Bryg ''Sieg''
-
-
-
-
-
-
-
-
Vader0PL
‐A więc… Świr Franek to był obraźliwy pseudonim Franciszka Kusznika. Był to łowca nagród i narwaniec, który łodzą rybacką atakował okręty wojskowe. I o dziwo mu to wychodziło. Pewnego dnia jednak odnalazł pewien artefakt. Nie wielu wie, czym to było, ale ja miałem szczęście to ujrzeć. Albowiem Franciszek ze mną współpracował, żeby zdobyć ten skarb. Był to amulet. Z wyglądu dość zwyczajny… ale miał silną moc. Pierwsze, co zrobił Świr Franek to przyzwał diabelskiego pomiota. Małe bydle, wielkości bobra. W sumie to wyglądało jak diabelski bóbr… Mniejsza. Tak więc zorientowałem się, w jakiej dziedzinie magii lubuje się Kusznik. Zerwałem z nim kontakt i najprawdopodobniej dzięki temu uszedłem z życiem, gdyż on zamienił całą swoją załogę w żywe trupy. Drugi raz o nim usłyszałem, gdy z kałamarnicą na głowie zrabował kilka wsi nad morzem, a następnie spalił swój okręt. Serio, nie kłamię. I choć w ten sposób zakończył swój epizod piractwa, to podobno nadal gdzieś funkcjonuje ze swoją załogą i tym diabelskim bobrem…
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-