Your browser does not seem to support JavaScript. As a result, your viewing experience will be diminished, and you have been placed in read-only mode.
Please download a browser that supports JavaScript, or enable it if it's disabled (i.e. NoScript).
Magia Elektryczności była powiązana z Magią Ognia, więc tak. Było tam kilka takich książek.
Poszukał najbardziej obszernej. ///Ehem, gdzie mam pisać jako Severus?
//Dowiesz się jak dodam temat.// Była jedna o ogólnym tytule Magia Ognia
Zabrał ją, udał się do swojej sypialni.
Zabrałeś ją i szybko trafiłeś do sypialni.
Począł się z niej uczyć. Na naukę poświęcał 5 godzin dziennie.
Pięciogodzinne czytanie mogło zwiększyć wiedzę teoretyczną. Pozostała jeszcze praktyka.
Wyszedł na dach wieży, księgę położył na stoliku. Wzrokiem przesunął kilka kartek, by zacząć od prostych zaklęć.
Te najprostsze polegały na magazynowaniu ciepła w ciele co pozwalało na utrzymanie temperatury ciała i dawało możliwość wykorzystania energii w innych zaklęciach.
Poszukał wzorkiem jakiegoś obiektu, w które mógłby zmagazynować energię.
Energię można było magazynować tylko we własnym ciele, a w nie w jakimś przedmiocie.
Spróbował to zrobić.
Udało Ci się to. Poczułeś ciepło rozchodzące się po całym ciele.
‐Warto trochę z tego użyć. Poszukał zaklęcia do miotania ogniem, lub podpalenia czegoś.
Mogłeś jak na razie tylko puszczać iskierki z palców.
///Zostanę Magikiem! A za zarobione pieniądze wykupię wszystkie miasta! Toć to najlepszy biznes‐plan!//// A więc to zrobił, trening to jakiś jest
Już za pierwszym razem udało Ci się zrobią taką sztuczkę.
‐Dobra, starczy. Zabrał swoją laskę. ///Mam jakieś zaklęcia?
Zabrałeś ją. //Jakieś czyli?//
///Elektryczności. Mam dziwne uczucie, że Abrakadabra nie zadziała///