Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
Dół dość głęboki, jakieś tuzin metrów w dół. Ale też prawie cztery szerokości…
‐Uważasz, że powinniśmy jeszcze i tam schodzić czy wolisz tu zostawić te monstrum co załatwiło tu wszystkich pozostałych?
‐ Po wszystkim, co tutaj widzieliśmy to coś może być nawet dla całej armii zbyt groźne… Nie mam pojęcia, czy dalibyśmy radę
‐Bestia musi być wyjątkowo szybka by załatwić tych orków aż tyle. Nie wiadomo czy pośród nich nie było też jakichś magów.
‐ Ale i tak, skoro ich załatwiło aż tylu, to nie wiadomo, czym to jest… Do tego niektóre wyglądają, jakby to coś pożarło ich albo przynajmniej ich część
//FD_God ??//
‐W dawnych czasach nie byłaby dla mnie wyzwaniem, ale teraz raczej sobie z nią nie poradzę… To wolicie się wycofać czy z tym walczyć?
‐ Możemy spróbować… Skoro już tutaj jesteśmy
‐No to kto schodzi pierwszy?
Nagle odzywa się Golbez ‐ Skoro kula już tam jest, to ja zejdę pierwszy ‐ Podchodzi do dziury, jest gotowy już do niej wskoczyć
‐Proszę bardzo.‐ Wzruszył ramionami i nieco uniósł się w powietrze by bezpiecznie zejść w dół dziury po osobie przed nim.
No to Golbez wskakuje do dziury
Golbez spokojnie wskoczył do dziury, cuchnącej mokrą ziemią, krwią i kałem.
Postanowił zatem powoli zlecieć na dół trzymając się nadal nad brudną ziemią w środku.
No… W takim razie paladyn (Cecil) także dołącza do pozostałych
Udało Ci się, również poczułeś woni wymienione wyżej.
Zapachy zapachami… Przecież w norze taka woń jest normalna… Ale czy coś tam widać
‐Urocze miejsce…‐ Rozejrzał się jedynie, jemu zapach nie przeszkadzał jako, że nie miał nawet czym oddychać. Puść tę kulę światła w głąb tego tunelu.
Cecil: ‐ No dobrze… ‐ Wyciąga rękę przed siebie wypowiadając słowa ‐ Luxamax Spherum
Kula ruszyła dalej, oświetlając Wam szeroki i wysoki na pięć metrów tunel. Znacznie więcej, niż na powierzchni.