Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Ostatnie
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Logo

Wieloświat

1. Strona Główna
  2. Steven Universe [PBF]
  3. Stacja produkcji i dystrybucji pereł [Homeworld]

Stacja produkcji i dystrybucji pereł [Homeworld]

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Steven Universe [PBF]
908 Posty 3 Uczestników 7.0k Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • Andreas D.A Niedostępny
    Andreas D.A Niedostępny
    Andreas D.
    napisał ostatnio edytowany przez

Perła:
    Idiotyzm. Czego ona może wymagać od takiej perfekcyjnej Perły? Ach… Wszystko stało się jasne… Jedyny logiczny powód dla którego tak bezpodstawnie oskarża perfekcyjnie sprawne Klejnoty o bycie NIEPRAWIDŁOWYMI to to… Że sama jest paskudnym defektem!
    Indygolit:
    Wygląda na to, że tą Perłę trzeba będzie poddać dokładniejszym testom. Bo z jednej strony fizycznie wydaje się sprawna… Ale jej zachowanie pozostaje sobie naprawdę wiele do życzenia i być może będzie konieczne lekkie… Skorygowanie tej Perły.

"Miałem zamiar tu umieścić interesujący cytat osoby mądrzejszej ode mnie, ale jakoś mi nic do głowy nie wpadło, więc pozdrawiam każdego kto to zobaczy"

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    • ToinaT Niedostępny
      ToinaT Niedostępny
      Toina

Na to wygląda… Trzeba by się tym zająć… Indygolit nachyliła się do defektywnej perły
      - Perełko, jakbyś czuła się urażona tym, że nazwałam Cię defektem, to przepraszam, ale takie mam zadanie
      Indygolit uśmiechneła się krzywo
      “Dobra, to co teraz…”

• Lights they blind meL Niedostępny
        Lights they blind meL Niedostępny
        Lights they blind me
        napisał ostatnio edytowany przez Lights they blind me

I na dodatek ta dyskonciara z defektynego plebsu o lambadzraskim pęknięciu na klejnotowym rubinie jeszcze śmie egzystować.
        Czy jakoś tak leciała ta wiązanka.
        Eeee
        Yyyyy
        kskskskskskskksksksksksks
        Stare prądy jebać babami >:C

Perełge wzięła wdech, poprawiła swoje prześliczne spodnie i odpowiedziała Indygolit
        - Krzesło – jednoosobowy mebel do siedzenia z oparciem, przeważnie o konstrukcji szkieletowej. Niektóre źródła do definicji krzesła dodają określenie “bez podłokietników”, uważając ich zastosowanie za charakterystyczną cechę fotela. Inne źródła używają konsekwentnie formy “krzesło z podłokietnikami”. Jest jednym z najstarszych sprzętów w branży meblarskiej. W swojej historii przechodził najwięcej zmian formalnych w XVII i XVIII w. Stąd np. krzesła w stylu Ludwika XIV, XV, XVI różnią się tak znacznie, a są od siebie nieodległe w czasie.
        Wykonywany najczęściej z drewna, stali, lub tworzyw sztucznych. Siedzisko i oparcie bywa tapicerowane.
        Średnie wymiary:
        długość nogi przedniej (zawieszenie siedziska) od 390-410 mm,
        szerokość siedziska mierzona w osi co najmniej 380 mm (dla siedzisk okrągłych Ф=320 mm),
        pochylenie oparcia,
        100°-115° stopni (meble do pracy),
        110°-120° stopni (meble do wypoczynku),
        kąt nachylenia siedziska do nóg tylnych 3°-5°.
        :^)

Andreas D.A Niedostępny
          Andreas D.
          napisał ostatnio edytowany przez Andreas D.

Toina:
          Wygląda na to, że…
          Hmm…
          Ta Perła może jest przeznaczona do produkcji mebli lub coś w tym stylu? Na podstawie tego co właśnie z siebie wyrzuciła można by to wywnioskować bez większych problemów. Tylko kim tak właściwie jest Ludwik o którym powiedziała w trakcie swojej przemowy na temat krzeseł?
          @Lights-they-blind-me
          Perełka jest bardzo mądrą i posiada niebywale obszerną wiedzę na temat tego, co najważniejsze. W końcu wiedzą powszechną jest fakt, że żaden szanujący się Klejnot-arystokrata nie może zaplanować swojego dworku bądź też chociażby nowej izby w obecnym dworku bez użycia chociaż jednego krzesła wysokiej jakości, wyprodukowanego przez taką mądrą Perełkę jak ona. Może być z siebie dumna, że tak świetnie potrafiła wykazać fakt, że jak najbardziej nie jest defekfem, a wręcz przeciwnie, Klejnotem idealnym na idealnym dla siebie miejscu.
          ;^)

"Miałem zamiar tu umieścić interesujący cytat osoby mądrzejszej ode mnie, ale jakoś mi nic do głowy nie wpadło, więc pozdrawiam każdego kto to zobaczy"

• ToinaT Niedostępny
            ToinaT Niedostępny
            Toina

To napewno ktoś związany z krzesłami… Tak czy siak, co ja mam z nią zrobić?

Lights they blind me

Eeee, ależ oczywiście, że tak. Nawet duma Perełki oowinna być z niej dumna. Przecież nigdny nie powstała i nie powstania tak piękna, mądra i wyedukowana w zakresie krzeseł Perełka. Te inne defekty powinny jej robić za orywatny dywanik lub wycieraczkę do butów. A najlepiej to parasolkę, żeby to całe SłOńCe nie świeciło na nią tym samym światłem, którym świeci na cały ten plebs ze szmateksu.

Andreas D.A Niedostępny
                Andreas D.

Toina:
                I to jest dobre pytanie! Biorąc pod uwagę jej specjalizację, to chyba jedynym wyjściem byłoby wysłanie jej do jakiejś fabryki mebli, bo najwidoczniej innego zastosowania ta Perła nie ma i raczej mieć w przyszłości również nie będzie.
                @Lights-they-blind-me
                Och tak, ona jest stworzona do wyższych celów niż służenie jakiemuś podrzędnemu arystokracie! Na nią, zamiast wspomnianego plebejskiego słońca, świeci na nią jasny blask pochodzący z jej oświeconego umysłu wypełnionego wszelaką wiedzą o krzesłach. Ona zrobi dzięki tej wiedzy karierę taką, że to jej będzie służyć arystokracja!

Lights they blind me

Arystokracja będzie się bić krzesłami Perełki tylko po to, żeby móc służyć za prywatne krzesło Perełki chociaż na chwilę! Oczywiście będą kupowali tylko krzesła Perełki, bo są najlepsze z najlepszych i krzesłowe bardziej, niż można sobie wyobrazić krzesłowe krzesło. Co będzie generowało takie zyski, że Kremowa z łatwością pozbędzie się konkurencji, o ile ta nie przyjdzie do niej na kolanah i z płaczem nie zacznie błagać o podzielenie się jej wiedzą o krzesłach! Kto wie, może kiedyś będzie miała swój własny tron z fuzji czterech Agatów nie to co ta Szmata Perłazo, o której istnieniu Perełka nawet ie ma prawa wiedzieć.
                  W każdym bądź razie - nadejście chwały Świętego Krzesła i jego blasku jest bliższe, niż całemu temu plebsowi może się wydawać.

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
                  • Pierwszy post
                    Ostatni post
                  0
                  • Kategorie
                  • Ostatnie
                  • Użytkownicy
                  • Grupy