Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
‐No to ja tam jeszcze miłej zabawy i pobytu tutaj życzę.‐ Powiedział, skinął do nich głową i teraz udał się do wieży, może tam zastanie i wampira i kobietę.
Wampira na pewno, z kobietą może być różnie. Pod drzwiami stały dwa Szkielety, choć tylko na pokaz. Przynajmniej otworzyły Ci wrota, byś mógł wejść.
No i wszedł i od razu zawołał do siebie wampira.
Ten, jak zwykle, spłynął z góry majestatycznie i stanął obok Ciebie. ‐ Z czym znowu do mnie przychodzisz?
‐Wizyta towarzyska oraz raport dotyczący ataku na ten gród, poszło w sumie całkiem nieźle, gorzej że mieli tam paladyna.
‐ Mów dalej. ‐ odparł, wyraźnie zaciekawiony, gdy wspomniałeś o Paladynie.
‐A co tu więcej mówić, jakiś emeryt z rodziną, miał to szczęście, że my na magii znamy się jak krasnolud na strzelaniu z łuku.
‐ I wszyscy przeżyliście?
‐No, reszta chłopaków najpewniej goni za ich rodziną i powinni niedługo wrócić.
‐ A co wtedy z nimi zrobisz? ‐ spytał, mając rzecz jasna na myśli rodzinę Paladyna.
‐Jak ich zabiją na miejscu to chyba nic, ale i tak wolałbym ich puścić… No wiesz, może kiedyś podrosną za mojego życia i spróbują ze mną zawalczyć.
‐ Albo ściągną nam wszystkich dostępnych Paladynów na kark.
‐To mam nadzieję, że do tego czasu już nas tutaj nie będzie, o.
‐ A więc planujecie odejść?
‐Mamy w planach zająć niebo bardziej przystępne miejsce, jakaś kamienna warownia byłaby idealna, oczywiście zabieramy cię tam ze sobą, nie martw się.
‐ A na początku brzmiało to inaczej. Wracając, skąd chcesz wytrzasnąć kamienna warownię.
‐Na pewno sam jej nie zbuduję. Najwyżej może kiedyś na jakąś natrafimy, różne są historie opuszczonych fortów.
‐ Poszukiwania mogą trwać tyle co budowa, ale jeśli chcesz to roześlę moich podwładnych po okolicy.
‐Zawsze to lepsze, niż stanie w miejscu, możesz to zrobić jak chcesz.
‐ Ja się stąd nie ruszam, za stary jestem na walkę z Paladynami jeśliby się pojawili, ale moje Szkielety nie będą mieć z tym problemu.