Siedziba Gildii Magów
-
Ogromny budynek na pograniczu Verden, w pobliżu miasta Hammer. Tam rezyduje Wielki Mistrz Magii, Rada Magów i co poszczególni jej członkowie.
Siedzibę otacza mur obronny i kilka wież. Ochronę zapewniają sami Magowie, ale też Paladyni Srebrnej Dłoni stacjonujący właśnie tutaj.
Budynek wykonany jest z czerwonej cegły. Główna brama jest z drewna dębowego na srebrnych zawiasach. Ozdobiono ją bogato. Dalej znajduje się długi korytarz. Idąc nim można przejść całą Siedzibę, ale także dojść do każdego z pokoi poszczególnych Magów, a także do sal treningowych czy Sali Rady Magów.
To w tym pomieszczeniu zapadają decyzje dotyczące całej Gildii i wszystkich jej członków.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Valkyr1024
Alexandra leżała w łóżku w swoim domku. Nie był to jakoś zbyt luksusowy, ale można było w nim swobodnie być. Było tam kilka książek, zwłaszcza o magii. Alex wzięła jedną i zaczęła czytać. Była ona o Magii Ziemi
//Nie mogę nic lepszego wymyśleć ;‐;
-
-
Kuba1001
Książek o Nagach było sporo. Anatomia, kultura, historia, Magia Jadu. Do wyboru.
No i czytała. Nikt jej nie przeszkadzał.
-
Valkyr1024
Alexandra chciała na przyszłość kontrolować właśnie tą Magię Ziemi, gdyż ją bardzo zaciekawiła.
//Nie chce kontrolować wszystkich rodzajów magii, na pewno Magii Rumu, Demonów i Nekromancję.
-
Kuba1001
Nadal czytała. Od czasu do czasu słyszała rozmowy, śmiechy czy kroki magów przechodzących w pobliżu.
-
-
-
-
-
-
opliko95
//Jestem taki potężny: udało mi się zdjąć książkę z regału! Drżyjcie ludzie!
Siadam gdzieś i zaczynam czytać
-
-
-
-
Valkyr1024
Przerwała czytanie. Spakowała książki do ekwipunku. Zawołała do swojego wilka:
‐ Drogon, choć.
Wyszła z swojego pokoju//Chce, żeby ten kochany wilk był przy mnie na wieki ;‐;
-
Bilolus1
// A teraz Kuba walnie posta z serii “Niekontrolowany uczeń przez przypadek wysadził salkę chemiczną… i pół korytarza zabijając wilka oraz raniąc postać Valkyr”
-
-
-
-
Valkyr1024
‐ Drogon, Ty kochany wilku.
Przytuliła się do swojego wilka//No bo ja się chce coś bardziej ciekawego
-
-
-
Kuba1001
Zauważyłaś dość młodych ludzkich magów wody śmiejących się tak, że im prawie płuca wysiadły.
-
Valkyr1024
Alex jakoż iż znała się na magii wody zrobiła przed nimi warczącego wilka z lodu
‐ Drogon, zawarcz.
-
-
Kuba1001
Opliko:
Nikt Cię nie zatrzymał, a drogę do stołówki znałeś.
Valkyr:
Wilk nie wyszedł tak jak miał wyjść, ale miał kształt wilka. Powiedzmy. A Wilk zawarczał jak chciałaś.
-
-
Valkyr1024
“Muszę trochę potrenować” ‐ pomyślała. Zwróciła się do młodych Magów Wody.
‐ Widzicie, że warto jest władać Magią Wody. Jak również widzicie ten czarny wilk to Drogon, bardzo mi posłuszny.
-
-
-
Bilolus1
//Yup, najlepiej doprowadzać do sytuacji że mod ma duże pole do popisu albo jakąś ciekawą wytyczoną ścieżkę… a nie podnoszenie książek
-
Kuba1001
Valkyr:
Magowie nadal się śmiali, ale odeszli.
Opliko:
W stołówce był spory ruch. Najwięcej było tam magów rumu.
-
-
-
Valkyr1024
‐ Ech, no dobra. Choć Drogon. Zobaczymy czy na Tablicy Ogłoszeń nie ma jakiś zadań do wykonania.
-
Kuba1001
Magowie sami musieli sobie organizować czas więc na tej… Tablicy nie było nic poza najbliższą datą posiedzenia Rady Magów, kilkoma ogłoszeniami w sprawie nauki czy tego typu rzeczy.
-
-
-
Valkyr1024
*‐ Ech, szkoda. Nie wiem jak teraz zarabiać na życie… Drogon choć.
Poszła do swojego domku i zaczęła leżeć zastanawiając się jak zarabiać na życie*
-
-