Miasto Gilgasz.
-
-
-
-
Kuba1001
Max:
Wybronił cios tarczą i sam pchnął własnym ostrzem w kierunku Twojej szyi.
Rafael:
Więcej niż strażników było marynarz i gapiów, acz owszem, znalazłeś sporo żołnierzy kręcących się po okolicy w parach lub trójkach oraz spory oddział trzy trapie prowadzącym na pokład.
Taczka:
‐ Okaże się za… ‐ powiedział i zamyślił się na chwilę, obliczając coś w pamięci. ‐ Osiemnaście godzin. Mniej więcej.No cóż, na rynku jej nie kupisz, więc lepiej poszukać u jakiegoś Alchemika, tudzież szemranego typa, który może takową dysponować.
-
-
wiewiur500kuba
Kuba1001 pisze:Wiewiur:
Byłoby dziwnie, gdyby nie z kamienia. Och, faktycznie: Z kamienia.Zależy co ma dokładnie na myśli, bo takich przedmiotów jest sporo.
‐ Jeśli chcecie posłuchać to będziecie musieli zostać, to materiał na dłuższą historię. ‐ odparł, puszczając Cię, acz z szczypcami w gotowości do walki.
Gdurb
No głównie jakieś narzędzia.Tarn
I tak siedział sobie w więzieniu i czekał.[bTroyus[/b
‐ I tak mi się wydaje, miłościwy Panie że w mieście co robić nie będziem miał więc i mogę ja posłuchać historyi/historyji//Pewnym nie jestesm.// Twej. I tak tylko jeszcze by pewnym być zadam zapytanie. Jesteś ogólnie do tłuszczy pokojowo nastawiony? -
-
-
Kuba1001
Max:
Wszystko się powiodło, a on sam się przewrócił, gdy próbował uniknąć Twojego ciosu i podskoczył, upadając. Po tym wszystkim podniósł dłonie w geście kapitulacji, opuszczając broń.
Rafael:
‐ I…? ‐ spytał jeden, drugi zaś szturchnął go łokciem w bok.
‐ To pieczęć Cesarstwa, głąbie. ‐ dodał i odsunął się tak, abyś mógł wejść po trapie na pokład.
Taczka:
‐ Jestem prostym Krasnoludem. Znam proste Krasnoludy: Wojowników, pijusów, najemników, bandytów i innych takich. Skąd mam wytrzasnąć nagle podróżnika, wynalazcę, odkrywcę czy kogokolwiek innego?Sklep znalazłeś dość szybko, zaś siedzący za ladą Hobbit przywitał Cię uprzejmym skinięciem głowy.
‐ Coś podać?
Wiewiur:
‐ Pomóż mu się wyplątać. ‐ odparł, wskazując na Twego towarzysza, a sam skierował się w miejsce, z którego przyszedł, aby później zabrać stamtąd dorodnego dzika, którego pozbawił takich szczegółów jak wnętrzności, kończyny, głowa, skóra i tym podobne, zostawiając jedynie mięso. Od razu skierował się z nim do ogniska.Trzeba by zgarnąć tego sporo, a ponadto nie tylko jakieś szczypce i młoty, ale też najpewniej jakieś kowadło.
‐ A Ciebie za co wsadzili? ‐ usłyszałeś zza ściany głos jakiegoś mężczyzny, który po wypowiedzeniu pytania natychmiast zaniósł się kaszlem.
-
-
-
-
-
-
Kuba1001
Max:
//Wykrakałeś.//
‐ Uznanie i kolejna historyjka do opowiedzenia przy piwie po robocie. No zejdź wreszcie. ‐ rzekł strażnik, siląc się na cierpliwość, żeby samemu Ciebie nie zrzucić.
Rafael:
Zobaczyłeś pokład główny typowego okrętu wojennego sporych rozmiarów, acz dalsze oględziny utrudniały grupki rojących się po pokładzie marynarzy i żołnierzy.
Taczka:
‐ No to źle pan trafił, to legalny sklep, nie sprzedaję tu czegoś… Takiego. ‐ warknął Hobbit z miną godną wściekłego Hobbita.‐ Jak kiedyś ich spotkam to nie ma problemu.
-
-
-
-
-