Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Logo

Wieloświat

1. Strona Główna
  2. Elarid
  3. Hendarum

Hendarum

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Elarid
132 Posty 3 Uczestników 465 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • ? Niedostępny
    ? Niedostępny
    Dawny użytkownik
    napisał ostatnio edytowany przez

Zaśmiał się głośno -Zrobię wszystko, co będzie w mojej mocy, Panie, a przy tym zadaniu myślę, że będzie to niemało. Jeśli tylko dostanę informacje kogo mam przekonać i do czego go skłonić, zajmę się tym od razu

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    • Kubeł1001K Niedostępny
      Kubeł1001K Niedostępny
      Kubeł1001 Elarid

- Byłoby ich kilku. Nieopodal Axer mieszka Adlwin Lekrul (postać gracza, teraz NPC), niespełniony wynalazca, który nie miał szczęścia w oferowaniu swoich projektów dla króla, a może przydać się nam. Myślę, że to będzie stosunkowo proste. O wiele trudniej będzie zająć Ci się innymi, jak choćby dowodzącym fortecą w Gogh. Możliwe, że poprzeć nas mógłby też inny szlachcic, mający swą rodową siedzibę w Warmudze. O innych powiem Ci, jeśli powiem, gdy wrócisz z misji dotyczących tych trzech Krasnoludów. Pytania?

• BzdurekB Niedostępny
        BzdurekB Niedostępny
        Bzdurek

// moja postać została zbotowana czy mogę kontynuować?

• Kubeł1001K Niedostępny
          Kubeł1001K Niedostępny
          Kubeł1001 Elarid

//Przewijamy.//
          Z tej trójki zdecydowanie najłatwiejszy był Lekrul, jako niespełniony wynalazca od razu zaoferował swoje usługi, choć nie wprowadziłeś go w szczegóły spisku, póki co wiedział tyle, że będzie pracować dla jakiegoś bogatego szlachcica, co było po części prawdą. Później była Warmuga, a potem Gogh. Ale problemy sprawiły, że wróciłeś tutaj, gdy okazało się, że Warmuga jest teraz pod władaniem jakichś niezależnych Orków z plemion niepowiązanych z ich Księstwem czy Hordą, wojska królewskie miały ją odbić wraz z jej właścicielem i jego ocalałymi ludźmi, ale po kilku walkach Krasnoludy od króla odeszły, aby walczyć z inwazją Drowów, a tamten szlachcic został pozostawiony sam sobie, co ułatwia sprawę, ale zmusza cię też do zebrania sił niezbędnych do odbicia twierdzy, a nie byłeś pewien, czy twoi najemnicy do tego wystarczą, chyba pora poprosić szlachcica o pomoc. Z kolei Gogh było problemem nie do przejścia, nawet dla twoich zdolności krasomówczych czy ofiarowanych na podróż pieniędzy, nawet nie wszedłeś do środka. Teraz, po powrocie do Hendarum i odstawieniu inżyniera, mogłeś porozmawiać z nim o tym wszystkim.
          //Nie chcę mimo wszystko odpuszczać tych wątków, także ominąłem ten najmniej ciekawy, który sprowadzałby się tylko do gadania i był z góry skazany na sukces, tu już będzie trudniej i jestem ciekaw jak wybrniesz.//

• BzdurekB Niedostępny
            BzdurekB Niedostępny
            Bzdurek

Ohgren Røsbelvald

Gogh trzeba będzie zająć się w drugiej kolejności, mając do wyboru walkę z hordą orków albo upartością krasnoludów wybór jest bardzo prosty - Srebrnoryt w myślach układał sobie plan działania, czekając na audiencję. Gdy tylko dowiedział się o sytuacji w Warmudze wysłał kruka do Rzeckiego by jak najszybciej kompania ruszyła do Handarun, miał więc nadzieję, że sługa którego wysłał do ptaszarni przyniesie mu jakąś odpowiedź od przyjaciela.
            Nawet jednak jeśli Wkurwy są już w drodze zanim dotrą tutaj, a następnie dalej, do Warmugi, może minąć trochę czasu, którego oblegane krasnoludy mogą nie mieć. Muszę poprosić mojego gospodarza o jakieś siły, aby móc wyruszyć jak najszybciej, może w zamkach, miasteczkach i wioskach po drodze uda mi się zebrać pospolitego ruszenia. Dobrze byłoby znaleźć kogoś, kto zna okolicę i sam zamek, dobry zwiad będzie w tym wypadku kluczem do szybkiego sukcesu-

