Karczma "Pod Jajami Wroga"
-
Kuba1001
Niestety, niezależnie od stopnia zaawansowania w Magii Umysłu, wszystko zależało od siły woli tego, w którego myślach się czyta, im wyższy stopień wtajemniczenia, tym łatwiej pozwalał on wygrywać takie mentalne pojedynki. Tym razem Ci się udało, oczywiście nie od razu, Savo zdawał się znać jakieś techniki na odrzucenie takich prób, ale w końcu znalazłaś lukę w jego obranie. Niestety, nie znalazłaś tam nic ciekawego na temat Cieni: Owszem, znał ich, ale nie odkryłaś żadnego miejsca, w którym było ich pełno, jeśli już, to spotykali się gdzieś w lesie czy na innym odludziu, zwykle nocą.
-
-
-
-
gulasz88
‐ Bo idziecie na łatwiznę. Ja, kiedy chcę wyciągnąć od kogoś informacje staram się najpierw dotrzeć do jego duszy, nawiązać kontakt zbudować relacje, sprawić by ta osoba myślała, że nikomu nie może zaufać bardziej ode mnie i z własnej, niemal nieprzymuszonej woli wyjawić mi sekret który jest mi potrzebny. A wy? Wchodzicie z buciorami do czyjeś jaźni i zachowujecie się jak podrzędny bandzior, demolujący mieszkanie by znaleźć czego mu potrzeba. Nie ma w tym sztuki, nie ma w tym kultury, nie ma w tym pasji. Magia dla aspołecznych prawiczków.
Opróżnił kielich i postawił go twardo na ladzie. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-