Charlottesville [ZIEMIA]
-
Andrzej_Duda
Tuż po tym Hellfire zabrała się za rysowanie portretu pamięciowego tajemniczego wariata z akwamarium na łbie. Nie jest to jakoś szczegółowe, ale przynajmniej próbowała coś narysować. Hm, przyda się tak czy inaczej.
-Tak go zapamiętałam… I nie widziałam twarzy, to namalowałam na niej znak zapytania. - odpowiedziała trochę już uspokojona po tym wszystkim. -
Historyjka
- Rozumiem… Dziękuję za starania, może jakaś inna Perła zobaczyła jego twarz i będziemy mieć pełen portret. Jest szansa na uratowanie także tych porwanych - uśmiechnęła się do Hellfire pocieszająco, w duchu kalkulując ile forsy by jej przepadło, gdyby ta cała “misja ratunkowa” się nie powiodła - Swoją drogą… Wiesz może, gdzie ukryły się pozostałe? Z tego co Afro mówiła jeszcze przynajmniej trzy Perły powinny być gdzieś w posiadłości…
-
Andrzej_Duda
Hellfire w odpowiedzi słabo się uśmiechnęła, co chwilę zerkając raz na Rebeccę, raz na swój praktycznie rzecz biorąc dziecinny bohomaz.
-Tak… Do tego mogę powiedzieć, że miał taki dziwny głos, jakby komputerowo. - dodała po chwili namysłu, skrobiąc paznokciem po kartce papieru.
Po jeszcze chwili, kiedy się zorientowałam, że wypowiedź jej pani miał jeszcze drugą część, powiedziała:
-Lawendowe Bliźniaczki pobiegły chyba do piwnicy, poprzednio się łącząc w fuzji. -
Historyjka
- Jeszcze mi koty spłoszą - to był rzecz jasna żart lvl. gangsta-amator, co potwierdził krzywy uśmiech, który po chwili pojawił się na jej twarzy - Chodźcie, idziemy ich poszukać - wzięła z biurka notatnik i ołówek, w razie gdyby Lawendowe Bliźniaczki wiedziały coś jeszcze użytecznego na temat gościa w akwarium i udała się do piwnicy.
-
-
-
-
-
-
Historyjka
- Dobrze, tylko… - spojrzała na nią z progu - Uważaj na siebie, dobrze? - sama nie wierzyła, że to powiedziała… Ale no trudno, stało się. Opuściła piwnicę, razem z Hellfire - Holender, przez to całe zamieszanie nawet się nie ubrałam… - mruknęła, po czym przeniosła wzrok na Perłę, która była z nią w tej chwili - Zanim będziemy dalej szukać, zahaczmy o mój pokój, nie chcę się przeziębić - w sumie było to nawet możliwe, koszulę nocną miała do pół-uda, a właśnie wyszły z chłodnej piwnicy.
-
Andrzej_Duda
No jeszcze tego by tylko brakowało, żeby Rebecca nie mogła szukać swoich Pereł z takiego idiotycznego powodu jakim jest przeziębienie! To by było po prostu żałosne. Reasumując - fakt, trzeba się ubrać.
Hellfire po drodze odpowiedziała:
-Muszę zgodzić, to niebezpieczne chodzić w takich zimnych miejscach, bez ubrań, kiedy jest się tylko człowiekiem. -
-
-
-
-
Historyjka
Pokazała Perle gestem, żeby weszła z nią, a kiedy ta to uczyniła, zamknęła za nimi drzwi, podeszła do łóżka i usiadła na jego brzegu, spoglądając na Hellfire wyczekująco. Mała ciekawostka historyczna, którą zresztą chyba każdy zna - zamożna szlachta i rodzina królewska dawniej były ubierane przez służbę, a także myte i czesane. Rebecca potrafiła sama to zrobić, ale odkąd była bogata, wybudowała Monticello II i miała swoje Perełki, taka była jej zachcianka, żeby obchodzić się z nią jak z dawną szlachcianką. Perły o tym wiedziały już od dawna, więc czekała teraz na ruch Hellfire, nie mówiąc ni słowa.
//Rozpuszczona nowobogacka mendi xd
-
Andrzej_Duda
Hellfire zgodnie z wolą swojej pani, posłusznie weszła za nią do jej pokoju, a następnie, kiedy Rebecca przygotowała się do zostania przebraną, zabrała do roboty. Pierwsze co uczyniła to pójście w kierunku szafy, aby wziąć ubrania na zmianę. Wybrała bluzkę z długim rękawem, bez nadruku, jeansy, bieliznę oraz sweter. Tuż po tym przystąpiła do przebierania swojej pani, zaczynając od zdjęcia jej koszuli nocnej oraz rozpoczęcia zakładania biustonosza.
-
Historyjka
Nie utrudniała jakoś szczególnie przebierania jej. Jedynie co, to kiedy biustonosz był już zapięty, pocałowała Hellfire przelotnie w szyję, po czym z typowym dla siebie, nieco zadziornym uśmieszkiem wróciła do poprzedniej pozycji, tak, by Perełka w razie czego mogła kontynuować przerwaną czynność (ubierania jej pani). Cóż mogę rzec? Wino, tytoń, kobiety i perły to zdecydowanie to, co Rebecca lubi najbardziej na świecie.
-
-