• Kubeł1001K Niedostępny
              Kubeł1001K Niedostępny
              Kubeł1001 Elarid

Na wzmocnienie sił, w tym znającymi okolicę fortecy i samą fortecę, możesz liczyć na miejscu, gdzie wciąż walczy prawowity władca tej osady oraz jego wojownicy. Nie miałeś informacji jakim był przedtem panem, więc nie wiesz, czy okoliczne Krasnoludy cię poprą. No, Orkowie na pewno nie są lepsi od niego, ale i tak może to wpłynąć na wielkość sił ochotniczych, choć w rachubę możesz też brać to, że nikt nie dołączy, jeśli okolicę odwiedziło już wojsko, werbując kogo się da do ochrony granic. Nie wiedzieć czemu, to najpierw inżynier otrzymał audiencję, ale nie jesteś pewien, czy jest sens odbierać to jako złośliwość wymierzoną w twoją stronę, w końcu nie zawiodłeś. Tak czy siak w końcu i ciebie poproszono do środka, a cisza, która cię powitała była z jednej strony niepokojąca, a z drugiej to znak, że możesz mówić.

• BzdurekB Niedostępny
                BzdurekB Niedostępny
                Bzdurek

Krasnolud uznał że nie weźmie tego jako obrazy, dopóki nie dostanie bezpośredniego, niezaprzeczalnego sygnału, że powinien. Wszedł do komnaty, kłaniając się nisko
                - Witaj, panie. Wróciłem z misji, która została mi wyznaczona, a przynajmniej z pierwszej jej części, która zgodnie z twoimi słowami była najprostsza i zakończyła się sukcesem, co zapewne dotarło już do twoich uszu, panie, ekhm… Pozwól, że powiem to w prostych żołnierskich słowach: w celu zajęcia się drugim celem, Warmugą, musiałem tu wrócić i przegrupować się - nie będę potrzebował złota, a wojowników, bowiem przed przystąpieniem do pertraktacji będę musiał odbić go z rąk orków, które go przejęły. Moja kompania jest już w drodze, ale obawiam się, że to siły, które mogą nie wystarczyć w kontekście czasu, który zajmie im przemieszczanie się do naszej lokalizacji-

• Kubeł1001K Niedostępny
                  Kubeł1001K Niedostępny
                  Kubeł1001 Elarid

- Byłem pewien, że choć raz król nie zawiedzie i jego wojska pomogą odbić twierdzę i oddać ją jej prawowitemu panu. - odparł tamten, a widocznie ta nowina cieszyła go bardziej, niż twoje niepowiedzenie. - Ale ma to swoje plusy, będzie nam tym bardziej wdzięczny i wierny, choć nie chciałem tracić niepotrzebnie życia swoich wojowników, bardziej potrzebnych do walnych bitew i oblężeń z armią królewską… Mogę dać ci moich ludzi, ale nim to zrobię, to jesteś absolutnie pewien, że nie zdołasz w rozsądnym czasie, za niemałe fundusze, zaciągnąć jakichś innych najemników?

• BzdurekB Niedostępny
                    BzdurekB Niedostępny
                    Bzdurek

- Nie mam panie takiej pewności, gdyż dopiero wróciłem do ciebie. Wszystko zależy głównie od tego, czy w okolicy stacjonuje jakaś kompania, musiałbym jednak zorientować się w sytuacji w mieście.

• Kubeł1001K Niedostępny
                      Kubeł1001K Niedostępny
                      Kubeł1001 Elarid

- Poślę tam moich ludzi, jeśli chcesz. Na pewno znajdzie się ktoś, kto będzie gotów walczyć za pieniądze, to miasto portowe, nie brak tu najemników, a fakt, że w naszym kraju trwa wojna, na pewno ściąga ich tu jak magnes. Jeśli uznasz to za konieczne, mogę nawet spreparować królewskie dokumenty i pieczęcie, żebyś mógł przeprowadzić coś na kształt oficjalnego zaciągu.

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
                      • Pierwszy post
                        Ostatni post
                      0
                      • Kategorie
                      • Ostatnie
                      • Użytkownicy
                      • Grupy