Więzienie Raft [ZIEMIA, NOWY JORK]
-
Raft jest więzieniem na Rykker’s Island w Nowym Jorku dla superprzestępców.
Kor:
Czarna razem z Peterem idzie korytarzami Raft. Po chwili się rozdzielili, a Diament jest zdana na swoje wyczucie.
-
-
-
-
Andrzej_Duda
Coś zapukało w drzwi celi obok niej.
-Hej, ty… - powiedział męski, młody głos, dość szorstki, silący się na kulturę.
-
-
Andrzej_Duda
Zobaczyła przez drzwi jego:
Drzwi są podpisane:
"
Aleksander Zacharyna
“Wormhole”
Klasyfikacja: 100+
NIE OTWIERAĆ POD ŻADNYM POZOREM
"
-Och, tak, ty.
-
-
-
-
Andrzej_Duda
-Och, terroryzm, stanowienie zagrożenie dla planety i takie tam głupoty. Może porozmawiamy?
-
-
-
-
Andrzej_Duda
-Już widzę, że się dogadujemy. Dla gwoli ścisłości, zlepku niestabilnych cząsteczek podsubatomowych i odrobiny energii z wymiaru Beyonderów.
-
-
Andrzej_Duda
-To by było śmieszne. U mnie było trochę głupiej. Jakkolwiek to brzmi, połknąłem kawałek kosmicznej kostki.
-
korobov
-Czyli wypadek. Spokojnie, raz zdenewowałam Tesseract. Wyrzucił mnie koło czarnej dziury, a gdy miałam wlecieć za horyzont zdarzeń, ściągnął mnie spowrotem.
-
Andrzej_Duda
-Mnie zdezintegrowało, a potem uformowało w obecną formę. Zgaduję, że strój izolacyjny też powstał z niczego.
-
korobov
-Jest pewna teoria wyjaśniajaca zależność między masą a energią… Ale na mnie czas. - po czym poszła w kierunku córki doktora Octaviusa.
-
-
-
Andrzej_Duda
Mija cele z różnymi super łotrami, którzy na nią spoglądaj, podobnie jak straż która ich pilnuje.
-
-
Andrzej_Duda
Po chwili doszła na miejsce. Cela pilnowana przez dwóch strażników, ma pancerne drzwi podpisane:
"
Serena Oktavius
“Lady Octopus”
Klasyfikacja: 50
Wizyty dozwolone
"
-
-
-
-
Andrzej_Duda
-Wchodź. - odpowiedział, a następnie otworzył drzwi, aby ukazać dość ładny pokój.
Pod kołdrą ktoś leży.
-
-
-
-
Andrzej_Duda
-Dziękuję. - odpowiedziała krótko, a następnie wzięła paczkę, wyjmując z niej kolejno bochenek chleba, butelkę z sokiem pomarańczowym kilka jabłek, małą płytkę z zardzewiałego metalu i mały kawałek kostiumu Spider-Mana.
-
-
Andrzej_Duda
Skaner wykazuje tytan. Zwykły tytan.
-Nie wyglądam… Ani według mnie taka nie jestem. - odpowiedziała.
-
-
-
korobov
-W ogóle mnie ciekawi, jak to się dokładnie wydarzyło. Słyszałam dwie wersje, ale wolę pozać jeszcze trzecią.
-
-
-
Andrzej_Duda
-To byłoby bezczelne z mojej strony. A więc, z pomocą ostatecznej broni mego ojca, dokonałam nieudanego zamachu na życie żony Wilsona Fiska. Chciałam żeby poczuł jak to jest stracić kogoś kogo się kocha.
-
korobov
-A co zawinił wam Kingpin? Nie siedzę w tym głęboko…- Gównoprawda, sprawdziła chyba każdy kawałek darnetu, deepwebu, normalnego internetu i chyba też bazy danych kilkunastu armii świata - … Ale chciałabym się dowodzieć…
-
Andrzej_Duda
Aktualnie, jest to prawda. Zaatakowała Kingpina z pomocą swoich macek. Tak mówią wymienione źródła.
-Zrujnował mi ojca. Krótko i na temat. - odpowiedziała.
-
-
Andrzej_Duda
Zaczęła się śmiać maniakalnie, po czym przestała jak gdyby nigdy nic i śmiertelnie poważnie powiedziała:
-Boli? Mnie już nic nie boli.
-
-
-
-
-
korobov
Szybkie zaklęcie na wyczuwanie kłamstwa.
-Nie masz aż takich złych warunków. - odpowiedziałą po starogrecku.