Góry Hiryu
-
-
Zeromus
‐ Starszyzna pewnie wiedziałaby, jak to zrobić … Ale to zajęłoby zbyt dużo czasu … Chyba, że użyć zaklęcia, dzięki któremu mój wilk mógł przebywać w amulecie … Tylko trzebaby czegoś potężniejszego niż on … Potrzebneby mi było ‘Wyrmhero Blade’ Jednak pomimo tego, że ono jest w moim posiadaniu nie mogę go dokładnie użyć … Nie, nie mam prawa, by go dzierżyć
-
-
Zeromus
‐ Gdybym tylko wtedy nie uciekł … Nic takiego by się nie stało … NIe … muszę złamać tą zasadę … Może i nie jestem do końca Dragoonem, ale muszę tego użyć … ‘Przyzywam Cztery pieczęcie … Pokażcie się Masamune, First Tsurugi, Lionheart, Caladbolg … I otwórzcie pieczęć smoka !’ (on sam tą pieczęć zakładał, więc problemu nie powinno być ze zdjęciem, i tutaj miecz nie da mu żadnych boostów) ‐ Na moment wszystkie jego miecze pojawiają się, po czym “łączą” się (wchodzą w jeden punkt) , a gdy się od siebie oddalały powstał tam złoty okrąg ze smoczą głową z którego później wyłonił się smoczy miecz ‐ Teraz powinno wystarczyć przynajmniej tymczasowo związać twoją duszę … Nie bardziej powiedziałbym twoją esencję z ostrzem.
-
-
-
-
-
-
Zeromus
‐ Nie … pozostało mi jedno wyjście … Nie wiem, czy to do końca zadziała, ale to ostateczne wyjście … Miąłem użyć tego tylko dla uratowania swego życia, bo mogę tego użyć tylko raz w ciągu swego całego życia, ale lepiej zaryzykować … ‐ Rozpoczyna inkantację zaklęcia składając dłonie niczym do modlitwy (samo zaklęcie dam w kursywie) ‐ Na mocy krwi płynącej w mych żyłach wołam do ciebie, o źródło wszelkiego życia … Ukaż wszystkim swoją potęgę, niech każdy ujrzy na własne oczy moc płynącą wraz ze Strumieniem Życia. Proszę, wylecz jego rany, by nadal mógł kroczyć po tym świecie !! ‐ Po rozłączeniu rąk tworzy się zielona kula, która wchodzi w ziemię (reszta należy do twojej decyzji, co dokładnie się stanie)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-