Stacja produkcji i dystrybucji pereł [Homeworld]
-
// Nie pamiętam. Mroczuś, ty najlepiej wiesz o swojej postaci. Była niższa?
-
// wzrostu statystycznej Perły, po prostu nie ma większości mocy, tak jak napisałem w kp
- jaakie dość nietypowe zachowanie, Moja Indygolit?
-
Indygolit spojrzała na “swoją” Perłę, wyraźnie zmartwiona. Po chwili uśmiechneła się sztucznie i spojrzała na prawdopodobnie defektywną Perłę
- Wiesz, perełko, inne Perły nie mówią zwykle takich wierszy… no nigdy tak nie robią -
Perła:
Idiotyzm. Czego ona może wymagać od takiej perfekcyjnej Perły? Ach… Wszystko stało się jasne… Jedyny logiczny powód dla którego tak bezpodstawnie oskarża perfekcyjnie sprawne Klejnoty o bycie NIEPRAWIDŁOWYMI to to… Że sama jest paskudnym defektem!
Indygolit:
Wygląda na to, że tą Perłę trzeba będzie poddać dokładniejszym testom. Bo z jednej strony fizycznie wydaje się sprawna… Ale jej zachowanie pozostaje sobie naprawdę wiele do życzenia i być może będzie konieczne lekkie… Skorygowanie tej Perły. -
Na to wygląda… Trzeba by się tym zająć… Indygolit nachyliła się do defektywnej perły
- Perełko, jakbyś czuła się urażona tym, że nazwałam Cię defektem, to przepraszam, ale takie mam zadanie
Indygolit uśmiechneła się krzywo
“Dobra, to co teraz…” -
I na dodatek ta dyskonciara z defektynego plebsu o lambadzraskim pęknięciu na klejnotowym rubinie jeszcze śmie egzystować.
Czy jakoś tak leciała ta wiązanka.
Eeee
Yyyyy
kskskskskskskksksksksksks
Stare prądy jebać babami >:CPerełge wzięła wdech, poprawiła swoje prześliczne spodnie i odpowiedziała Indygolit
- Krzesło – jednoosobowy mebel do siedzenia z oparciem, przeważnie o konstrukcji szkieletowej. Niektóre źródła do definicji krzesła dodają określenie “bez podłokietników”, uważając ich zastosowanie za charakterystyczną cechę fotela. Inne źródła używają konsekwentnie formy “krzesło z podłokietnikami”. Jest jednym z najstarszych sprzętów w branży meblarskiej. W swojej historii przechodził najwięcej zmian formalnych w XVII i XVIII w. Stąd np. krzesła w stylu Ludwika XIV, XV, XVI różnią się tak znacznie, a są od siebie nieodległe w czasie.
Wykonywany najczęściej z drewna, stali, lub tworzyw sztucznych. Siedzisko i oparcie bywa tapicerowane.
Średnie wymiary:
długość nogi przedniej (zawieszenie siedziska) od 390-410 mm,
szerokość siedziska mierzona w osi co najmniej 380 mm (dla siedzisk okrągłych Ф=320 mm),
pochylenie oparcia,
100°-115° stopni (meble do pracy),
110°-120° stopni (meble do wypoczynku),
kąt nachylenia siedziska do nóg tylnych 3°-5°.
:^) -
Toina:
Wygląda na to, że…
Hmm…
Ta Perła może jest przeznaczona do produkcji mebli lub coś w tym stylu? Na podstawie tego co właśnie z siebie wyrzuciła można by to wywnioskować bez większych problemów. Tylko kim tak właściwie jest Ludwik o którym powiedziała w trakcie swojej przemowy na temat krzeseł?
@Lights-they-blind-me
Perełka jest bardzo mądrą i posiada niebywale obszerną wiedzę na temat tego, co najważniejsze. W końcu wiedzą powszechną jest fakt, że żaden szanujący się Klejnot-arystokrata nie może zaplanować swojego dworku bądź też chociażby nowej izby w obecnym dworku bez użycia chociaż jednego krzesła wysokiej jakości, wyprodukowanego przez taką mądrą Perełkę jak ona. Może być z siebie dumna, że tak świetnie potrafiła wykazać fakt, że jak najbardziej nie jest defekfem, a wręcz przeciwnie, Klejnotem idealnym na idealnym dla siebie miejscu.
;^) -
To napewno ktoś związany z krzesłami… Tak czy siak, co ja mam z nią zrobić?
-
Eeee, ależ oczywiście, że tak. Nawet duma Perełki oowinna być z niej dumna. Przecież nigdny nie powstała i nie powstania tak piękna, mądra i wyedukowana w zakresie krzeseł Perełka. Te inne defekty powinny jej robić za orywatny dywanik lub wycieraczkę do butów. A najlepiej to parasolkę, żeby to całe SłOńCe nie świeciło na nią tym samym światłem, którym świeci na cały ten plebs ze szmateksu.
-
Toina:
I to jest dobre pytanie! Biorąc pod uwagę jej specjalizację, to chyba jedynym wyjściem byłoby wysłanie jej do jakiejś fabryki mebli, bo najwidoczniej innego zastosowania ta Perła nie ma i raczej mieć w przyszłości również nie będzie.
@Lights-they-blind-me
Och tak, ona jest stworzona do wyższych celów niż służenie jakiemuś podrzędnemu arystokracie! Na nią, zamiast wspomnianego plebejskiego słońca, świeci na nią jasny blask pochodzący z jej oświeconego umysłu wypełnionego wszelaką wiedzą o krzesłach. Ona zrobi dzięki tej wiedzy karierę taką, że to jej będzie służyć arystokracja! -
Arystokracja będzie się bić krzesłami Perełki tylko po to, żeby móc służyć za prywatne krzesło Perełki chociaż na chwilę! Oczywiście będą kupowali tylko krzesła Perełki, bo są najlepsze z najlepszych i krzesłowe bardziej, niż można sobie wyobrazić krzesłowe krzesło. Co będzie generowało takie zyski, że Kremowa z łatwością pozbędzie się konkurencji, o ile ta nie przyjdzie do niej na kolanah i z płaczem nie zacznie błagać o podzielenie się jej wiedzą o krzesłach! Kto wie, może kiedyś będzie miała swój własny tron z fuzji czterech Agatów
nie to co ta Szmata Perłazo, o której istnieniu Perełka nawet ie ma prawa wiedzieć.
W każdym bądź razie - nadejście chwały Świętego Krzesła i jego blasku jest bliższe, niż całemu temu plebsowi może się wydawać.