imperium poza garstką osób są złymi biurokratami, ale przynajmniej częściowo autorka próbowała.
Już nawet nie wspominając o książkach z “Legend” gdzie pokazano że tak naprawdę Imperium miało szanse uratować 365 bilionów (10^12) istot przed inwazją Yuzzhan Vongów, gdyż Palpatine wiedział o obecności agresorów na granicach galaktyki i przygotowywał ją do walki z najeźdźcą.
To nawet widać po polityce Imperium: cały czas tak właściwie był stan wojny.
A tymczasem NR wygrała w sumie tylko dzięki szczęściu kilku jedi… I przy okazji skończyli ze zrujnowaną stolicą (Coruscant)…Ale wracając do Rebeliantów to mam nadzieję że i tutaj dadzą Thrawnowi powód do walki dla Imperatora. Jego wersja z Legend walczyła z NR i Rebelią właśnie dlatego że uważał że tylko system w jakim działało Imperium dawał im szansę na wygraną z obcymi. Już niech choć gdzieś wspomni że Republika była skorumpowana i nie mogła podejmować decyzji przez to że zarządzały nią tak różne rasy obcych, czy coś…
W sumie patrząc na to że dla wielu osób funkcją Rebeliantów jest tylko przywracanie starego kanonu, a teraz to się dzieje najszybciej jak może, to są na to jakieś szanse -
-
-
-